حمله با چاقو به مدرسه‌ای در کرواسی| یک کودک کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند مرگ بر اثر مصرف مشروبات الکلی در انگلیس رکورد زد گازگرفتگی پنج نفر در تربت حیدریه خراسان رضوی (۳۰ آذر ۱۴۰۳) نجات سرنشینان خودرو واژگون شده در گلبهار خراسان رضوی (۳۰ آذر ۱۴۰۳) انصاری: بهبود شرایط معیشتی و تجهیزاتی محیط بانان در دستور کار است ضرورت تشکیل صندوق ویژه حوادث سوختگی در کشور زمین لرزه در هفتکل خوزستان (۳۰ آذر ۱۴۰۳) واژگونی خودرو ال ۹۰ در نیشابور خراسان رضوی یک کشته و سه مصدوم برجای گذاشت (۳۰ آذر ۱۴۰۳) دیابتی‌ها شب یلدا، این خوراکی‌ها را نخورند افتتاح بخش icu بیمارستان شهید کامیاب مشهد با ظرفیت ۶ تخت (۳۰ آذر ۱۴۰۳) فردا (یکم دی ماه ۱۴۰۳) آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات و مدارس از فردا (یکم دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه، 30 آذر ۱۴۰۳) | هوای مشهد سرد می‌شود فرودگاه طائف عربستان برای نخستین بار میزبان زائران ایرانی شد آیا کلاس درس دانش‌آموزان بعد از امتحانات نوبت اول تعطیل می‌شود؟ علت تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان چه بود؟ تغییر ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۳ مه‌گرفتگی و کاهش دید افقی در محور سرخس - مشهد (۳۰ آذر ۱۴۰۳) حضور پررنگ قوهای فریادکش در مازندران تجمل گرایی در «شب چله» و خطر تحریف آیین‌ها افزایش شمار مسمومان حادثه گازگرفتگی در زبرخان خراسان رضوی به ۱۲۰ نفر تخلف آشکار انبوه‌سازان از علل اصلی کمبود مدرسه در سطح کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳) | هوای سرد و ناپایدار از خراسان رضوی عبور می‌کند  خوراکی‌های مفید برای شب یلدا کدام‌اند؟ سکوت ستاد مبارزه با قاچاق درباره گم‌شدن ۲۰میلیون لیتر سوخت قتل مسلحانه دلال دلار در شهرک ولی‌عصر به خاطر رفاقت! ۹۵ درصد سقط جنین‌ها در ایران غیرقانونی است یلدای برفی در استان‌های غربی | ورود سامانه بارشی به کشور از امروز (۳۰ آذر ۱۴۰۳) گاز و برق ۱۵ هزار ویلای خالی از سکنه مازندران قطع شد خط قرمز‌های تغذیه در شب یلدا | چه میوه هایی را در شب یلدا نخوریم؟ وحدت حوزه و دانشگاه، لازمه پیشرفت جامعه اسلامی است کوتا‌ه‌ترین توصیه‌ها برای بلندترین شب
سرخط خبرها

تعامل بین‌المللی برای بقای یوزپلنگ ایرانی

  • کد خبر: ۳۰۴۱۰۹
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
تعامل بین‌المللی برای بقای یوزپلنگ ایرانی
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تقویت تعامل بین‌المللی برای حفاظت از گونه‌های ارزشمند از جمله یوزپلنگ به عنوان یک نیاز اساسی، پیگیری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمید ظهرابی در دیدار با محمدجواد کولیوند استاندار سمنان در دفتر استانداری اظهار کرد: انتظار می‌رود برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی و گورخر آسیایی، بخش‌های مختلف در استان سمنان پای کار باشند و همراهی کنند.

وی افزود: برای احیای جمعیت یوزپلنگ آسیایی تجربه‌های بین‌المللی نیاز است، باید رویکرد سخت‌گیرانه و نگاه صرفِ داخلی در این بخش تغییر کند و تعامل بین‌المللی ایجاد شود. یوزپلنگ گونه‌ای ارزشمند، در خطر انقراض و کاریزماتیک است که دنیا دوستدار آن محسوب می‌شود.

۱۸ قلاده یوزپلنگ در طبیعت توران شاهرود در شرق استان سمنان زیست می‌کنند. یوزپلنگ ایرانی در فهرست اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست قرار دارد، به معنای اینکه گونه‌ای در خطر انقراض است، حدود ٢ هزار سال پیش یوز‌ها در بیشتر نقاط آسیا حضور داشتند، اما اکنون یوزپلنگ آسیایی، ایران و بخش‌هایی از استان سمنان را خانه امن خود یافته است و مسئولان و متخصصان بومی در سایت تکثیر در اسارت و ارتقای امنیت پارک ملی توران تغییر سرنوشت یوزپلنگ از خطر انقراض را دنبال می‌کنند.

منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان در شهرستان شاهرود یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار می‌رود. یوزپلنگ جزو گربه‌سانان محسوب می‌شود و گربه‌سانان امکان زادآوری دو بار در سال و دوره بارداری سه ماه دارد و به طور معمول فصل‌هایی که رطوبت هوا بیشتر است برای جفت‌گیری این گونه ارزشمند مناسب بوده و بر پایه تحقیقات انجام شده، دی و بهمن بهترین ماه‌های سال برای جفت‌گیری یوزپلنگ آسیایی است که پس از ۹۰ روز معمولا در اردیبهشت‌ماه توله به دنیا می‌آید.

بر اساس تحقیقات انجام شده، یوزپلنگ جزو پستانداران چندهمسری است و یوزپلنگ آسیایی از دو تا سه سالگی بالغ شده و تا هشت سالگی قدرت زادآوری دارد. نوع زایش یوزپلنگ آسیایی چندقلوزایی است.

تصویب سند آمایش سرزمین ضرورتی برای حفاظت از محیط‌زیست

ظهرابی بیان کرد: تصویب طرح سند آمایش سرزمین و عملکرد طبق این سند نقش اساسی در موفقیت کار‌ها برای حفاظت از حیات وحش و گونه‌های ارزشمند در خطر انقراض در استان سمنان دارد. احیای جمعیت گورخر در استان‌های کشور موفق بود، اما طرح معرفی و احیای گونه گورخر آسیایی در سمنان موفق نبود.

ناامنی زیستگاهی، مهمترین عامل ناموفق بودن احیای گورخر

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شمار گورخر آسیایی در استان سمنان حدود ۲۰۰ راس بود و همچنان همین تعداد است که نشان می‌دهد طرح احیای جمعیت در این استان موفق نبوده است. ناامنی زیستگاهی از عوامل اصلی نرسیدن به نتیجه مطلوب در احیای جمعیت گورخر آسیایی در سمنان بوده و انتظار می‌رود بخش‌های مختلف در حفاطت از محیط‌زیست این استان همراهی کنند.

گورخر ایرانی زیرگونه‌ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد، گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->