سازوکار تبدیل وضعیت کارکنان دولت مشخص شد فرمانده نیروی دریایی ارتش: برقراری امنیت دریایی، سیاست توسعه دریامحور در کشور است فرمانده کل سپاه: به‌جای ارتش سوریه نجنگیدیم مستمری معلولان و مددجویان کمیته امداد ۴۰ درصد افزایش یافت + زمان پرداخت قالیباف: حمایت ما از مقاومت همچنان ادامه دارد | هشدارهای لازم را به اسد داده بودیم + فیلم جشن سالگرد شکست داعش توسط سرکنسولگری عراق در مشهد برگزار شد حداقل حقوق سربازان متاهل و مجرد در سال ۱۴۰۴ تعیین شد+ جزئیات جولانی: هیچ کشوری در سرنگونی اسد به ما کمک نکرد قانونگذار آمریکایی ادعا کرد: پرواز پهپادهای ایرانی در آسمان نیوجرسی عراقچی: اتحاد کشورها برای توقف تجاوز اسرائیل و تخریب سوریه ضروری است پزشکیان: رخداد‌های منطقه، گواه سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از اختلاف کشور‌های اسلامی است فرانسه از رژیم صهیونیستی خواست که به اشغال خاک سوریه پایان دهد ترور عالم مشهور دینی در دمشق تکذیب شد حملات اوکراین با موشک و پهپاد به مناطق مرزی روسیه (۲۱ آذر ۱۴۰۳) لغو منع آمد و شد در دمشق (۲۱ آذر ۱۴۰۳) شرایط اعطای زمین به خانواده‌های دارای ۴ فرزند تصویب شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) الجولانی خواستار تحویل فراری‌ها شد سردار «امین رسولی» به عنوان جانشین فرمانده سپاه امام رضا(ع) منصوب شد آغاز دومین جلسه دادگاهی نتانیاهو (۲۱ آذر ۱۴۰۳) مقبره حافظ اسد تخریب شد+ فیلم هشدار دادستانی به کسانی که به امنیت روانی مردم خدشه وارد می‌کنند | فضای مجازی رصد می‌شود وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران رئیس دوره‌ای اوپک شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: وظیفه رسانه انعکاس ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور است پزشکیان در جلسه هیئت دولت: تمام ادارات دولتی به پنل‌های خورشیدی مجهز خواهند شد آغاز روند خروج ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان (۲۱ آذر ۱۴۰۳) تکذیب سرقت دارایی در سفارت ایران در دمشق (۲۱ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد

  • کد خبر: ۳۰۳۹۵۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
معاون اول قوه قضائیه در مشهد: دستگاه قضا به سمت رسیدگی‌های برخط پرونده‌ها حرکت خواهد کرد
معاون اول قوه قضائیه در مشهد گفت: دستگاه قضایی به این سمت خواهد رفت که رسیدگی‌ها برخط بشود و همگان بتوانند قضاوت کنند که رسیدگی عادلانه بوده یا نبوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در مراسم پایانی مسابقه ملی دادگاه مجازی (موت کورت) که امروز (۱۶ آذر ۱۴۰۳) و هم‌زمان با روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حمزه خلیلی»، معاون اول قوه قضائیه، گفت: پیامبران آمده‌اند تا بین مردم الفت ایجاد کنند و قلب‌ها را نسبت به یکدیگر نزدیک کنند. ائمه معصومین نیز در این مسیر حرکت کرده‌اند و فلسفه امامت، تأکید بر انسجام و اتحاد بین امت است.

وی افزود: امتی که اتحاد نداشته باشد و صمیمیت در آن نباشد، جامعه‌ای اسلامی و علوی نخواهد بود. جامعه علوی، جامعه‌ای است که مردمان آن به یکدیگر وابستگی عمیق و ریشه‌ای داشته باشند. خود را دیگری ببینند و دیگری را خود ببینند. درد دیگران را درد خود بدانند و برای آن‌ها قابل‌تحمل نباشد. پیامبران و ائمه نیز آمده‌اند تا در بین مردم الفت و اتحاد ایجاد کنند و بر اساس آموزه‌های قرآن، آنچنان ارزشمند است که گاهی اگر به تعطیلی توحید هم بینجامد، باید به وجود بیاید؛ چون قرآن امت واحده می‌خواهد.

‌نمی‌توانیم مفهوم عدالت را تغییر دهیم

معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت برقراری عدالت در جامعه اشاره کرد و گفت: به تعبیر شهید مطهری، حساسیت‌های امیرالمؤمنین(ع) بر عدالت و اتحاد بود و ایشان در طول زندگی خود، این دو موضوع را در اولویت زیست اجتماعی‌شان قرار داد. عدالت به هر تعریفی که آن را معنا کنیم، اعم از اینکه به معنای قراردادن هر چیز در جای خود یا انصاف و توازن معنا شود، مفهومی ثابت است که در آن، زمان و مکان و فرهنگ جایی ندارد. یک مفهوم ثابت و تغییرناپذیر است و کسی نمی‌تواند مفهوم عدالت را تغییر دهد.

وی افزود: عدالت قابل‌تغییر نیست، اما آنچه قابل‌تغییر است، شیوه‌های رسیدن به عدالت است که در هر عصر و زمان امکان تغییر دارد. شیوه‌های سنتی رسیدن به عدالت، ارزشمند است و باید بماند و البته باید نو شود و باید بیندیشیم چگونه می‌توانیم به عدالت واقعی نزدیک شویم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خلیلی تأکید کرد: باید شیوه‌های گذشته را بررسی کنیم. با بررسی شیوه‌های گذشته اگر به نوکردن و شیوه جدیدی را جایگزین‌کردن نیاز است، به آن بیندیشیم و اجرا کنیم. هیچ‌کس نگفته که شیوه‌ها باید ثابت بماند. با شیوه‌های جدید می‌توانیم به عدالت واقعی بیشتر دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: هر انسانی با هر عقیده و گرایش، وقتی عدالت را می‌بیند، چون عدالت از مقوله زیبایی است، فطرت آن را تحسین می‌کند و آن را زیبا می‌انگارد. شهید مطهری نیز فرمود عدالت از مقوله اخلاق نیست. از مقوله زیبایی است و باید با شیوه‌هایی حرکت کرد که زیبایی خود را در متن جامعه نشان دهد.

معاون اول قوه قضائیه با تأکید بر رسیدگی‌های عادلانه خاطرنشان کرد: هر گزاره‌ای از عدالت به ما رسیده، مبتنی بر رسیدگی‌های عادلانه است. مساوات در برابر شاکی و متهم و عدم ترجیح هر طرف نسبت به دیگری در دادرسی عادلانه به معنای رسیدگی عادلانه است.

وی افزود: امروز وقتی می‌گوییم دادگاه برخط داریم و رسیدگی‌ها به نحوه برخط اداره می‌شود، به معنای آن است که نظارت همگانی بر محکمه باشد. اگر نظارت بر جمع بیاید و کنترل‌های اجتماعی بر محکمه بیاید، رسیدگی عادلانه می‌شود. نه آنکه در محکمه و با حضور افرادی اندک برگزار شود آنچه که شایسته رسیدگی است اجرا نشود. این فناوری را بشر به تجربه به دست آورده و دستگاه قضایی به این سمت خواهد رفت که رسیدگی‌ها در محاکم برخط بشود و همگان بتوانند قضاوت کنند که رسیدگی عادلانه بوده یا نبوده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خلیلی در ادامه با اشاره به حضور هیئت‌منصفه در محاکم مطبوعاتی گفت: این که می‌گوییم در محاکم مطبوعاتی هیئت منصفه باشد، یک دستاورد در رسیدگی است. اعتقاد ما بر این است که شیوه‌های رسیدگی باید نو شود.

وی با اشاره به ضرورت تعامل بیشتر دانشگاه با دستگاه قضایی افزود: ارتباط عدلیه با دانشگاه می‌تواند عمیق و گسترده باشد و نیاز امروز ماست. با فکر و اندیشه دانشگاه می‌توانیم رسیدگی‌ها را عادلانه‌تر کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->