عراقچی: غنی‌سازی حتما باید ادامه پیدا کند| در موضوعات اختلافی به هم خیلی نزدیک شدیم روایت مقام آمریکایی از مذاکرات دور چهارم با ایران ۲۵ فلسطینی طی ساعات گذشته در غزه به شهادت رسیدند (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام می‌شود ایران زیباست | چای ایرانی دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان به پایان رسید+فیلم (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از سیاست‌های راهبردی کشور‌های اروپایی | رکود فعلی اروپا در حال آسیب رساندن به تمامی طرفین است انتقال تیپ چتربازان رژیم صهیونیستی از سوریه به مرز‌های غزه سخنگوی وزارت خارجه: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک خود ادامه دهد بقائی: مذاکرات با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد توافقات تهران-تاشکند برای ارتقای سطح همکاری‌ها اکونومیست: احتمالا شمار شهدای جنگ غزه ۱۰۹ هزار نفر باشد اعضای فراکسیون مستقلین مجلس با رئیس‌جمهور دیدار خواهند کرد روایت یک دیدار | اشرف گرامی از دومین تجربه حضورش به عنوان یکی از نمایندگان جامعه کارگری نزد مقام معظم رهبری می‌گوید تاکنون ۱۵۰۰ فلسطینی در جنگ غزه بینایی خود را از دست داده‌اند معرفی وزیر اقتصاد به مجلس به تعویق افتاد ترکیه برای میزبانی مذاکرات صلح اوکراین اعلام آمادگی کرد استقبال رسمی عارف از نخست وزیر ازبکستان در تهران (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جهاد خدمت‌رسانی نقطه قوت نظام اسلامی است | نقش تحسین برانگیز هلال‌احمر در کنترل حادثه بندر شهید رجایی وزیر ارتباطات: سرعت ۵۰۰ مگابیت در ثانیهٔ اینترنت همراه فراگیر خواهد شد عراقچی به عمان سفر کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ساعت برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب طرح دوفوریتی فوق‌العاده خاص برای شهرداری‌ها و کارکنان اجرایی کشور + فیلم ادامه تنش قاهره و تل‌آویو بر سر غزه | مصر تعیین سفیر جدید برای تل‌آویو را به تعویق انداخت تشدید تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب مخالفت محمود عباس با مدیریت غزه توسط آمریکا وزیر خارجه: از هیچ کوششی جهت کاهش تنش میان کشور‌های همسایه دریغ نمی‌کنیم استقبال ترامپ از پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف
سرخط خبرها

دبیران کل «دی. هشت» و «ای. سی. دی» برای حضور در نشست اکو وارد مشهد شدند (۱۲ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۳۲۹۹
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
دبیران کل «دی. هشت» و «ای. سی. دی» برای حضور در نشست اکو وارد مشهد شدند (۱۲ آذر ۱۴۰۳)
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: «ایسیاکا عبدالغدیر امام»، دبیرکل گروه دی‌.هشت (هشت کشور اسلامی در حال توسعه) و «پورنچای دانویو اتانا»، دبیرکل‌ ای.‌سی.‌دی (مجمع گفت‌وگوی آسیایی) امروز، دوشنبه، برای شرکت در نشست اکو وارد مشهد شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد معصومی‌فر افزود: نشست کارشناسی اکو در بخش‌های مختلف مانند ترانزیت، حمل‌ونقل و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و البته تجارت بین سازمانی با حضور کارشناسان کشور‌های عضو در حال برگزاری است تا سند نهایی اجلاس با عنوان «بیانیه مشهد» تدوین و آماده شود.

وی ادامه داد: با توجه به حضور دبیران کل اکو، دی.هشت و‌ ای.سی.دی و همچنین نماینده سیکا (کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا) موضوع همکاری بین اکو و دیگر پیمان‌های منطقه‌ای نیز در دستور کار این نشست قرار دارد.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور همچنین از ورود معاون وزیر خارجه ترکیه به مشهد خبر داد و گفت: وزیر خارجه پاکستان نیز امروز برای حضور در نشست وزیران اکو وارد مشهد می‌شود.

نشست کارشناسی بیست‌وهشتمین اجلاس وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) صبح امروز دوشنبه در مشهد آغاز شد.

بیست‌وهشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فردا، سه‌شنبه سیزدهم آذر، در مشهد برگزار می‌شود.

اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌شود که کشور‌های ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۹۸۵ با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تاسیس کردند و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

گروه دی‌.هشت یا گروه هشت کشور مسلمان درحال‌توسعه که اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه در آن عضویت دارند، از جمله پیمان‌های منطقه‌ای است که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشور‌های درحال‌توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشور‌ها در بازار‌های جهانی و برقراری گفت‌و‌گو با کشور‌های صنعتی تشکیل شده است.

گروه کشور‌های موسوم به دی‎.هشت از تشکیلات جانبی سازمان کنفرانس اسلامی است.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با ۳۳ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی است که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تاسیس شده است. این سازمان دارای ۲ بخش گفت‌و‌گو و همکاری است. بخش گفت‌و‌گو شامل برگزاری اجلاس سالیانه وزرای امور خارجه کشور‌های عضو بوده و هدف از آن ارتقای تعامل و مشارکت وزرا و مقامات رسمی کشور‌های عضو است. در بخش همکاری، ۲۰ زمینه همکاری در عرصه‌های اقتصادی، مالی، گردشگری، فنی، فرهنگی مورد تصویب قرار گرفته است و در هر بخش یکی از اعضا به عنوان مسوول تعیین شده است. جمهوری اسلامی ایران مسوولیت بخش همکاری فرهنگی را عهده دار است.

تشکیل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا (سیکا) نخستین بار در پنجم اکتبر سال ۱۹۹۲ در زمان برگزاری چهل‌وهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، توسط نور سلطان نظربایف، رئیس‌جمهور وقت قزاقستان، پیشنهاد شد. موضوع فعالیت کنفرانس منطقه‌ای سیکا، تعامل و اقدامات، راهکار‌ها و شیوه‌های دستیابی به اعتمادسازی در قاره آسیا عنوان شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->