اردوغان: یک دوره سیاه و تاریک در سوریه به پایان رسید علی ربیعی: نگران ابلاغ قانون حجاب و عفاف هستم آیا ترکیه تنها بازیگر سقوط دولت بشار اسد بود؟ دستگیری جوان اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران (۱۹ آذر ۱۴۰۳) واکنش ایران به تجاوز مکرر رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های سوریه ابراز نگرانی نتانیاهو: حماس همچنان دارای توانایی‌های هجومی است واکنش ناتو به تحولات سوریه چه بود؟ بمباران ۱۵۰ هدف نظامی در سوریه توسط رژیم صهیونیستی (۱۹ آذر ۱۴۰۳) رسانه‌های صهیونیستی: تمام زیرساخت‌های ارتش سوریه باید نابود شود صدای سه انفجار در جنوب دمشق شنیده شد (۱۹ آذر ۱۴۰۳) هلاکت هفت نظامی صهیونیست در نوار غزه و لبنان (۱۹ آذر ۱۴۰۳) عفو سربازان مشمول خدمت اجباری در سوریه مجلس ۳۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای وام ازدواج و فرزندآوری تصویب کرد نخست وزیر سوریه: آماده تحویل اختیارات دولت هستیم اردوغان: ترکیه به خاک هیچ کشوری طمع ندارد پزشکیان: برای رفع ناترازی، گاز تولیدکنندگان قطع نشود دیه مقتولان و مجروحان ناشی از عبور غیرمجاز از مرز چگونه پرداخت می‌شود؟ «فرزانه انصاری»، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران کیست؟ سرپرست جدید سفارت ایران در کابل با امیرخان متقی دیدار کرد نخست وزیر سوریه: اوضاع در دمشق آرام شده است دبیرکل ناتو به ایران و روسیه در پی سقوط دولت سوریه اتهام زد تاکید معارضان مسلح سوری بر تقویت روابط با همه کشور‌ها واحد پول سوریه تغییر می‌کند؟ (۱۹ آذر ۱۴۰۳) آمریکا به نقش آفرینی در سقوط دولت سوریه اعتراف کرد ۹ نظامی صهیونیست در غزه و جنوب لبنان کشته شدند (۱۹ آذر ۱۴۰۳) محمد البشیر، رئیس دولت انتقالی سوریه، کیست؟ + بیوگرافی ریاض فرید حجاب، سیاستمدار سوریه ای کیست؟ + بیوگرافی و سوابق
سرخط خبرها

قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد

  • کد خبر: ۳۰۱۴۹۲
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۰
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد
قطعنامه تروییکای اروپا و آمریکا درباره موضوع هسته‌ای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.

به گزارش شهرآرانیوز، قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.

در این قطعنامه که با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف به تصویب رسید، بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

در این سند ادعا‌های سیاسی پادمانی و ریشه‌دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی تکرار و از ایران خواسته شده تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند».

قطعنامه یادشده همچنین از ایران می‌خواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخ‌های مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکان‌ها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند. در این قطعنامه آمده است: ارائه این اطلاعات و فراهم کردن دسترسی‌ها توسط ایران و انجام راستی‌آزمایی‌های بعدی توسط آژانس بر اساس توافقنامه ان‌پی‌تی، برای دبیرخانه ضروری است تا گزارش کند که دیگر مسائلی باقی‌نمانده و نیاز به بررسی شورای حکام و اقدام در این زمینه نیست.

این درحالیست که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید دارد که مسائل باقی‌مانده با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

با این حال، در قطعنامه غیرسازنده تروئیکا و آمریکا از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته شده است تا یک ارزیابی جامع و به روز در مورد ادعای حضور یا استفاده احتمالی از مواد هسته‌ای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده و همچنین گزارش کامل درباره همکاری ایران با آژانس، برای بررسی در نشست اسفند ماه ۱۴۰۳ شورای حکام یا حداکثر تا بهار ۱۴۰۴ تهیه کند.

این برای پنجمین بار پس از اجرای برجام و بسته‌شدن پرونده ادعا‌های پادمانی درباره برنامه صلح‌امیز هسته‌ای ایران است که کشور‌های غربی با صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی، علیه ایران قطعنامه ارائه می‌کنند.

پیشتر کشور‌های موسوم به گروه هسته اصلی (Core Group) شامل بلاروس، چین، کوبا، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه و ونزوئلا، زیمبابوه و ایران با صدور بیانیه‌ای مشترک در شورای حکام، قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی را محکوم و مصداق سوء استفاده از فرآیند تصمیم‌گیری در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توصیف کرده و بر لزوم حمایت از تداوم رویکرد تعاملی با ایران برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده پادمانی تاکید کردند.

جمهوری اسلامی ایران نیز در جریان سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تبعات صدور قطعنامه هشدار داده و اعلام کرده بود که اگر طرف‌های مقابل مسیر تعامل را در پیش بگیرند ایران هم اهل تعامل است، اما اگر مسیر تقابل و قطعنامه در برابر ایران را برگزینند تهران نیز تصمیمات لازم را خواهد گرفت.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز سه‌شنبه شب در گفت‌وگوی تلفنی با مدیرکل آژانس تصریح کرد: در صورتی که طرف‌های مقابل بی‌توجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستور کار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->