نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد

  • کد خبر: ۳۰۳۹۵۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد
معاون اول قوه قضائیه در مشهد گفت: دستگاه قضایی به این سمت خواهد رفت که رسیدگی‌ها برخط بشود و همگان بتوانند قضاوت کنند که رسیدگی عادلانه بوده یا نبوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در مراسم پایانی مسابقه ملی دادگاه مجازی (موت کورت) که امروز (۱۶ آذر ۱۴۰۳) و هم‌زمان با روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حمزه خلیلی»، معاون اول قوه قضائیه، گفت: پیامبران آمده‌اند تا بین مردم الفت ایجاد کنند و قلب‌ها را نسبت به یکدیگر نزدیک کنند. ائمه معصومین نیز در این مسیر حرکت کرده‌اند و فلسفه امامت، تأکید بر انسجام و اتحاد بین امت است.

وی افزود: امتی که اتحاد نداشته باشد و صمیمیت در آن نباشد، جامعه‌ای اسلامی و علوی نخواهد بود. جامعه علوی، جامعه‌ای است که مردمان آن به یکدیگر وابستگی عمیق و ریشه‌ای داشته باشند. خود را دیگری ببینند و دیگری را خود ببینند. درد دیگران را درد خود بدانند و برای آن‌ها قابل‌تحمل نباشد. پیامبران و ائمه نیز آمده‌اند تا در بین مردم الفت و اتحاد ایجاد کنند و بر اساس آموزه‌های قرآن، آنچنان ارزشمند است که گاهی اگر به تعطیلی توحید هم بینجامد، باید به وجود بیاید؛ چون قرآن امت واحده می‌خواهد.

‌نمی‌توانیم مفهوم عدالت را تغییر دهیم

معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت برقراری عدالت در جامعه اشاره کرد و گفت: به تعبیر شهید مطهری، حساسیت‌های امیرالمؤمنین(ع) بر عدالت و اتحاد بود و ایشان در طول زندگی خود، این دو موضوع را در اولویت زیست اجتماعی‌شان قرار داد. عدالت به هر تعریفی که آن را معنا کنیم، اعم از اینکه به معنای قراردادن هر چیز در جای خود یا انصاف و توازن معنا شود، مفهومی ثابت است که در آن، زمان و مکان و فرهنگ جایی ندارد. یک مفهوم ثابت و تغییرناپذیر است و کسی نمی‌تواند مفهوم عدالت را تغییر دهد.

وی افزود: عدالت قابل‌تغییر نیست، اما آنچه قابل‌تغییر است، شیوه‌های رسیدن به عدالت است که در هر عصر و زمان امکان تغییر دارد. شیوه‌های سنتی رسیدن به عدالت، ارزشمند است و باید بماند و البته باید نو شود و باید بیندیشیم چگونه می‌توانیم به عدالت واقعی نزدیک شویم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خلیلی تأکید کرد: باید شیوه‌های گذشته را بررسی کنیم. با بررسی شیوه‌های گذشته اگر به نوکردن و شیوه جدیدی را جایگزین‌کردن نیاز است، به آن بیندیشیم و اجرا کنیم. هیچ‌کس نگفته که شیوه‌ها باید ثابت بماند. با شیوه‌های جدید می‌توانیم به عدالت واقعی بیشتر دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: هر انسانی با هر عقیده و گرایش، وقتی عدالت را می‌بیند، چون عدالت از مقوله زیبایی است، فطرت آن را تحسین می‌کند و آن را زیبا می‌انگارد. شهید مطهری نیز فرمود عدالت از مقوله اخلاق نیست. از مقوله زیبایی است و باید با شیوه‌هایی حرکت کرد که زیبایی خود را در متن جامعه نشان دهد.

معاون اول قوه قضائیه با تأکید بر رسیدگی‌های عادلانه خاطرنشان کرد: هر گزاره‌ای از عدالت به ما رسیده، مبتنی بر رسیدگی‌های عادلانه است. مساوات در برابر شاکی و متهم و عدم ترجیح هر طرف نسبت به دیگری در دادرسی عادلانه به معنای رسیدگی عادلانه است.

وی افزود: امروز وقتی می‌گوییم دادگاه برخط داریم و رسیدگی‌ها به نحوه برخط اداره می‌شود، به معنای آن است که نظارت همگانی بر محکمه باشد. اگر نظارت بر جمع بیاید و کنترل‌های اجتماعی بر محکمه بیاید، رسیدگی عادلانه می‌شود. نه آنکه در محکمه و با حضور افرادی اندک برگزار شود آنچه که شایسته رسیدگی است اجرا نشود. این فناوری را بشر به تجربه به دست آورده و دستگاه قضایی به این سمت خواهد رفت که رسیدگی‌ها در محاکم برخط بشود و همگان بتوانند قضاوت کنند که رسیدگی عادلانه بوده یا نبوده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خلیلی در ادامه با اشاره به حضور هیئت‌منصفه در محاکم مطبوعاتی گفت: این که می‌گوییم در محاکم مطبوعاتی هیئت منصفه باشد، یک دستاورد در رسیدگی است. اعتقاد ما بر این است که شیوه‌های رسیدگی باید نو شود.

وی با اشاره به ضرورت تعامل بیشتر دانشگاه با دستگاه قضایی افزود: ارتباط عدلیه با دانشگاه می‌تواند عمیق و گسترده باشد و نیاز امروز ماست. با فکر و اندیشه دانشگاه می‌توانیم رسیدگی‌ها را عادلانه‌تر کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->