به گزارش شهرآرانیوز؛ تعدادی از ساکنان حاشیه شهر مشهد در برنامه ملاقات مردمی شهردار منطقه ۶، بی واسطه درخواست بازگشایی یک خیابان محصور و بن بست را در این محدوده مطرح کردند. در این نشستِ پاسخ گومحور که به صورت چهره به چهره در معاونت شهرسازی این منطقه برگزار شد، بیش از بیست شهروند مسائلی همچون تقسیط بدهیها در امور ساخت و ساز، مساعدت برای تجاریهای دائم، تعیین تکلیف املاک و اراضی در محدوده شهری برای ساخت و ساز، چگونگی تأمین پارکینگ و دیگر موارد را با مسئولان شهری درمیان گذاشتند و دستورات مقتضی از سوی مدیران برای رفع مشکلات مردم و تسهیل امور صادر شد.
در این جلسه سه ساعته احمد چاچی، معاون شهرسازی شهردار منطقه ۶، حسین بنایی منش، شهردار منطقه ۶ را همراهی کرد و به درخواستهای شهروندان پاسخ داد. بخشی از مطالبات شهروندان و پاسخهای شهردار منطقه، از نظر میگذرد.
چراغ این میز خدمت را حدود ۱۰ بانویی روشن میکنند که بینشان از مادر سال خورده تا جوان کم سن و سال به چشم میخورد. میگویند: برای بار چندم است که به شهرداری آمدهاند تا صدایشان را این بار رساتر به شهرداری برسانند. یکی از آنها که جوانتر است، این طور توضیح میدهد: خانه ما در بزرگراه بسیج ۲۰ است. ما در این کوچه گیر افتادهایم و هیچ راه برون رفتی نداریم و با این شرایط خانههای ما در بن بست قرار گرفته است.
مادر میان سالی نیز میگوید: پسر بزرگی دارم که معلول جسمی، حرکتی است از همان کوچه باریک ماشینی با سرعت خودش را به پسرم رساند. فقط خدا رحم کرد و فوری او را در ماشین انداختم، اما ویلچرش با خودرو اصابت کرد و آسیب دید. مگر من سرپرست خانوار توان خرید ویلچر دیگری را دارم؟ درخواستش این است که شهرداری با توافق مالک یا مالکان، قسمتی از باغ و زمینهای معروف به سازگار را خریداری و راهی برای برون رفت از کوچه پیدا کند.
شهردار منطقه ۶ در پاسخ این شهروندان میگوید: این معضل ۳۸ ساله این گذر است و یک شبه برطرف نمیشود، اما با توجه به درخواستهای مکرر اهالی به تازگی نشستی با مالک زمینهای سازگار داشتهایم. حسین بنایی منش ادامه میدهد: همان طور که در مراجعات قبلی هم گفتهام، دو ملک در مسیر بن بست کوچه قرار دارد.
از ستاد برای تملک آن درخواست اعتبار داشتهایم که محقق میشود. با این تملکها و باز شدن معبر، کوچه باز و دسترسی ایجاد میشود. از طرفی برای هر تملک ملکی که پیشنهاد ساکنان محله است، مالک باید برای همکاری با شهرداری رضایت داشته باشد.
نکته بعدی که شهردار منطقه اظهار میکند: این است که برای ایجاد هرگونه معبر جدید و پیشنهاد از سوی شهروندان، باید نظر کارشناسی پلیس راهور و سازمان حمل ونقل و ترافیک هم باشد و آن را تأیید کنند تا منطقه پس از تأمین اعتبار وارد فاز اجرا شود.
بنایی منش همچنین تأکید میکند: از طرفی نمیتوانیم خارج از طرح مصوب تفصیلی اقدامی انجام دهیم، اما نهایت تلاش ما این است که با ایجاد دسترسی استاندارد، رضایت حداکثری ساکنان محله را جلب کنیم.
زن و شوهر کهن سالی درخواستی برای مغازه قدیمی خود واقع در خیابان اروند دارند. زن مشکل را این طور توضیح میدهد: ما از طریق کاسبی در همین مغازه امرار معاش میکنیم. سال ۱۳۹۸ حدود ۳۰ میلیون تومان برای تجاری دائم پراخت کردیم. اکنون میخواهیم الباقی آن را پرداخت کنیم، اما رقم آن سنگین است. تخفیفات ۵۶ درصدی شامل حال ملک تجاری ما میشود؟
شهردار منطقه در پاسخ شهروند میگوید: تخفیفات برای تجاری ها، بین ۱۰ تا ۵۶ درصد است و بستگی به عوامل متعددی دارد. هر چه به سمت ماههای پایانی سال میرویم تخفیفات نیز کمتر میشود و باید مالکان از فرصت باقی مانده استفاده و برای پرداخت تجاری اقدام کنند.
او میافزاید: تقسیط هم نهایت تا سه سال امکان پذیر است. مساعدتی میشود تا پرداختیها زودتر انجام شود. شهروند دیگری که پیرزن سن و سال داری است درخواستش تخفیف برای پرداخت عوارض شهرداری است. میگوید: میخواهم کنتور آب در خانه نصب کنم. عوارض شهرداری تاکنون پرداخت نکردهام و اکنون ۱۰ میلیون تومان شده است. واقعا در توانم نیست این رقم را یکجا بپردازم. کمک حالم باشید. در ادامه شهردار منطقه در پاسخ دستور تقسیط عوارض شهروند را میدهد.
یکی از ساکنان شهرک شهید باهنر نیز میگوید: مجبور شدهام در بخش کوچکی از حیاط سرپناهی درست کنم. ۹۳ میلیون تومان برای من جریمه بریدهاند. از کجا بیاورم پرداخت کنم؟
شهردار منطقه در پاسخ میگوید: طبق بازدیدها، شما مشمول جریمه شدهاید و نه قلع بنا. با هرگونه ساخت وساز غیرمجاز در هر گوشه شهر برخورد میشود و ملک شما نیز مستثنا نیست. پروانه ساخت بگیرید تا با تبعاتی این چنینی روبه رو نشوید. اما بازهم حسب درخواستهای مکرر شهروند، ملک و شرایط ساخت وساز ارزیابی میشود.
دو برادر یک قطعه زمین شراکتی در حاشیه جاده میامی دارند. یکی از آنها میگوید: ساکن این محله نیستیم و این زمین را خریدیم تا در روزگار سخت زندگی، دستگیرمان شود، اما هر چند وقت یک بار از طریق ساکنان به گوشمان میرسد که زمینتان را فروختهاند یا فردی ادعای مالکیت آن را دارد. برای اینکه از دست این داستان و ماجراها رها شویم باید دور آن را محصور کنیم که شهرداری اجازه نمیدهد.
شهردار منطقه پس از رؤیت مدارک و مستندات زمین میگوید: دیوارکشی این زمین، چون در مسیر قرار دارد امکان پذیر نیست.
مستأجر مغازهای واقع در خیابان مصلی نیز درخواستش را این طور مطرح میکند: این ملک در اجاره من است، اما اینکه ملک تخلف یا بدهی ۶ میلیارد تومانی به شهرداری دارد و هر روز مأموران شهرداری به من تذکر میدهند اعصاب و روانم را به هم ریخته است. من از کجا باید بدانم ملک جریمه شده یا بدهی سنگین دارد؟ این اخطارهای شهرداری واقعا روی کار و کاسبی ما، اثر گذاشته است. اینکه جلو فعالیت ما گرفته شود، درست نیست.
بنایی منش در پاسخ شهروند میگوید: قبل از اجاره هرگونه ملکی همه مستندات ملک را ببینید و با واقعیت آن تطبیق دهید تا این گونه مسائل دامنتان را نگیرد، اما بعد این ملاقاتهای حضوری، از آن بازدید خواهیم داشت. به هر حال بدهی از سوی مالک باید پرداخت شود و قسمتی نیز که غیرمجاز ساخته شده باید رفع خلاف شود، تا اجازه ادامه کار داشته باشد.
حکایت زن جوان متفاوت از دیگر شهروندان است. میگوید دختر جوان دارم و نمیتوانیم در خانه خودمان امنیت روانی داشته باشیم. او از تخلف همسایه اش میگوید که تراسی کاملا مشرف به حیاط خانه آنها ساخته است.
برای توضیح بیشتر میگوید: منزل ما در شهرک شهید رجایی است. تراس همسایه به کل خانه و ویژه حیاط ما دید مستقیم دارد. هر چه میگوییم مزاحمت است و ما آسایش و آرامش نداریم، کار خودش را انجام میدهد و برایش اهمیتی ندارد.
او ادامه میدهد: راهی پیش پای ما بگذارید تا آرامش از دست رفته مان برگردد. از طرفی دیوار خانه را هم بالا ببریم، خانه مثل قبرستان تاریک میشود.
شهردار منطقه بلافاصله دستور بازدید از محل را به کارشناسان ذی ربط میدهد تا در اسرع وقت از ملک مورد نظر بازدید کنند. بنایی منش میافزاید: به طور حتم اگر این شهروند بدون ضابطه ساخت وساز انجام داده باشد، جلو این کار گرفته میشود.
برادرانی که زمین آنها در انتهای خیابان پورسیناست مشکلاتشان را این طور مطرح میکنند: زمین هزارو ۲۰۰ متری ما متعلق به چهار برادر بود. دو برادرمان سهم هایشان را به غریبه فروختهاند. مشکل اینجاست که دو غریبه برای تجاریهای دائم و کارهای قانونی زمین پا پیش نمیگذارند.
شهردار منطقه راهی قانونی پیش پایشان میگذارد: شما دو برادر باید دو سند تفکیکی دریافت کنید و سپس سهم سرانه زمین را به شهرداری بپردازید و برای تجاری دائم اقدام کنید.