چگونگی عضویت نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهرهای با جمعیت بیشتر از ۵۰۰ هزار نفر در مجلس به تصویب رسید مخالفت مجلس با تمدید یکساله دوره ششم شورا‌های شهر و روستا | پیشنهاد تعویق ۶ ماهه موعد برگزاری دوره هفتم قالیباف: وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از افزایش لجام گسیخته قیمت ارز و طلا جلوگیری کنند | لزوم اجرایی شدن قانون کالابرگ الکترونیک + فیلم سرنوشت «تاثیر معدل بر نتایج کنکور» در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی چه بود؟ چراغ سبر ترامپ به نتانیاهو: از سرگیری ارسال بمب‌های یک تُنی آمریکا به رژیم صهیونیستی آمریکا هم به کشورهای مخالف سقط جنین می‌پیوندد ژنرال ارشد صهیونیست: حماس ثابت کرد همچنان قدرتمند است حماس: رژیم صهیونیستی در اجرای توافقات تعلل می‌کند تکلیف نحوه محاسبه «فوق‌العاده سختی کار» در محیط‌های کاری غیر متعارف مشخص شد رژیم صهیونیستی به زخمی شدن ۳ نظامی در کرانه باختری اذعان کرد (۶ بهمن ۱۴۰۳) وزیر دفاع آمریکا: می‌خواهیم از جنگ جلوگیری کنیم! رژیم صهیونیستی بار دیگر درباره بازگشت ساکنان جنوب لبنان هشدار داد قهرمان رشید استاندار سابق خراسان جنوبی درگذشت + بیوگرافی مقابله با مهاجران غیرقانونی در دستور کار دولت فرانسه تکمیل پروژه آزادراه حرم تا حرم از طریق مولدسازی دومین مرحله از تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی به پایان رسید تجمع کفن‌پوشان علیه ظریف+ فیلم ۲۰۰ اسیر فلسطینی آزاد شدند| ورود ۷۰ اسیر به مصر (۶ بهمن ۱۴۰۳) دو پهپاد به هوش مصنوعی در نیروی دریایی سپاه مجهز شدند ماجرای مصاحبه یک مقام امنیتی سابق درباره ترور شهیدان رازینی و مقیسه چه بود؟ آیت‌الله علم‌الهدی: نقطه مقابل «امید» در زندگی اجتماعی «یاس» است | وحدت رمز پیروزی در مقابل دشمن است جلسه سران قوا به میزبانی رئیس‌جمهور برگزار شد (۶ بهمن ۱۴۰۳) اهدای جایزه صلح جهانی گاندی به ایران + فیلم رئیس‌ مجلس از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» بازدید کرد + فیلم فیلم کامل مستند «اتاق عملیات طوفان الاقصی» با تصاویری منتشرنشده از شهید یحیی سنوار حماس: امروز یکی از روز‌های مهم و به‌یادماندنی ملت ماست
سرخط خبرها

اعضای هیئت اجرایی مرکزی انتخابات شورا‌های اسلامی کشور انتخاب شدند (۴ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۱۸۲۵
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
اعضای هیئت اجرایی مرکزی انتخابات شورا‌های اسلامی کشور انتخاب شدند (۴ آذر ۱۴۰۳)
اعضای هیأت اجرایی مرکزی انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران به عنوان مجری انتخابات با رای نمایندگان مجلس مشخص شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در جلسه صحن علنی روز یکشنبه - چهارم آذرماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران در دستور کار قرار گرفت و موادی از این طرح به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس ماده ۱۸، وزارت کشور زیر نظر هیأت اجرائی مرکزی، مجری انتخابات است. وزیر کشور موظف است به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که بیست روز پیش از ثبت‌نام داوطلبان، هیأت اجرائی مرکزی را با ترکیب زیر تشکیل دهد:

۱- وزیرکشور (رئیس هیأت)
۲- وزیر اطلاعات
۳- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
۴- دادستان کل کشور
۵- رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۶- رئیس سازمان ثبت احوال کشور
۷- رئیس ستاد انتخابات کشور
۸- ۶ نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی - اجتماعی، حقوقی، علمی و اقتصادی در سطح ملی به عنوان معتمدان مردمی به‌گونه‌ای که حتی‌الامکان یک نفر از هر یک از حوزه‌های مذکور در آن حضور داشته باشد.



در تبصره ۱ آمده است: حکم اشخاص مذکور در این ماده توسط وزیر کشور صادر می‌شود.

بر اساس تبصره ۲، یکی از اعضای هیات مرکزی نظارت می‌تواند در جلسات هیأت اجرائی مرکزی بدون حق رأی حضور داشته باشد.

در تبصره ۳ آمده است: جلسات هیأت اجرائی مرکزی با حضور حداقل یازده نفر رسمیت می‌یابد و مصوبات آن با رأی حداقل نه نفر از اعضای حاضر معتبر است.

بر اساس تبصره ۴، اولین جلسه هیأت اجرائی مرکزی با دعوت وزیر کشور تشکیل می‌شود و نایب رئیس از بین اعضای هیأت با اکثریت آراء انتخاب می‌شود. مسئولیت دبیری هیأت اجرائی مرکزی با دبیر ستاد انتخابات کشور خواهد بود که با پیشنهاد وزیرکشور و تأیید هیأت اجرائی مرکزی انتخاب می‌شود.

وظایف جدید هیأت اجرائی مرکزی انتخابات شورا‌های اسلامی کشور تعیین شدند

وظایف هیأت اجرائی مرکزی، علاوه بر مواردی که در قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران برعهده آنها گذاشته شده، در طرح اصلاحی مشخص شدند.

در ماده ۳۵ مکرر (۱) این طرح آمده است: به منظور تعیین معتمدان مردمی هیأت اجرائی مرکزی، وزیر کشور در مجموع ۳۰ نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی- اجتماعی، علمی، اقتصادی و حقوقی کشور را که دارای صلاحیت‌های مندرج در ماده (۳۱) این قانون باشند، به عنوان معتمد به هیأت مرکزی نظارت معرفی می‌کند. پس از تأیید هیأت مرکزی نظارت، وزیر کشور حداکثر ظرف یک هفته، جلسه‌ای با حضور نماینده هیأت مرکزی نظارت و حداقل دو سوم معتمدان مذکور تشکیل می‌دهد که ضمن آن ۶ نفر معتمدان هیأت اجرایی مرکزی با رأی مخفی و اکثریت نسبی معتمدان به عنوان عضو اصلی و سه نفر عضو علی‌البدل به‌ترتیب آراء انتخاب می‌شوند.

در تبصره ۱ این ماده آمده است: هیأت مرکزی نظارت موظف است با أخذ نظر مراجع ذی صلاح حداکثر ظرف دو روز، اظهارنظر کتبی خود را نسبت به صلاحیت معتمدان معرفی‌شده، به وزیر کشور ارسال کند. چنانچه هیأت مرکزی نظارت با دلایل موجه کل یا تعدادی از معتمدان پیشنهادی را تأیید نکرد، وزیر کشور موظف است به تعداد دوبرابر مورد نیاز، افراد دیگری را که واجد شرایط باشند به هیأت مرکزی نظارت پیشنهاد نماید. هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف ۴۸ ساعت نظر خود را به صورت کتبی اعلام می‌نماید.

بر اساس تبصره ۲ این ماده، اگر برای مرتبه دوم معتمدان پیشنهادی، مورد تأیید هیأت مرکزی نظارت قرار نگیرند، در صورتی‌که حداقل بیست نفر مورد تأیید باشند، اعضای اصلی و علی‌البدل را از میان خود انتخاب خواهند کرد، در غیر این صورت وزیر کشور با تأیید هیأت مرکزی نظارت ظرف ۴۸ ساعت، سایر معتمدان را انتخاب خواهد کرد.

همچنین بر اساس ماده (۲۰) که به تصویب نمایندگان رسید، یک ماده به عنوان ماده ۳۵ مکرر ۲ به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

در ماده ۳۵ مکرر ۲ آمده است: وظایف هیأت اجرائی مرکزی، علاوه بر مواردی که در این قانون برعهده آنها گذاشته شده است، به‌شرح زیر است:

۱- مسؤولیت حسن اجرای فرایند اجرائی انتخابات در همه سطوح

۲- هماهنگی با نهاد‌های مرتبط در برگزاری انتخابات

۳- تصویب برنامه زمان‌بندی و اجرائی انتخابات با تأیید هیات مرکزی نظارت

۴- رسیدگی به موضوعات ارجاعی از سوی وزیر کشور

۵- هماهنگی‌های لازم جهت تأمین امنیت اجرای انتخابات در چهارچوب قوانین

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->