نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

وزیر امور خارجه پاکستان: برای رونق منطقه اکو، باید روابط تجاری کشور‌های عضو تقویت شود

  • کد خبر: ۳۰۳۵۴۳
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
وزیر امور خارجه پاکستان: برای رونق منطقه اکو، باید روابط تجاری کشور‌های عضو تقویت شود
معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان گفت: لازمه شکوفایی و رونق منطقه اکو، تقویت روابط تجاری و ارتباطات میان کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی است.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمد اسحاق دار» روز سه‌شنبه در بیست و هشتمین نشست شورای وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در مشهد افزود: تقویت روابط میان کشور‌های عضو، موجب رشد اقتصادی منطقه خواهد شد و در نهایت با رفع تعرفه‌ها میان کشور‌های عضو، امید است تجارت آزاد بین کشور‌ها رونق بگیرد تا رفاه، شکوفایی اقتصادی، صلح و ثبات را تجربه کنیم.

وی با ابراز امیدواری و اعتماد به ظرفیت‌های موجود در کشور‌های عضو اکو، گفت: در این سازمان بستر مطلوبی برای تحقق اهدافی که موجب شکل گیری و پایه‌گذاری اکو شده است، وجود دارد که باید بدان توجه شود.

وزیر امور خارجه پاکستان با بیان اینکه رشد تجارت در منطقه لازم است، افزود: اکو با اهداف بلندپروازانه‌ای شکل گرفت و اگرچه شاهد روابط خوب اعضا برای رونق و شکوفایی اقتصادی هستیم، اما به صورت جدی همکاری جمعی به صورت کارآمد میان کشور‌های عضو احساس نیاز می‌شود.

وی با اشاره به غنای منابع متعدد خدادادی در منطقه، بیان کرد: باید با بهره گیری درخور از این فرصت‌های الهی منافع ملموسی را برای کشور‌های عضو حاصل کرد چرا که آینده قوی و تاب‌آوری منطقه‌ای را به جد نیاز داریم.

محمد اسحاق دار اظهار کرد: منطقه اکو با گستره‌ای هشت میلیون کیلومتر مربعی، کمتر از ۲ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است در حالی که دست‌کم هفت درصد تجارت میان کشور‌های عضو و ۲۰ درصد تجارت در منطقه آسیا و ارتباطات بین منطقه‌ای برای کشور‌های عضو بسیار حیاتی است تا بتوان به اهداف بنیادین اکو دست یافت.

وزیر امور خارجه پاکستان بیان کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که به توسعه منجر شده و رفاه جمعی کشور‌ها را در پی داشته باشد بنابراین از اهداف اصلی ما این است که برای ارتقای منافع اقتصادی و تسهیل آن گام برداریم.

اسحاق دار تصریح کرد: متاسفانه تاکنون تنها ۲ عضو اکو موافقتنامه سال ۲۰۱۷ را امضا کرده‌اند، در حالی که در این توافقنامه که در پاکستان تصویب شد، می‌توان راهبرد تقویت ارتباطات و تجارت در منطقه و تشکیل گذرگاه‌های متعدد را انتظار داشت.

وی با بیان اینکه چشم انداز ۲۰۲۵ اکو اهداف ما را بازتعریف و به نظم جهانی کمک می‌کند، اظهار کرد: اهمیت ژئوپلتیک منطقه را نباید نادیده گرفت و دالان‌های مختلف کلیدی را می‌توان برای استفاده از ظرفیت ژئوپلتیک منطقه ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه این رویکرد به کاهش وابستگی‌ها منجر خواهد شد، بیان کرد: راهبرد‌هایی برای استفاده از منابع انرژی باید در سازمان اکو داشته باشیم.

وزیر امور خارجه پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را محکوم کرد و به خطر انداختن امنیت منطقه خاورمیانه را اقدامی ناشایست خواند و افزود: مردم منطقه خاورمیانه لایق زندگی آزاد و بدون هراس جنگ هستند.

برگزاری بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد، برای روز‌های ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی برنامه ریزی شده است.

اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->