سازمان محیط زیست خبر داد: ممنوعیت صدور موافقت اصولی جدید برای ایجاد باغ‌ وحش در کشور جاده مشهد به کلات بسته شد (۲۱بهمن ماه ۱۴۰۳) آمار موالید کشور در سال ۱۴۰۳ کمتر از یک میلیون نفر است امدادرسانی به ۲ مادر باردار در کولاک و برف تایباد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تصادف جاده‌ای در تایباد پنج مصدوم برجای گذاشت (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) امدادرسانی هلال احمر به مسافران دو اتوبوس در جاده‌های خراسان رضوی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) ۶ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ مشهد| ۳۰ ماموریت مرتبط با زمین خوردگی تصادف در محور قوچان خراسان رضوی با سه مصدوم (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) مادر ۲۳ ساله مشهدی ۶ قلو به دنیا آورد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) کمربندی رباط سفید در محور منتهی به مشهد مسدود شد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) طرز تهیه شیرینی نخودی در خانه + فیلم تأکید استاندار خراسان رضوی بر نقش پررنگ دانشگاه فردوسی در مدیریت و حل مسائل استان امدادرسانی به خودرو‌های گرفتار در برف و کولاک خراسان رضوی ادامه دارد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تأخیر در تأمین دارو و تجهیزات، به سلامت افراد آسیب می‌رساند محدودیت‌های ترافیکی برای دسترسی به فرودگاه مهرآباد در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ آماده‌باش اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مسیر راهپیمایی ۲۲بهمن ۱۴۰۳ زنجیره تأمین دارو در کشور نباید دچار چالش شود تأخیر در واریز حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | پرداخت حقوق‌ها از امروز (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) آغاز می‌شود مدارس نوبت عصر امروز (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) در مناطق یک تا پنج تهران غیرحضوری شد امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ خودرو حادثه‌دیده درپی بارش برف در کشور ۹۰ درصد موارد ابتلا به HPV قابل پیشگیری است علائم آنفلوانزا در کودکان متفاوت از بزرگ‌سالان ظاهر می‌شود اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم بارش برف تا اواسط روز دوشنبه، کاهش دمای مشهد به منفی ۵ درجه مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تصادف زنجیره‌ای در جاده تربت‌حیدریه – مشهد | ۱۱۹ مسافر دچار حادثه شدند + عکس و فیلم جزئیات جدید از حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) پاسخ آموزش و پرورش به گلایه از غیرحضوری‌نشدن مدارس امروز (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) احتمال انسداد موقت برخی جاده‌های خراسان رضوی درپی بارش برف و وقوع کولاک (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | از سفر‌های غیرضروری بپرهیزید جاده‌های خراسان رضوی برفی است | رانندگان تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند ( ۲۱ بهمن‌ ۱۴۰۳) لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه
سرخط خبرها

شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان | یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

  • کد خبر: ۳۰۳۳۳۵
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان | یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از اقدام سازمان بهزیستی برای شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان کشور خبر داد و گفت: از این پیمایش فردا توسط رئیس‌جمهور رونمایی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد حسینی امروز (۱۲ آذر ۱۴۰۳)، با اشاره به روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: میزان شیوع معلولیت طبق گزارش سازمان ملل ۱۵ درصد است، اما در ایران کار ارزشمندی را تحت عنوان شیوع شناسی معلولیت در ۱۹ استان کشور به میزان مطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده ایرانی به انجام رساندیم و فردا این پیمایش توسط رئیس جمهور رونمایی می‌شود.

وجود ۱۱ میلیون فرد دارای معلولیت در کشور

وی گفت: ۱۱ میلیون فرد دارای معلولیت در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.

وی تاکید کرد: ضمن اینکه معلولان از استعداد‌ها و توانمندی‌های بیشماری برخوردارند و جامعه وظیفه دارد که این استعداد را به ظهور برسانند در عین حال پدیده معلولیت پدیده‌ای چند وجهی است به این معنا که ۲۰۲ هزار نفر از این افراد سالمند، ۷۵ هزار نفر زنان سرپرست خانوار، تعدادی از آنها دچار بیماری‌های اعصاب و روان و بیماری‌های مزمن هستند. این چند وجهی در کنار استعداد بیشمار وظیفه برنامه ریزان را دو چندان می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جامعه دوستدار انسان تصریح کرد: در تمام دنیا امروز شعار جامعه دوستدار انسان به عنوان یک آرمان مطرح است و برای تحقق آن یکی از مولفه‌های اصلی جامعه دوستدار افراد دارای معلولان است. در این راستا نهاد‌ها و سازمان‌ها مکلفند جامعه را برای معلولان دسترس پذیر کنند و نه مناسب‌سازی؛ مناسب‌سازی واژه‌ای متکبرانه‌ای است. گویی که فرض می‌کنیم لطف می‌کنیم که جامعه را دسترس پذیر کنیم این درحالیست که این حق افراد دارای معلولیت است که دسترسی داشتند. باید به معلولان نگاه ویژه‌ای شود تا استعدادهایشان شکوفا شود و نیازهایشان برآورده شود. از همین رو برای معلولان، ساختاری به نام سازمان بهزیستی به وجود می‌آید که بخش عمده خدمات، خدمات به معلولان است. همچنین قانون جامع حمایت از حقوق معلولان نوشته می‌شود.

وی در این راستا از برگزاری هفتمین جلسه کمیته نظارت بر هماهنگی اجرای قانون پس از تصویب، با حضور معاون اول رییس جمهور در روز چهارشنبه خبر داد.

حسینی با تاکید بر اینکه در کنار ارائه خدمات مختلف، مدعی العموم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستیم، گفت: راهبرد‌ها و سیاست‌های سازمان شامل «اجتماعی سازی سازمان بهزیستی»، «دانش بنیانی تصمیم‌گیری‌ها»، «مشارکت محوری»، «خانواده محوری»، «محله گرایی»، «توانمندسازی»، «پیشگیرانه بودن سیاستها»، «فرصت آفرینی» و «فراگیر و عادلانه سازی خدمات سازمان بهزیستی» است. 

وی با تاکید بر اینکه آن طور که باید و شاید بهزیستی در جامعه شناخته نشده است و مردم تصور دارند بهزیستی فقط به معلولان مستمری می‌دهد، درحالیکه این فقط یکی از اقدامات ماست، بر اجتماعی سازی بهزیستی تاکید کرد.

توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان گفت: قول داده‌ایم تا پایان سال با کمک خیران میزان متقاضیان جهیزیه را به صفر برسانیم. همچنین میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستا‌ها و عشایر از حیث پوشش تامین اجتماعی و بیمه روستاییان و عشایر با ایجاد ۹ هزار پوشش، به صفر رسید و اکنون ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند. 

وجود ۶ میلیون زن سرپرست خانوار

حسینی با اشاره به اینکه ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم، گفت: ۳۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند و خدمات مددکاری، مستمری و کاریابی و مهارت آموزی دریافت می‌کنند. علاوه بر این به ایجاد ۲۴ هزار فرصت شغلی برای این زنان کمک کردیم که به استقلال آنها کمک می‌کند.

بنا بر اظهارات حسینی، در حوزه زنان سرپرست خانوار، از طریق بیمه تامین اجتماعی، ۴۱ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ساکن مناطق شهری تحت پوشش قرار دارند که در مجموع در حال حاضر ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانوار داریم که تحت پوشش بیمه شهری و روستایی بدون آنکه حق بیمه پرداخت کنند، هستند.

افزایش ۴۵ درصدی بودجه توانبخشی

وی در ادامه از حمایت ۲۰۱ هزار دانش‌آموز و دانشجو خبر داد و در عین حال اعلام کرد که امسال ۴۵ درصد بودجه سازمان در بخش فعالیت‌های توانبخشی افزایش یافته است.

وی در همین راستا از اندیکشده سازمان بهزیستی و راه اندازی مجله علمی و پژوهشی به زودی در بهزیستی خبر داد.

حسینی در ادامه به سیاست محله گرایی بهزیستی پرداخت و گفت: این سیاست نیازمند کار تکمیلی و تصحیحی بوده است. در این زمینه طرحی تحت عنوان بهزیست محله در دست تهیه است که به زودی نهایی شده و دوشنبه به شورای عالی سازمان خواهد رفت. در این طرح به دنبال استفاده از ظرفیت محلات شامل مساجد و مدارس و...، افزایش کیفیت خدمات و هستیم.

وی در همین راستا از وجود ۲۰ تا ۲۵ هزار موسسه و مرکز و تشکل غیردولتی خبر داد که از سازمان بهزیستی مجوز گرفته و در محلات فعالند.

وی همچنین گفت: فعالیت‌های cbr، همیار محله و همیار زنان و... داریم و می‌خواهیم این موارد را با استفاده از این ظرفیت‌ها تجمیع کرده و هم به خدماتی که اکنون ارائه می‌شود و هم ارائه نمی‌شود، ضریب نفوذ دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به سیاست مشارکت محوری اشاره کرد و گفت: به دنبال مشارکت محوری از نوع واقعی هستیم و نه از نوع تزئینی و تشریفاتی. در این نوع مشارکت، مشارکت کنندگان در اجرا و تصمیم گیری و نظارت و بهره برداری سهیم شوند. این مشارکت مشارکتی تقاضا محور و نظام‌مند و مستمر است.

حسینی معتقد است که حجم تقاضا و خواسته‌های مردم برای مشارکت در بهزیستی، پشت یک سد تلنبار است. با روزنه‌هایی توانسته‌ایم بخش‌هایی از مشارکت را جلب کنیم و با بستر سازی مشکل ساختار و اعتبار برای ارائه خدمات به جمیعت هدف به طور کلی از بین می‌رود. اگر به این عنصر قوی تکیه کنیم شاهد معجزه خواهیم بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->