به گزارش شهرآرانیوز؛ باتوجه به ضرورت آمادگی برای مواجهه با حوادثی نظیر زلزله، ارتقای سطح آگاهی مردم و به ویژه دانش آموزان به عنوان جامعه هدف جمعیت هلال احمر در برگزاری مانورهای مدارس، استمرار در آموزشهای موردنیاز و مقاوم سازی مدارس، یکی از دغدغههای جدی است. در همین راستا بیست و ششمین دوره از مانور زلزله و ایمنی با شعار «مدرسه ایمن، جامعه تاب آور» روز گذشته هم زمان با سراسر کشور در مدارس خراسان رضوی و به صورت نمادین در مدرسه نرجس خاتون مشهد با حضور مسئولان، مدیران استانی و نمایندگانی از دستگاههای امدادرسان برگزار شد.
مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرا با تأکید بر ضرورت برگزاری مستمر و مداوم این مانورها، بیان کرد: در زلزله دو اقدام حائز اهمیت است؛ مقاوم سازی ساختمانها و مدارس که وظیفه دولت است که در حال انجام بوده و یک سری وظایف دیگر که متوجه مردم است.
سیدرضا عباسی نیشابوری با اشاره به اهمیت آموزشهایی که در این زمینه باید انجام شود، گفت: به عنوان نمونه مهارت پناه گیری در زلزله اهمیت بسیاری دارد که اگر دانش آموزی آن را یاد بگیرد، نه تنها جان خود را میتواند نجات بدهد بلکه با انتقال آموزشها به خانواده، این آگاهی به جامعه نیز تسری مییابد. وی افزود: در این زمینه یک طرح جامع آموزش داریم که ابلاغ شده است. همچنین در ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خراسان رضوی وظایف همه دستگاهها به تفکیک مشخص شده است که آمادگی و هماهنگی بیشتری در بحرانها داشته باشند. مانورهای عملیاتی که برگزار میشود نیز فرصتی برای تمرین و آمادگی بیشتر است.
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز در پاسخ به شهرآرا، بیان کرد: مبنای کار جمعیت هلال احمر آموزشهای همگانی، امداد و کمکهای اولیه است که در این زمینه تفاهمی با اداره کل آموزش وپرورش خراسان رضوی صورت گرفته و در ۱۰۰۰ واحد آموزشی این برنامهها در حال اجراست.
رضا مؤمن زاده با بیان اینکه این آموزشها در قالب تیمهای دادرس انجام میشود، گفت: دانش آموزان بعد از فراگیری این آموزشها در المپیادهایی در سطوح مختلف با هم رقابت میکنند تا میزان اثرپذیری و تفهیم عملیاتها مشخص شود.
معاون مدیرعامل و رئیس جمعیت هلال احمر مشهد نیز درباره مانور برگزار شده، بیان کرد: هر سال این مانور با هدف اینکه به یک جامعه تاب آور نزدیک شویم و دانش آموزان و افراد جامعه آمادگی لازم را در این زمینه پیدا کنند، برگزار میشود.
سیدجمال زرگر گفت: در کنار برگزاری این مانور، در طرح دادرس، سازمان جوانان هلال احمر در هر مدرسه یک تیم سی نفره را آموزش میدهد که اگر سیل یا زلزله اتفاق افتاد در پیک زمانی کوتاه بتوانند جان دانش آموزان و افراد دیگر را نجات بدهند.
مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی بیان کرد: همکاری گستردهای دراین رابطه بین دستگاهها وجود دارد. سازمان دانش آموزی نیز با استانداردهای بالا در حال فعالیت هستند اگرچه شاید فضای موردنیاز را نداشته باشیم، اما دانش آموزان، تمرینها را در حد اضطرار انجام میدهند و با اقدامات اولیه آشنا میشوند.
سیدامیر شوشتری با تأکید بر اینکه آموزش وپرورش همه توان خود را برای ترویج آموزشهای هماهنگی بین دانش آموزان میگذارد، گفت: با جریان پدافند غیرعامل که حدود دو هفته پیش به طور گسترده در مدارس اجرا شد، همه پیش بینیها برای آمادگی دانش آموزان انجام شده است، اما هنوز راضی نیستیم و ظرفیت به اندازهای نیست که به لحاظ زمان و امکانات بتوانیم این مانور را هم زمان در پنجاه مدرسه برگزار کنیم.
وی در پاسخ به شهرآرا درباره اقدامات انجام شده در زمینه مقاوم سازی و نوسازی مدارس فرسوده، بیان کرد: در حاشیه شهر که معمولا مهاجرپذیر هستند و تراکم دانش آموزان روزبه روز افزایش مییابد، به دلیل کمبود اعتبارات مدارس فرسوده هنوز در حال استفاده است بنابراین باید اعتراف کنیم که در این چند سال اعتبار خاصی برای بازسازی و نوسازی مدارس داده نشده و بیشتر اهداف توسعه بوده است. شوشتری افزود: امسال گفته شده که ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی و بازسازی مدارس اختصاص یافته است که امیدواریم بتوانیم در این زمینه جذب اعتبار داشته باشیم. سال گذشته با کمک بنیاد علوی و خیران، حدود ۲۰ درصد مدارس فرسوده نوسازی شده است.