گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته
سرخط خبرها

سامانه گزارشگران فساد به کجا رسیذ؟

  • کد خبر: ۳۰۴۴۷۰
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۳
سامانه گزارشگران فساد به کجا رسیذ؟
رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره سامانه گزارشگران فساد توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در برنامه صف اول با اشاره به این که فساد یک جرم سازمان‌یافته، پیچیده و فراملی است، گفت: گاهی یک جرم در چند کشور و مجرمین با هم فعالیت و همکاری دارند؛ آثار جرم بسیار گسترده است.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: ما در جهان کنوانسیونی به نام کنوانسیون مبارزه با فساد داریم و ایران هم عضو آن است، در آنجا برای کشور‌های عضو تکالیفی مشخص شده است.

وی درباره این که از سال ۱۳۸۸ تاکنون چند درصد از محقق شده است، گفت: فساد چیزی است ک در هر حال وجود دارد. هیچ دستگاهی این درصد را نگرفته است، مهم عزم مسئولین در دولت و قوه قضاییه برای مبارزه با فساد است. اینکه چقدر موفق شدیم هنوز جای کار دارد.

خداییان درباره عملیاتی شدن سامانه گزارشگران فساد اظهار کرد: ما در این زمینه قوانین مختلفی داریم؛ قانون در مبارزه با فساد کم نداریم. قانون حمایت از گزارشگران فساد تصویب شده است، در قانون مقرر شده سازمان بازرسی با کمک سایر دستگاه‌های گزارش‌گیرنده سامانه‌ای طراحی کنند که گزارشگران گزارش فساد را بدهند؛ این سامانه را پیش از این در سازمان بازرسی داشتیم آن را با کمک سایر دستگاه ارتقا بخشیدیم و تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌صورت هوشمند دایر است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ریاست قوه قضاییه بار‌ها تاکید کرده‌اند که اولویت را باید بر پیشگیری بگذاریم نه برخورد با افراد؛ سعی کردیم این را در سرلوحه کار‌ها قرار دهیم؛ سعی کردیم پیشگیری به صورت علمی باشد، سعی کردیم از نظر نخبگان استفاده کنیم. اندیشکده‌ای در دانشگاه امام صادق (ع) دایر کردیم، آسیب‌ها را شناسایی می‌کنیم و در اختیار مسئولین در دولت‌های مختلف قرار می‌دهیم و نظارت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در موارد مهم مانند شفافیت، سال گذشته همایشی برگزار کردیم. حدود دو هزار بستر فساد شناسایی کردیم؛ ۲۱۳ گلوگاه فساد را نیز شناسایی کردیم و در دستور کار قرار دادیم که بتوانیم با کمک دستگاه‌ها نسبت به رفع آن اقدام کنیم، در سال گذشته ۶ هزار و ۱۱۲ پرونده نظارت و بازرسی داشتیم. نتیجه این بازرسی حدود حدود ۱۰ هزار و ۶۱۸ گزارش بود که از این تعداد قریب به ۶ هزار و ۵۰۰ گزارش جنبه هشداری داشتند. نتیجه این بازرسی‌های ما حدود ۱۶ هزار ۷۴۱ پیشنهاد اصلاح فرآیند بوده است، بیشتر گزارشات ما جنبه هشداری و پیشگیرانه داشته است.

خداییان همچنین درباره آلودگی هوا، با تاکید بر این که قانون هوای پاک قانونی است که حدود ۱۷۶ تکلیف را برای ۲۱ دستگاه مشخص کرده است، افزود: ناظر اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است، دستگاه‌ها تکالیفی بر عهده دارند و سازمان محیط زیست اگر تکالیف را اجرا نکردند باید گزارش دهد. حدود ۱۲۰ جلسه با مسئولین امر داشتیم، حدود ۸۰ مکاتبه داشتیم، تعدادی از وزرا را به مسئولین قضایی معرفی کردیم، اما همه دستگاه‌ها به بودجه استناد می‌کنند که بودجه نداریم. خیلی از مسئولین برنامه ندارند؛ مطالبه ما از مسئولین امر برنامه‌های آنهاست.‌ای کاش برای ترک فعل مدیران مجازات تعیین شود، اگر برای ترک فعل‌ها مجازات تعیین شود خیلی از ترک فعل‌ها از بین می‌رود. ما به هیچ وجه دنبال مچ گیری نیستیم، در خصوص همین قانون هوای پاک دنبال این هستیم که هر وزیری برنامه چهار ساله‌اش را به ما بدهد.

رئیس سازمان بازرسی گفت: سازمان اموال تملیکی با ورود قوه قضاییه متحول شد. در کشور یک سازمانی که در آن کار جهادی صورت گرفت و متحول شد همین سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بود. با ورود رئیس قوه قضاییه چارت آن اصلاح شد، برای همه استان‌ها اداره کل تعیین و وظیفه مشخص شد. سازمان بازرسی مکلف شد که بر این سازمان نظارت کند؛ در این سازمان حدود ۳۶۰ مورد بازدید از انبار‌ها داشتیم، حدود ۲۲۰ نامه هشداری دادیم، حدود ۲۰ نفر از مسئولین دستگاه‌های مختلف که باید با سازمان همکاری می‌کردند را به مرجع قضایی معرفی کردیم.

خداییان همچنین درباره افزایش شهریه‌های دانشگاه آزاد گفت: همکاران ما ورود کردند و تا حدودی اصلاح شد.

وی در ادامه به موضوع افزایش قیمت خودرو‌ها پرداخت و تاکید کرد: نسبت به کیفیت گله‌مند هستیم. هم حساب وکالتی و هم پرونده تشکیل دادیم.

خداییان ادامه داد: در رابطه با باشگاه‌های ورزشی ورود‌های مختلفی داشتیم و پرونده تشکیل دادیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->