در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تشریح جزئیات کلاهبرداری‌ها با ترفند واریز بیعانه، توسط رئیس پلیس فتای مشهد

  • کد خبر: ۳۰۴۰۰۷
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۰
تشریح جزئیات کلاهبرداری‌ها با ترفند واریز بیعانه، توسط رئیس پلیس فتای مشهد
۲۰ درصد شکایت‌ها از سایت‌های واسطه گر مربوط به پرداخت بیعانه است.

علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ هزینه همه‌چیز بالا رفته است. برخی کالا‌ها گوی سبقت را در افزایش قیمت از دیگر‌لوازم ربوده‌اند؛ اما شهروندان تا کی می‌توانند با نخریدن، به‌زعم خود، به این افزایش قیمت‌ها اعتراض کنند. آنها از جایی به بعد مجبور می‌شوند تن به خرید بدهند، اما از‌آنجا‌که پولی در بساط ندارند، باید راهی پیدا کنند. شاید خرید کالای دست‌دوم بصرفه‌تر باشد، به‌خصوص که در سایت‌هایی روزانه هزاران کالای دست‌دوم بارگذاری می‌شود و این سایت‌ها واسطه میان خریدار و فروشنده هستند.

شاید تا اینجا به نظر برسد که مشکل برای عده زیادی از شهروندان حل شده است، اما شیادان نیز بیکار ننشسته و تلاش کرده‌اند از کلاف این جریان برای خود کلاهی ببافند و آن را بر سر قربانیانشان بگذارند؛ ماجرایی که با شگرد‌های مختلفی پیگیری می‌شود و مهم‌ترین آنها موضوع «پرداخت بیعانه به کلاهبرداران» است. در‌این‌خصوص شیادان با تبلیغات اغواگرانه افراد را فریب می‌دهند و تلاش می‌کنند آگهی را همچون قلابی در این سایت‌ها بیندازند تا افراد جذب آن شوند. اینجا دقیقا همان بزنگاهی است که فرد کلاهبردار با صبر و حوصله زیاد منتظرش نشسته است.

افزایش کلاهبرداری با ترفند پرداخت بیعانه، واکنش رئیس پلیس فتای مشهد را درپی داشت و سرهنگ سید‌ابوالفضل طالب‌الحق با هشدار به شهروندان، وضعیت پرونده‌های گشوده‌شده در این زمینه را تشریح می‌کند.

به گفته این مسئول انتظامی، این ترفند با گرفتن بیعانه از طریق انتشار آگهی فروش کالا در فضای‌مجازی با قیمتی پایین‌تر از عرف بازار انجام می‌شود. شیادان با درج آگهی فروش یک کالای پرمخاطب همچون خودرو یا تلفن همراه و... قیمتی بسیار پایین‌تر از عرف بازار را برای آن منظور می‌کنند.

کوزه‌گر به کوزه می‌افتد

وی ادامه می‌دهد: از این به بعد شهروندان زیادی با دیدن قیمت کالا تهییج می‌شوند و با فروشنده تماس می‌گیرند. در آخرین پرونده از این‌دست شیادی‌ها، هفته گذشته مردی چهل‌و‌پنج‌ساله که مالک نمایشگاه خودرو است، با مراجعه به پلیس فتا مدعی شد که خودرو سواری پرایدی را در یکی از سایت‌های واسطه‌گر دیده و پس از تماس با آگهی‌دهنده از او خواسته است مدارک خودرو را ارسال کند تا از حقیقی بودن آگهی مطمئن شود.

طالب‌الحق اضافه می‌کند: فرد شیاد با جعل مدارک، کارت سبز و وکالت‌نامه را برای خریدار ارسال می‌کند و پس از جلب اعتماد خریدار از او می‌خواهد مبلغی را به عنوان بیعانه واریز کند. نمایشگاه‌دار نیز با دیدن مدارک جعلی، مبلغ ۱۷۵‌میلیون تومان به‌عنوان بیعانه به شماره‌حسابی که فروشنده در اختیارش گذاشته است واریز می‌کند، اما پس از واریز وجه مورد‌نظر آگهی از بستر سایت واسطه‌گر حذف و تلفن همراه کلاهبردار نیز از دسترس خارج می‌شود.

رئیس پلیس فتای مشهد درباره سرنوشت این پرونده بیان می‌کند: با شنیدن اظهارات مال‌باخته، کارشناسان ما اقدامات فنی را آغاز کردند و پس از تلاش‌های شبانه‌روزی همکارانم مشخص شد که پول‌های واریزی تبدیل به کارت‌های هدیه با مبالغ متفاوت شده است. متهم پس از رد‌زنی تراکنش‌های انجام‌شده، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی و در ادامه با صدور قرار، روانه زندان شد و وجوهی که در اختیار این کلاهبردار بود، به مال‌باخته عودت داده شد.

شگردی در دل شگرد دیگر

سرهنگ طالب‌الحق در‌باره این نوع کلاهبرداری اظهار می‌کند: در کلان‌شهر مشهد ۲۰‌درصد از پرونده‌های کلاهبرداری در سایت‌های واسطه‌گر و شبکه‌های اجتماعی مربوط به پرداخت بیعانه است.

وی ادامه می‌دهد: این درحالی است که کلاهبرداران با ایجاد تبلیغات فریبنده در فضای‌مجازی، به‌خصوص در سایت‌های واسطه‌گر، کالا‌هایی را که وجود خارجی ندارند بارگذاری و با جلب اعتماد خریدار، از آنها مبلغی را به‌عنوان بیعانه درخواست می‌کنند.

رئیس پلیس فتای مشهد در پاسخ به این سؤال که شیادان می‌دانند که پلیس حساب‌های آنها را شناسایی می‌کند، برای رفع این موضوع چه می‌کنند، تصریح کرد: در این میان شیادان خودشان در نقش خریدار به سراغ کالا‌های گران‌قیمت دیگری می‌روند و با دریافت شماره‌حساب فروشنده همان را در اختیار افراد فریب‌خورده می‌گذارند تا بیعانه را به آن حساب واریز کنند و در ادامه با پیک کالای اصلی را دریافت و گوشی تلفن همراهشان را خاموش می‌کنند.

‌وی از شهروندان خواست هنگام خرید و فروش کالا در سایت‌های واسطه‌گر برای جلوگیری از زیان خود هرگز به قیمت‌های نامتعارف و پایین‌تر از عرف بازار اعتماد نکنند و از پرداخت بیعانه پیش از دیدن کالا بپرهیزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->