به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا ظفرقندی روز سه شنبه در مراسم روز دانشجو که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: اساس روز دانشجو، دانشجویانی هستند که علاوه بر تحصیل علم یک مسوولیت اجتماعی نیز در هر رشته ای دارند.
وی افزود: دانشجویانی که دغدغه مند هستند در یک تشکل جمع می شوند و ما قدردان شما هستیم، و امید ما به شماست .
وزیر بهداشت ادامه داد: علم تنها نجات بخش نیست علم با نگرانی برای مردم، فقرا و بیماران ارزشمند است، دغدغه دانشجویی و تشکل ها همیشه آزادی و استقلال کشور بوده و ۱۶ آذر نماد آزادی و استقلال کشور است .
وزیر بهداشت تصریح کرد: در علم پزشکی علاوه بر رفع دغدغه مشکلات ، مسوولیت اخلاق حرفه ای را نیز وجود دارد که پیش نیاز همه علوم است ولی در رشته پزشکی چون با بیمار دردمند مواجه هستیم شرایط ویژه ای را ایجاد می کند که البته جامعه پزشکی وظیفه خود را در هر شرایطی نشان داده است.
وی ادامه داد: دانشگاه باید شرایط را برای مشارکت دانشجویان در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها فراهم کند. مشارکت دانشجویان در تصمیمسازی و تاثیرگذاری باعث شکوفایی استعدادهای بالقوه دانشجویان میشود و مسوولی موفق است که با دانشجویان سر و کار دارد و برای حل مشکلات از ایده ها و نظرات آنان بهره ببرد.
ظفرقندی با بیان اینکه از مهمترین دغدغه های دانشجویان بحث دستیاری پزشکی است، گفت: یکی از مهمترین علت های مهاجرت، سنگینی و فشار دستیاری پزشکی است اساس کار ما شفافیت بوده و باید قانون مصوبه ظرفیت پذیرش پزشکی را اصلاح کنیم زیرا بدون تامین بودجه و ساختار آسیب زا است و اکنون نیز در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته تا محیط امن و برتر برای دانشجویان فراهم کنیم و بخش های دانشجویی به این محورها عمل کنند.
وی در مورد مهاجرت نیز گفت: هیچ کس به اندازه پدر و مادر و معلم از مهاجرت شاگردش ناراحت نمی شود ، امیدواریم با حل مشکلات بحث مهاجرت کمتر شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: دانشجویی که کتاب نخواند، ورزش نکند به محیط های فرهنگی نرود به خصوص در رشته پزشکی افسرده می شود .
وی در مورد انتصابات روسای دانشگاه های علوم پزشکی گفت: انتصابات مسیر قانونی دارد و ارزیابی می شود که فردی که خوب کار می کند ، مسوولیت بگیرد ، با تغییر اتوبوسی موافق نیستم باید استعلامات قانونی انجام شود ،نظرخواهی هم می کنیم بنابراین بحث انتصابات دنبالش هستیم، با تعامل انجام شود .
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی دراین مراسم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از مهمترین دغدغه های دانشجویان بحث دستیاری پزشکی است، گفت: دستیاری پزشکی باید شغل محسوب شود ولی در مجلس از کمیسیون تلفیق حذف شد و اکنون این موضوع حل شده و امیدواریم در صحن مجلس نیز حل شود.
ظفرقندی افزود: یکی از مهمترین علت های مهاجرت، سنگینی و فشار دستیاری پزشکی است اساس کار ما شفافیت بوده و باید قانون مصوبه ظرفیت پذیرش پزشکی را اصلاح کنیم ، زیرا بدون تامین بودجه و ساختار آسیب زا است و اکنون نیز در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته تا محیط امن و برتر برای دانشجویان فراهم کنیم و بخش های دانشجویی به این محورها عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه مخالف افزایش ظرفیت های پزشکی هستیم، گفت: هزینه تربیت هر دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان است و ساختار هدفمند و منابع مالی کافی برای افزایش پذیرش ظرفیت پزشکی وجود ندارد و باید اصلاح شود.
به گزارش ایرنا، نشست فعالان تشکلها، کانونها و مجموعههای دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور روز سه شنبه در آستانه 16 آذر روز دانشجو در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در این نشست که مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشت، دانشجویانی به نمایندگی از تشکل ها و کانون های دانشجویی مشکلات و پیشنهادات خود را ارائه کردند.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، خسرو صادق نیت مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت و سیدرضا رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
در آیین امروز از پروین پاسالار استاد گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اهدای لوح سپاس، قدردانی شد؛ دکتر پاسالار در دهمین همایش نکوداشت مقام استاد، از سوی دانشجویان و استادان به عنوان استاد نمونه انتخاب شده بود.
منبع: ایرنا