«باره توس» بی‌بار مانده است | دیوار دورتادور شهر تابران توس نیازمند بازسازی است توسعه و توازن شهری مشهد با ساخت بوستان ۷۳ هکتاری «کرامت» ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اشتغال مجدد بازنشستگان تأمین اجتماعی، مستمری را قطع می‌کند آماده‌باش شهرداری برای مواجهه با سیلاب احتمالی در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴٠۴) وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر سامان‌دهی املاک قولنامه‌ای در مشهد، گامی حیاتی در توسعه متوازن شهر اجرای آزمایشی طرح پیشگیری از بیماری با فناوری هوش مصنوعی در مشهد | افزایش پوشش بیمه ناباروری تا ۷۰ درصد در خراسان رضوی به نام مادر، به یاد پسر | روایتی از دیدار صمیمانه بانوان رسانه‌ای مشهد با مادر شهید آیت‌الله رئیسی واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی بابک زنجانی کیفیت هوای مشهد همچنان در آستانه وضعیت هشدار (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای در خیابان هاشمی نژاد مشهد | سرگذشت باغی که کوچه شد جزئیات تعریض بزرگراه آزادی مشهد، حدفاصل بولوار سجاد تا میدان استقلال (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
جانشین معاونت میراث فرهنگی:

ورود واحد باستان‌شناسی و ثبت اثر میراث فرهنگی به مسئله حمام تاریخی آبکوه

  • کد خبر: ۳۰۲۷۴
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
ورود واحد باستان‌شناسی و ثبت اثر میراث فرهنگی به مسئله حمام تاریخی آبکوه
جانشین معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی از بررسی قدمت و شناسایی حمام تازه کشف شده آبکوه خبر داد.

علی صمدی جوان/شهرآرانیوز، احسان زهره‌وندی با اعلام این خبر افزود: پس از نامه‌نگاری‌هایی که از سوی شهرداری مشهد با معاونت میراث فرهنگی مبنی بر بررسی تاریخ و قدمت محوطه کشف شده کهنه حمام آبکوه یا همان حمام رضوی انجام شد، عملیات عمرانی‌ای که در محل کشف اثر در حال انجام بود، متوقف شد.


وی ادامه داد: پس از بررسی‌های کارشناسانه، برای این اداره مسجل شد که حمام کشف شده دارای ارزش تاریخی است و اکنون در حال رایزنی برای برگزاری جلسه هم‌فکری و هماهنگی با مدیریت شهرداری منطقه یک هستیم.


زهره‌وندی درباره اقدامات احتمالی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره این حمام گفت: نظر قطعی ما، حفاظت و نمایش این حمام تاریخی است و پس از جلسه با شهرداری، واحد باستان‌شناسی و ثبت اثر برای تخمین دقیق تاریخ و شرایط مرمت بنا وارد خواهد شد. اکنون و براساس مطالعات ابتدایی، قدمت این حمام به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی بازمی‌گردد و ادامه پروژه بررسی اثر از جمله شیوه مرمت، به تصمیم‌گیری شهرداری و میراث مربوط خواهد بود.


جانشین معاونت میراث فرهنگی در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد سرنوشت حمام چیزی جز شناسایی و بازسازی باشد، تأکید کرد: حفظ و نگهداری این میراث تازه کشف شده، مورد توجه شهرداری مشهد نیز هست و قطعا مراحل شناسایی و مرمت را طی خواهد کرد. تجربه تلخ تخریب خانه استاد مشکاتیان باعث حساسیت بیشتر ما برای حفاظت از میراث‌های فرهنگی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->