چگونگی مرحله دوم تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی آغاز رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» با حضور رهبر معظم انقلاب (۲ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم ترامپ یک بار دیگر از توافق آب و هوایی پاریس خارج خواهد شد تلاش نیروهای امنیتی حماس برای برقراری امنیت در غزه با دستور وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شادی در فلسطین ممنوع شد ویدئو| آغاز به کار رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» با حضور رهبر انقلاب از فردا(سه‌شنبه ۲بهمن۱۴۰۳) بیش از ۶۰ فلسطینی در کرانه باختری بازداشت شدند + فیلم مسکو: منتظر عذرخواهی اتهام‌زنندگان به روسیه هستیم اسباب‌کشی در کاخ سفید برای رئیس‌جمهور جدید آمریکا چگونه انجام می‌گیرد؟ سرلشکر باقری از رئیس‌جمهور پاکستان به دلیل حمایت از غزه تقدیر کرد ترامپ: عصر طلایی آمریکا آغاز می‌شود| اسم خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر خواهیم داد بایدن اعضای خانواده خود را عفو کرد ترامپ سوگند یاد کرد متن و حاشیه مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا + ویدئو پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳) | واکنش بازار به تحلیف ترامپ پیام پایانی هریس و بایدن خطاب به مردم آمریکا ارتش رژیم صهیونیستی بازهم توافق آتش بس با لبنان را نقض کرد ترامپ برای دیدار با بایدن وارد کاخ سفید شد+ فیلم فرمانده نیروی زمینی ارتش: دست و پای متجاوزان به حریم امنیت کشور را قطع خواهیم کرد اعلام آمادگی پوتین برای گفت‌و‌گو با ترامپ بر سر اوکراین کمالوندی: دشمنان نمی‌خواهند ایران صنعت هسته‌ای را به طور کامل و بومی در اختیار داشته باشد مقایسه سن ترامپ و سایر رؤسای جمهور آمریکا در مراسم تحلیف + نمودار رهبر انصارالله: مقاومت تسلیم فشار‌ها و تلاش‌های باج خواهانه نشد پیکر قضات شهید در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد پخش زنده مراسم تحلیف ۲۰۲۵ دونالد ترامپ + ساعت برگزاری دستگیری اعضای شبکه تکفیری - سلفی در غرب کرمانشاه (۱ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان در دیدار با استانداران: سالانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار انرژی به هدر می‌رود سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی ایران منصوب شد (یکم بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام

  • کد خبر: ۳۰۲۷۲۱
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲
از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام
حمله نیرو‌های تحریرالشام به مراکز تحت حکومت بشار اسد در سوریه، نگرانی‌ها از شعله‌ور شدن مجدد آتش جنگ داخلی در سوریه را افزایش داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دیروز و بعد از اعلام آتش‌بس لبنان و اسراییل نیرو‌های تحریرالشام حمله به شهر‌های تحت کنترل بشار اسد را آغاز کردند.

گروهک تحریرالشام که در شمال سوریه قرار دارد، توانسته گروه‌های دیگر همچون «صقور الشام»، «جیش الشمال»، «حزب اسلامی ترکستان»، «اجناد قوقاز»، «کتیبه الرحمان» و «جیش العزه» را وارد ائتلاف با خود کند.

تحریرالشام که بنیان‌های فکری آن را رهبران القاعده در سوریه تشکیل می‌دهند با آغاز جنگ داخلی در این کشور به «جبهه النصره» تغییر نام داد. محمد الجولانی سرکرده این گروه هم‌اکنون در ادلب حضور دارد.

این گروه در فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتری مرز شمالی، استان ادلب واقع شده که آخرین پایگاه مهم اسلامگرایان مسلح مخالف اسد است. از سال ۲۰۱۵ که نیرو‌های دولتی کنترل این استان را از دست دادند، ادلب در اختیار چندین گروه رقیب مخالف قرار گرفته است. در حال حاضر، بخش اعظم ادلب در اختیار «هیئت تحریر شام»، قرار دارد.

ناظران سیاسی می‌گویند که تحریر الشام بعد از جنگ اسرائیل و حزب الله لبنان، به این نتیجه رسیدند که حزب الله توان نظامی خود را در لبنان متوجه جنگ در غزه کرده و اسرائیل نیز تا حد زیادی توانسته کادر‌های مرکزی این حزب را ترور کند. از این رو آنها قادر به حرکت به سوریه و تقابل با تحریرالشام نخواهند بود.

برای تماشای عکس در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید:

از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام  نقشه فعلی پیشروی نیرو‌های تحریرالشام

این در حالی است که پس از شکست داعش در سوریه، تلاش دیپلماتیک موثری برای ایجاد نظامی سیاسی با ثبات در این کشور انجام نشد و دولت سوریه نتوانست حمایت‌های ترکیه از تحریرالشام را متوقف کند.

این در حالی است که عمده نیرو‌های تحریرالشام از استان‌های مسلمان نشین چین و مشخصا از اویغور‌ها ساکن ایالت سین‌کیانگ یا تُرکستان شرقی در شمال غرب کشور چین به سوریه منتقل و به تحریرالشام پیوستند.

هیئت تحریر الشام در هفته‌های اخیر حملات خود را علیه نیرو‌های دولتی سوریه در مناطق مختلف، از جمله حلب، افزایش داده است. به عنوان مثال، در اوت ۲۰۲۳، هفت عضو این گروه در حمله نیرو‌های دولتی سوریه در حلب کشته شدند. اسرائیل نیز همچنان حملات هوایی به مواضع نیرو‌های محورمقاومت در سوریه را ادامه داد تا از گسترش نفوذ مقاومت در نزدیکی مرز‌های خود جلوگیری کند.

چه آنکه حسن عبدالغنی، از فرماندهان ارشد تحریر الشام روز گذشته گفت «پس از رصد تجمعات نیرو‌های سوریه، عملیات بازدارندگی تجاوز را اعلام می‌کنیم. هدف این عملیات نظامی، درهم‌شکستن طرح‌های ارتش سوریه از طریق وارد کردن ضربه پیش‌دستانه و حساب‌شده به مواضع شبه‌نظامیان است.»

کارشناسان می‌گویند که در حال حاضر، سوریه به چهار بخش مختلف تقسیم شده که یا تحت کنترل بشار اسد هستند یا گروه‌های مسلح مختلف و نهاد‌های خودخوانده با ایدئولوژی‌ها و وابستگی‌های متفاوت بر آنها تسلط دارند. تحرکات نظامی فعلی در سوریه بی ارتباط با نقش کشور‌های همسایه سوریه هم نیست.

در سال ۲۰۱۷، ترکیه که مخالف دولت سوریه بود، همراه با متحدان سوریه یعنی روسیه و ایران، در مذاکراتی در آستانه، پایتخت قزاقستان، به توافقی برای ایجاد مناطق کاهش تنش از جمله ادلب دست یافتند. هدف از این توافق، کاهش شدت درگیری‌ها بود. در سال بعد، روسیه و ترکیه برای ایجاد یک منطقه حائل غیرنظامی در استان ادلب به توافق رسیدند تا نیرو‌های دولتی را از شورشیان مستقر در این منطقه جدا کنند.

ترکیه در سال ۲۰۱۷ گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت خود را زیر عنوان «ارتش ملی سوریه» گرد هم آورد. این گروه‌ها پیش از آن به نام ارتش آزاد سوریه شناخته می‌شدند. ارتش ملی سوریه شامل گروه‌هایی است که مستقیماً با ارتش یا سازمان اطلاعات ترکیه در ارتباط هستند، مانند تیپ سلطان مراد، و همچنین گروه‌هایی که با اخوان المسلمین و قطر پیوند دارند.

باید دید در روز‌های آینده نیرو‌های دولتی سوریه خواهند توانست از پیشروی نیرو‌های تحریرالشام به حلب جلوگیری کنند یا نه؟ اخبار تایید نشده حاکی از آن است که شورشیان در چند کیلومتری حلب هستند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->