رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برتری صندوق‌های سهامی در برابر اهرمی‌ها در بورس

  • کد خبر: ۳۰۳۲۶۸
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
برتری صندوق‌های سهامی در برابر اهرمی‌ها در بورس
تمام ابزار‌های مالی فعال در بازار سرمایه در هفته گذشته ورود پول را تجربه کرده‌اند، و از میان تمام ابزارها، سرمایه‌گذاران در صندوق‌های سهامی (بدون اهرمی) بیش‌ترین بازده هفتگی را کسب کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر به جز بازار اوراق مشتقه، بازار‌های فیزیکی کالایی و...، دست‌کم ۸ ابزار مالی برای سرمایه‌گذاران خرد در مجموعه بازار سرمایه ایران در حال فعالیت است. این بازار‌ها شامل؛ بازار معاملات سهام بیش از ۷۰۰ شرکت و ناشر پذیرفته شده در بورس و فرابورس، هم‌چنین صندوق‌های کالایی، مشتمل بر طلا و زعفران، صندوق‌های سهامی، صندوق‌های با درآمد ثابت، مختلط، اهرمی بازارگردانی و صندوق در صندوق، هستند. به باور کارشناسان، این ابزار‌های مالی فرصت‌های متنوعی را در اختیار سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری‌های متفاوت قرار داده است.

مثبت و منفی

آمار مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار از عملکرد هفته منتهی به ۷ آذر ۱۴۰۳ نشان می‌دهد: در شرایطی که میانگین بازده بازار سهام، در این دوره برابر مثبت ۷.۴۷ درصد بوده است، صندوق‌های با درآمد ثابت توانسته‌اند به طور میانگین بازده مثبت ۰.۵ درصدی را کسب کنند. در عین حال بالاترین بازده هفتگی در میان صندوق‌های درآمد ثابت ۳.۳ درصد و کمترین بازده ۰.۱ درصد بوده است.

بررسی داده‌های محاسبه شده نشان می‌دهد این صندوق‌ها توانسته‌اند در هفته قبل، بیش از ۴۲ هزار میلیارد تومان منابع را جذب کنند. در همین هفته بیش از ۳۶ هزار میلیارد تومان از این صندوق‌ها خارج شده است؛ بنابراین خالص ورود و خروج پول به مجموعه صندوق‌های درآمد ثابت فعال در بازار سرمایه، بیش از ۶ هزار میلیارد تومان بوده است. این داده‌ها نشان می‌دهد صندوق‌های بادرآمد ثابت همچنان یکی از جذاب‌ترین ابزار‌های مالی فعال در بازار هستند.

اهرمی و غیر اهرمی

در این هفته، بازده صندوق‌های سهامی (به غیر از صندوق‌های اهرمی) بیشترین بازده را در میان تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری داشته‌اند و بازده ۷.۹ درصدی را به ثبت رسانده‌اند. این صندوق‌ها با ورود بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پول و خروج ۶۳۵ میلیارد تومان منابع، خالص ورود و خروج ۱۴۰۰ میلیارد تومانی را تجربه کرده‌اند. در میان صندوق‌های سهامی بیشترین بازدهی با ۱۳.۵ و کمترین بازدهی با ۲.۷ درصد به ثبت رسیده است.

صندوق‌های اهرمی نیز در این بازه زمانی میانگین بازده ۶.۳ درصد را به ثبت رسانده‌اند. آمار دریافتی نشان می‌دهد؛ با ورود بیش از ۱۰۵۵ میلیارد تومان پول به صندوق‌های اهرمی و خروج حدود ۸۶۲ میلیارد تومان، صندوق‌های مزبور، خالص ورود ۱۹۴ میلیارد تومانی را تجربه کرده‌اند. به این ترتیب، بعد از صندوق‌های بادرآمد ثابت بیشترین میزان جذب منابع را به خود اختصاص داده‌اند. یک صندوق اهرمی با ۷.۷ بیشترین و صندوق اهرمی دیگری با ۴.۳ درصد کمترین بازدهی را نشان می‌دهند.

مختلط و صندوق در صندوق

آمار مدیریت نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد؛ در هفته یادشده، بازده هفتگی صندوق‌های مختلط نیز مثبت ۳.۲ درصد بوده است. در این هفته، سرمایه‌گذاران با ورود بیش از ۱۳۷ میلیارد تومان و خروج حدود ۸۰ میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج ۵۷ میلیارد تومانی را، در بازار این ابزار مالی، به ثبت رسانده‌اند. بیشترین و کمترین بازدهی نیز در میان این صندوق‌ها ۵.۶ و ۱.۴ درصد بوده است.

صندوق در صندوق‌ها نیز بازده مثبت ۳.۷ درصد را به ثبت رسانده‌اند. خالص ورود و خروج این صندوق‌ها نیز منفی بوده است. طبق محاسبات انجام شده، سرمایه‌گذاران در این ابزار، با ورود بیش از ۲۰ میلیارد تومان و خروج حدود ۵۵ میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج منفی ۳۵ میلیارد تومانی را به ثبت رسانده‌اند. بیشترین بازدهی ۱۲.۵ و کمترین بازدهی نیز منفی ۱.۶ درصد بوده است.

زعفران و طلا

صندوق‌های کالایی هم در این هفته روندی صعودی را تجربه کردند. مجموعه صندوق‌های زعفران هم بازده ۱.۳ درصدی را به ثبت رساندند. این صندوق‌ها توانستند ۲۹۷ میلیارد تومان منابع تازه جذب کنند.

مجموع صندوق‌های طلا نیز در این هفته مثبت ۰.۵ درصدی را به ثبت رساندند. صندوق‌های طلا در این هفته بیش از ۱۳۲۹ میلیارد منابع جذب کردند و در همین بازه حدود ۵۳۱ میلیارد تومان خروج منابع داشتند. خالص ورود و خروجی منابع از صندوق‌های طلا هم ۷۹۸ میلیارد تومان بود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->