شبکه تلویزیونی کارمند افتتاح شد زمان اکران آثار هفته فیلم و عکس مشهد اعلام شد + جدول پخش پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما
سرخط خبرها

مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش

  • کد خبر: ۳۰۲۲۴۴
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶
مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش
کارنامه طویل و درخشان داریوش فرهنگ در کارگردانی و البته بازیگری آن‌قدر پر‌و‌پیمان هست که نمی‌شود به‌راحتی فهرستی از آثار او را ورد زبان آورد و چیزی را از قلم نینداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، داریوش فرهنگ زاده ۶ آذرماه ۱۳۲۶ در آبادان است، در ۸ سالگی با تجربه تلخ از دست دادن پدر، راهی جوپار می‌شود؛ شهری که در کرمان زادگاه مادرش بوده و سپس دوره لیسانسش را در دانشگاه هنر‌های زیبایی دانشگاه تهران می‌گذارند. آن هم در رشته‌ی کارگردانی تئاتر.

آن سال‌ها که شروعی تازه برای خلق جهان تئاتری یک کارگردان تازه‌کار و دوستانش بوده، «فرهنگ» تصمیم می‌گیرد، تا گروه تئاتر «پیاده» را با دوستان و همکارانش بنیان کند، که به گفته خودش هر نمایشش حرف تازه‌ای داشته و همینطور نگاه تازه‌ای.

 به گونه‌ای که همین سبک کارگردانی او سبب می‌شود گویی امضایی پای تمام کارهایش داشته باشد. اگرچه هنوز خود را برای نمایش در تلویزیون آماده نمی‌دانسته است.

اما در روز‌های پس از انقلاب و مشکلات هرج و مرج و آشفتگی بر سر تصاحب تئاتر و کارگزاری فرهنگی سبب می‌شود که داریوش فرهنگ تصور کند دیگر جایش در تئاتر نیست. حالا او و دوست صمیمی‌اش «مهدی هاشمی» دست بکار می‌شوند و پس از زیر و رو کردن طرح‌های خاک خورده در کتابخانه کوچک و معصومشان، داستانی اقتباس گرفته از کتاب «عالم آرای عباسی» و برگرفته از همان چند سطری که درباره پادشاه و چوپانش بوده می‌نویسند.

 حاصل این همکاری، همان «سلطان و شبان» معروفی می‌شود که در سال ۱۳۶۱ در تلویزیون پخش شد و اغلب مردم این فیلم را با همکاری این چهار هنرمند: داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی و گلاب آدینه و البته خواب¬گزار اعظم: محمدعلی کشاورز، در خاطر دارند.

 مجموعه تلویزیونی سلطان و شبان با هم‌فکری داریوش فرهنگ ومهدی هاشمی که، چون بسیار در گروه تئاتری با هم کار کرده‌اند که حالا در سلیقه و سبک و گفتار فیلم‌نامه‌نویسی شبیه به هم شده‌اند، نوشته می‌شود و فرهنگ می‌گوید که «نمی‌دانم کدام قسمتش را من و کدام قسمتش را مهدی نوشته است.»

 سلطان و شبانی با همه سختی‌ها و ناممکن‌های فیلمبرداری در کوه و کمر و دوربین‌های سنگین استودیو و... ساخته می‌شود، چرا که در نظر «فرهنگ» ناممکن‌ها همیشه برایش جذاب‌ترند و کیفیت‌های نمایشی و ناشناخته‌تری دارند. مثل شخصیت‌های منفی و عمیق که بسیار جذاب‌تر از شخصیت‌های مثبت امروزی تلویزیون و سینما شده‌اند.

پس از سلطان و شبان و محبوبیتش در تلویزیون، رفته‌رفته کار‌های دیگرفرهنگ روی پرده سینما درآمد. از دیگر کار‌های او می‌توان به: «رز زرد، تکیه بر باد، شب‌های تهران و...» و دیگر مجموعه‌های تلویزیونی مانند: «تولدی دیگر و طلسم شدگان و راه شب.» نام برد.

فرهنگ البته در بازیگری هم دستی داشت. در فیلم‌هایی هم‌چون «اولین شب آرامش»، «گاندو»، «معصومیت از دست رفته» حضور داشت اما شاید هیچ‌کدام به قدر روایت آن شاه بی‌کفایت و خواب‌گزار اعظم سلطان و شبان، و محبوبیت آن نسخه از کار‌هایی که ادغام و پیوستگی تئاتر و تلویزیون را با همکاری مهدی هاشمی در ذهن مردم بخصوص دهه شصت گذاشته، نداشت.

 و شاید بتوان سطحی‌ترین همکاری بازیگری هاشمی و فرهنگ را در فیلم سینمایی «پول و پارتی» دانست زیرا چنان که باید نبود و یا انتظار مخاطب را برآورده نمی‌کرد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->