مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

آخرین وضعیت سلامت آب روستا‌ها و شهر‌های کشور اعلام شد (۳ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۱۵۷۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
آخرین وضعیت سلامت آب روستا‌ها و شهر‌های کشور اعلام شد (۳ آذر ۱۴۰۳)
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب کشور توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا شقاقی رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مقاومت میکروبی یک تهدید بزرگ برای سلامت عمومی در سطح جهانی است گفت: یکی از مشکلات بهداشتی که امروزه وجود دارد و در دهه‌های آینده بیشتر خواهد شد مشکل مقاومت میکروبی در بخش‌های انسانی، زنجیره غذایی و محیط زیست است.

وی ادامه داد: به طور ساده مقاومت میکروبی یعنی میکروب‌ها به دلیل مصرف غیر اصولی و بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شده و زمانی که افراد بیمار شوند آنتی‌بیوتیک‌ها دیگر پاسخگوی درمان نخواهد بود.

شقاقی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم آنتی‌بیوتیک جدید بسازیم گفت: در نتیجه بیماری‌هایی امکان دارد ایجاد شود که هیچ درمانی ندارد. درست مصرف نشدن و درست دفع نشدن آنتی‌بیوتیک در محیط زیست موجب ایجاد چرخه انتقال آلودگی بین انسان، محیط زیست و چرخه غذایی می‌شود.

لزوم توسعه سیستم فاضلاب شهری

شقاقی افزود: مقاومت میکروبی از طریق مراکز درمانی، کارخانه‌های تولید دارو و دفع نامناسب وارد محیط شده و تنوع زیستی میکروبی را از بین می‌برد. یک سری میکروب حساس در محیط از بین می‌رود و میکروب‌های مقاوم، در محیط باقی می‌ماند و از طریق چرخه غذایی، حیوانات دریایی می‌تواند انتقال پیدا کرده وارد بدن انسان شوند. اگر ما سیستم‌های جمع‌آوری و دفع فاضلابمان در کشور خوب توسعه پیدا نکرده باشد، مقاومت میکروبی ایجاد خواهد شد.

وی طرح کرد: فاضلاب‌هایی که آلوده به آنتی‌بیوتیک هستند عاملی، چون کارخانه‌های دارویی یا فاضلاب شهری باشد که این مواد وارد منابع آب ما نیز می‌شود و آب را آلوده کند و میکروب‌هایی که مفید است را از بین برده و میکروب‌های مقاوم در محیط باقی می‌ماند و چرخه را از بین می‌برد.

وضعیت سلامت آب در کشور

رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب کشور گفت: یعنی علاوه بر وزارت نیرو که موظف است آب را تأمین و از کیفیت آن مطمئن شود، وزارت بهداشت نیز نظارت روی این موضوع دارد. خوشبختانه وضعیت کیفی آب ما در مرحله خوبی قرار دارد، البته ممکن است در بعضی استان‌ها شاخص پایین‌تر باشد، اما به طور کلی در کشور این شاخص مناسب است.

وی اظهار داشت: شاخص‌هایی از نظر آلودگی میکروبی آب در جایگاه مناسبی قرار داریم. نزدیک به ۹۹ درصد مناطق شهری که عدد قابل قبول و در مناطق روستایی عدد پایین‌تر است. به طور کلی، اما به نسبت استاندارد‌های جهانی و استاندارد‌های سازمان جهانی بهداشت از نظر کیفی وضعیت ما مطلوب است.

برخی روستا‌های تحت پوشش شرکت‌های آب و فاضلاب نیستند

شقاقی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که وجود این است برخی روستا‌های ما تحت پوشش شرکت‌های آب و فاضلاب نیستند، بلکه به صورت خودگردان و به صورت هیئت امنایی گردانده می‌شوند. در این مناطق اگر مشکلی باشد رسیدگی نشده و ممکن است به خوبی آب منطقه گندزدایی نشود، اما وضعیت آب ما در روستا‌هایی که تحت پوشش آب و فاضلاب‬ است‬ حدود ۸۴.۸۶ درصد و در مناطق شهری ۹۱. ‏۹۹ درصد قرار‬دارد. با اقدامات وزارت نیرو در آینده تمام روستا‌ها را تحت پوشش قرار خواهیم داد.

آزمایش روزانه کلُر و کدورت آب

شقاقی در پاسخ به این پرسش که پایش‌های میکروبی تاکنون چگونه صورت گرفته است اعلام کرد: خوشبختانه تجهیزاتی که در این پایش وجود دارد تجهیزات پرتابل است و یک سری آزمایش اعم از میزان کلر باقی مانده و میزان کدورت در محل انجام می‌شود. اگر در محل انجام نگیرد آن آزمایش درست نخواهد بود. یک سری آزمایش اعم از آزمایش‌های میکروبی باید نور برداری شده و به آزمایشگاه انتقال پیدا کنند.

وی اظهار داشت: ما مطابق استاندارد و بر اساس بازه زمانی تعیین شده آزمایشات را انجام می‌دهیم. آزمایشاتی مانند کلر و کدورت به صورت روزانه در سطح شهر و روستا کنترل و پایش می‌شود و اگر مشکلی باشد گزارش خواهد شد.

رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار ادامه داد: بحث میکروبی با توجه به جمعیت بررسی می‌شود. هرچه جمعیت منطقه بیشتر باشد نمونه‌ها نیز بیشتر خواهد بود و به صورت ماهیانه انجام می‌شود. برای عوامل شیمیایی که ممکن است زود به زود اتفاق بی‌افتد هر شش ماه یا یکسال یک‌بار این عوامل شیمیایی پایش می‌شوند. برای یک سری مواد شیمیایی مانند فلزات سنگین و مواد عالی که نیاز به تجهیزات پیشرفته دارند در وزارت بهداشت و وزارت نیرو تجهیزات وجود دارد و اینها در آزمایشگاه‌های مرجع پایش خواهند شد.

وی مطرح کرد: وزارت بهداشت با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط برای سلامت آب، برنامه‌ای تحت عنوان برنامه ایمنی آب آشامیدنی انجام داده است که مربوط به مدیریت ریسک در کل کشور انجام‌می‌شود و هرکس موفق شود طرح را اجرا کند به فرد گواهی‌نامه برنامه ایمنی آب داده می‌شود و ما مطمئن می‌شویم تمام ریسک‌ها در آن سامانه شناسایی و برطرف شده است. اگر اتفاقی نیز بیفتد گواهی نامه لغو می‌شود و باید از نو چرخه را انجام دهد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->