علائم بزرگ‌شدن پروستات چیست؟ پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافربری بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در مشهد چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ خفت‌گیری زن جوان به‌خاطر سرقت طلاهایش، به قیمت جانش تمام شد پرواز‌های اروپایی از ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ از سر گرفته می‌شود توافقات ایران و عراق برای تشدید مبارزه با مواد مخدر وزیر آموزش و پرورش خطاب به مدیران و معاونان: با دانش‌آموزان برخورد‌های ناهنجار نداشته باشید متن و پیام تبریک روز پدر و روز مرد ۱۴۰۳ + کلیپ و استوری پلمب ۷۹۵ بنگاه املاک در خراسان رضوی طی ۹ماهه اول ۱۴۰۳ کشف و ضبط بیش از ۵۰۰ کیلوگرم موادمخدر در مرز‌های جنوبی کشور آشنایی با محله‌های نزدیک حرم امام‌رضا(ع) + جاذبه‌ها و تاریخچه آن‌ها توقیف خودروی قاچاق ۷ میلیاردی در داورزن خراسان رضوی (۲۳ دی ۱۴۰۳) جمعیت سالمندان تا سال ۱۴۲۱، دوبرابر می‌شود بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد رشد ۲درصدی آمار اهدای خون در ۹ماهه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته آغاز نوبت‌گیری سنجش سلامت دانش‌آموزان کلاس‌اولی انتقاد شهروندان مشهدی از روشنایی بانک‌ها در شب | گلایه از تناقض در صرفه جویی! انجام هر گونه پخت و پز غذا در داخل بوفه مدارس ممنوع است گلایه والدین دانش آموزان ابتدایی محله سیدی مشهد از کیفیت تدریس و ارزشیابی | نگران کیفیت آموزشی اصلاح سازوکار پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان (۲۳ دی ۱۴۰۳) افزایش ۵ درصدی نمونه‌های مثبت تست آنفلوانزا در مشهد بررسی استانداردها، امکانات و توان آتش‌نشانی مشهد | خطر آتش از لس‌آنجلس تا مشهد پیشرفت و تعالی جامعه از مسیر آموزش و پرورش قتل پدر و پسر بر سر سانحه رانندگی در مازندران رایگان شدن تحصیل دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند کاهش دما از فردا دستگیری قاتل پسر ایرانی | مست بودم، مقتول هم کوتاه نیامد! راهکار طب ایرانی برای مبتلا نشدن به بیماری‌های تنفسی سرنوشت تلخ زن ۱۹ ساله‌ای که شوهر بی‌اخلاقش او را به گرداب تباهی کشاند اماواگر‌های تزریق واکسن آنفلوانزا به زنان باردار پیش‌بینی بارش باران و برف در ۱۶ استان کشور (۲۳ دی ۱۴۰۳) تأثیر ورزش بر کاهش فشارهای روحی زندگی امروزی علائم و راه درمان ویروس hmpv از زبان متخصصان
سرخط خبرها

فروش ۲۳ هزار و ۷۳۷ تُن چای گروه دبش

  • کد خبر: ۳۰۴۳۱۳
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
فروش ۲۳ هزار و ۷۳۷ تُن چای گروه دبش
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: ۲۳ هزار و ۷۳۷ تن چای گروه دبش به ارزش ۱۱ هزار و ۸۹۹ میلیارد ریال در چهار استان به فروش رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی صالحی با اعلام این خبر اظهار کرد: در راستای صیانت از بیت‌المال و جبران خسارات وارده با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی دادستانی تهران و صدور دستورات قضایی، محموله‌های چای دبش در چهار استان تهران، هرمزگان، کرمانشاه و البرز توسط سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به فروش رسیده است.

وی افزود: کالا‌های فروخته شده عمدتا چای و تجهیزات بسته‌بندی بود که پس از دریافت تاییدیه‌های مصرف، با نظارت این دادستانی به فروش رسیده است. دستورات لازم به منظور تعیین تکلیف کالا‌های باقی مانده و توقیف شده گروه دبش صادر شده و فرایند مزایده کالا‌ها از طریق سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با زمان‌بندی صورت گرفته در حال انجام است که نتایج آن متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

فساد چای دبش نام یک پرونده فساد اقتصادی است که در اواخر دولت دوازدهم و اواسط دولت سیزدهم رخ داده، رقم این اختلاس حدود ۳٫۴ میلیارد دلار (نزدیک به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در زمان انجام فساد) بود که تا آن زمان در ایران بی‌سابقه بود و بزرگترین فساد مالی کشور به حساب می‌آمد.

نخستین بار سازمان بازرسی کل کشور در ۱۱ آذر ۱۴۰۲ این اختلاس را تایید و اعلام کرد، به ادعای سازمان بازرسی کل کشور، گروه کشت و صنعت دبش طی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ برای واردات چای و ماشین‌آلات مبلغی برابر با سه میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده که یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار از این مقدار ارز دولتی بوده است؛ این میزان دلار ارزان برای تامین ۱۴ سال چای کشور کافی بود.

مسئولان چای دبش برای انجام این فساد باید می‌توانستند تاییدیه‌های لازم از گمرک، وزارت صمت و وزرات جهاد کشاورزی را دریافت و در نهایت از بانک مرکزی ارز دولتی دریافت کنند و بانک مرکزی نیز به سرعت به درخواست آنان برای دریافت ارز دولتی پاسخ مثبت می‌داد.

بخش عمده این فساد در دولت سیزدهم روی داده است و به گفته رئیس قوه‌قضاییه در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۶۷۰ درصد از کل ارز تخصیص یافته برای واردات چای به این گروه پرداخت شده، در حالی که رقم دریافتی آن در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به ترتیب دو و ۲۱ میلیون دلار بوده است.

پرونده چای دبش از اواخر سال ۱۴۰۱ تشکیل و از ۳۳ کارشناس در رشته‌های مختلف برای تحقیقات استفاده شد، همچنین به لحاظ وسعت و پیچیدگی موضوعات در این پرونده، تحقیقات مفصل و دقیقی با مشورت‌های صاحب‌نظران حقوقی صورت گرفت.

این پرونده با ضمائم آن دارای ۳۵۰ جلد و ۷۰ هزار صفحه بوده و اتهامات متهمان اصلی این پرونده، اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور، معاونت در این اتهام، تحصیل مال نامشروع همچنین پرداخت و اخذ رشوه است.

در این پرونده، علاوه بر مسائل و تخلفات ارزی گروه دبش، بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی بدون ضوابط و مقررات در اختیار این گروه گذاشته شده که ۹ هزار میلیارد تومان آن معوق شده است، همچنین براساس اعلام دادستان تهران تاکنون اموالی که از متهم اصلی این پرونده شناسایی و توقیف شده، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است.

براساس اعلام اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه، تعهدات ارزی گروه دبش بیش از سه میلیارد یورو است که برای ۲.۸ میلیارد یورو رفع تعهدات صورت نگرفته و به میزان ۲.۷ میلیارد یورو کالا وارد نشده، همچنین ۲.۲ میلیارد یورو تا تاریخ ۳۰ فروردین امسال به دلیل عدم ورود کالا مهلت رفع تعهد منقضی شده است.

پرونده چای دبش در دادگاه ویژه جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی، در جریان رسیدگی قرار دارد؛ بنابراین حکم این پرونده به دلیل اینکه در دادگاه ویژه رسیدگی می‌شود، قطعی و لازم‌الاجرا است.

نخستین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش روز شنبه سوم آذر در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، برگزار شد و تاکنون هشت جلسه این دادگاه برگزار شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->