مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید ۶ نظامی اسرائیلی در غزه زخمی و کشته شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد وزارت خارجه از رسانه‌ها خواست به اخبار نادرست ضریب ندهند تکذیب ادعای حضور هیئت‌های ایرانی و آمریکایی در یک اتاق مشترک سلطان عمان برای دیدار با پوتین به کرملین می‌رود ویدئو | حضور سیاستمدار ایتالیایی در محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا با تی‌شرت و شلوارک! روایت شهرآرانیوز از حواشی نشست خبری استاندار خراسان رضوی | از ماجرای واکنش جنجالی «علی دایی» تا بازی مهم ایران و کره‌شمالی + فیلم آغاز دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم به میزبانی عمان (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آنتونیو تاجانی پس از دیدار با عراقچی با گروسی دیدار خواهد کرد وزیران امور خارجه ایران و عمان در رم با هم دیدار کردند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: نباید اقتصاد را شرطی کنیم که اگر FATF تصویب شود چه خواهد شد عراقچی در دیدار با همتای ایتالیایی خود: تنها مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای، رژیم صهیونیستی است شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه چیست؟ وزیران امور خارجه ایران و ایتالیا رایزنی کردند رئیس جمهور مصوبه انتخاب رئیس جهاددانشگاهی را ابلاغ کرد عراقچی در گفت‌وگو با یک رسانه روس: روابط تهران و مسکو هیچ‌گاه تا این حد نزدیک نبوده است تحلیل گاردین از مذاکرات | دولت ترامپ دانش و صبر لازم در حل مناقشات را ندارد نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان | طحان نظیف: شورای نگهبان ایراداتی نسبت به cft داشته است شمخانی ۹ اصل تیم ایرانی مذاکرات را بیان کرد رئیس پلیس راهور فراجا: قوانین ترافیکی باید اصلاح و بازنگری شود برنامه جهانی غذا درباره خطر مرگ ناشی از گرسنگی در نوار غزه هشدار داد آمریکا ۳ استان یمن را هدف بمباران قرار داد ایده جالب استاندار خراسان رضوی برای برگزاری اولین نشست خبری | وقتی صدای توسعه استان از دالان بازار می‌گذرد ارتش ایران، نخستین سپر امنیت کشور و منطقه آخرین خبر‌ها از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ایتالیا (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) نخستین نشست خبری استاندار خراسان رضوی برگزار شد | مظفری: آزادراه حرم تا حرم، ۱۰ درصد اعتبار، ۹۰ درصد فاینانس | زیرساخت قطارشهری مشهد خیلی جلوتر از کشور است + فیلم
سرخط خبرها

وزیر امور خارجه پاکستان: برای رونق منطقه اکو، باید روابط تجاری کشور‌های عضو تقویت شود

  • کد خبر: ۳۰۳۵۴۳
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
وزیر امور خارجه پاکستان: برای رونق منطقه اکو، باید روابط تجاری کشور‌های عضو تقویت شود
معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان گفت: لازمه شکوفایی و رونق منطقه اکو، تقویت روابط تجاری و ارتباطات میان کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی است.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمد اسحاق دار» روز سه‌شنبه در بیست و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در مشهد افزود: تقویت روابط میان کشور‌های عضو، موجب رشد اقتصادی منطقه خواهد شد و در نهایت با رفع تعرفه‌ها میان کشور‌های عضو، امید است تجارت آزاد بین کشور‌ها رونق بگیرد تا رفاه، شکوفایی اقتصادی، صلح و ثبات را تجربه کنیم.

وی با ابراز امیدواری و اعتماد به ظرفیت‌های موجود در کشور‌های عضو اکو، گفت: در این سازمان بستر مطلوبی برای تحقق اهدافی که موجب شکل گیری و پایه‌گذاری اکو شده است، وجود دارد که باید بدان توجه شود.

وزیر امور خارجه پاکستان با بیان اینکه رشد تجارت در منطقه لازم است، افزود: اکو با اهداف بلندپروازانه‌ای شکل گرفت و اگرچه شاهد روابط خوب اعضا برای رونق و شکوفایی اقتصادی هستیم، اما به صورت جدی همکاری جمعی به صورت کارآمد میان کشور‌های عضو احساس نیاز می‌شود.

وی با اشاره به غنای منابع متعدد خدادادی در منطقه، بیان کرد: باید با بهره گیری درخور از این فرصت‌های الهی منافع ملموسی را برای کشور‌های عضو حاصل کرد چرا که آینده قوی و تاب‌آوری منطقه‌ای را به جد نیاز داریم.

محمد اسحاق دار اظهار کرد: منطقه اکو با گستره‌ای هشت میلیون کیلومتر مربعی، کمتر از ۲ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است در حالی که دست‌کم هفت درصد تجارت میان کشور‌های عضو و ۲۰ درصد تجارت در منطقه آسیا و ارتباطات بین منطقه‌ای برای کشور‌های عضو بسیار حیاتی است تا بتوان به اهداف بنیادین اکو دست یافت.

وزیر امور خارجه پاکستان بیان کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که به توسعه منجر شده و رفاه جمعی کشور‌ها را در پی داشته باشد بنابراین از اهداف اصلی ما این است که برای ارتقای منافع اقتصادی و تسهیل آن گام برداریم.

اسحاق دار تصریح کرد: متاسفانه تاکنون تنها ۲ عضو اکو موافقتنامه سال ۲۰۱۷ را امضا کرده‌اند، در حالی که در این توافقنامه که در پاکستان تصویب شد، می‌توان راهبرد تقویت ارتباطات و تجارت در منطقه و تشکیل گذرگاه‌های متعدد را انتظار داشت.

وی با بیان اینکه چشم انداز ۲۰۲۵ اکو اهداف ما را بازتعریف و به نظم جهانی کمک می‌کند، اظهار کرد: اهمیت ژئوپلتیک منطقه را نباید نادیده گرفت و دالان‌های مختلف کلیدی را می‌توان برای استفاده از ظرفیت ژئوپلتیک منطقه ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه این رویکرد به کاهش وابستگی‌ها منجر خواهد شد، بیان کرد: راهبرد‌هایی برای استفاده از منابع انرژی باید در سازمان اکو داشته باشیم.

وزیر امور خارجه پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را محکوم کرد و به خطر انداختن امنیت منطقه خاورمیانه را اقدامی ناشایست خواند و افزود: مردم منطقه خاورمیانه لایق زندگی آزاد و بدون هراس جنگ هستند.

برگزاری بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد، برای روز‌های ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی برنامه ریزی شده است.

اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->