تنوع و خلاقیت در تولید انیمیشن‌های آموزشی برای کودکان در مرکز انیمیشن سوره نقاشی دزدیده شده «اگون شیله» در حراجی کریستیز لندن فروخته می‌شود مرگ کیم سه‌رون، زنگ خطری برای فشار بی‌رحمانه بر سلبریتی‌های کره‌ای است ششمین پاتوق فیلم کوتاه انجمن سینمای جوانان مشهد| فیلم کوتاه نباید سکوی پرش برای ساخت فیلم بلند باشد برندگان بخش نسل جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شدند رسانه‌ها نقش کلیدی در حمایت از تولید ملی و رونق اقتصادی دارند موفقیت جهانی فیلم کوتاه «تنها کنار هم» | راهیابی به جشنواره‌های لهستان و ترکیه درخشش سینمای ایران در مالزی| جشنواره فیلم‌های ایرانی ۲۰۲۵ برگزار شد رسانه‌ها؛ پل ارتباطی میان صنعت و مردم رسانه‌ها دیده‌بان توسعه و افشاگر فساد هستند رسانه‌ها نباید در حوزه اقتصاد خط قرمز داشته باشند نگرانی هواداران از آینده «جیمز باند» پس از تصاحب آمازون پژمان بازغی تهیه‌کننده سریال می‌شود آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) جشنواره بین‌المللی سیمرغ بازتاب هویت ایرانی با دیدگاه حماسی است آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) تأکید جشنواره بین‌المللی سیمرغ بر اهمیت جایگاه حماسی فردوسی جزئیات رفع مشکل هم‌پوشانی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر اجرای نوروزی علی رهبری در روسیه
سرخط خبرها

یادی از علی معلم و «جشن حافظ» که از او به یادگار ماند

  • کد خبر: ۳۰۴۵۸۲
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
یادی از علی معلم و «جشن حافظ» که از او به یادگار ماند
با آن­که کارنامه­‌ی فعالیت­‌های هنری معلم در عمر پنجاه و چهار ساله‌­اش پر بار است، اما «جشن حافظ» جایزه‌ایست که بیش از همه­‌ی کار‌های مهم او،  یاد و نام «علی معلم» را برای همیشه زنده نگه داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هر کسی که اهل تماشای فیلم و سریال باشد، احتمالا برای یک‌بار هم که شده هنرمندان محبوبش را در «جشن حافظ» دیده، همان مراسمی که سالانه برای تقدیر از اهالی سینما و تلویزیون ایران و اهدا جوایز به آن‌ها برگزار می‌شود.

علی معلم، بنیان‌گذار مجله «دنیای تصویر»، بیش­تر به خاطر همین جایزه­‌ی «جشن حافظ» شناخته شده است؛ کسی که این جایزه را در اواسط دهه هفتاد ایجاد کرد.

علی معلم متولد ۱۹ آذر ۱۳۴۱ نویسنده، ناشر، منتقد، تهیه کننده، کارگردان، مجری تلویزیون و بازیگر ایرانی بود. او با دیدن حضور و موفقیت سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، برای ایجاد احترام به فیلم‌سازان و ارتباط نزدیک بین ستارگان فیلم و مردم، به فکر ایجاد جایزه فیلم مستقل به نام «جشن حافظ» افتاد.

نخستین دوره این مراسم در ۱۳۷۶ با عنوان «حافظ» (برگرفته از تخلص شاعر بزرگ ایرانی خواجه شمس‌الدین محمد بن بها‌ءالدین محمد حافظ شیرازی) برگزار شد. جایزه­‌ای که تندیس آن فرم نوشتاری کلمه­‌ی «حافظ» است. این مراسم پیش از مرگ علی معلم با اجرا و صدای رسا و ماندگار خودش برگزار می‌شد.

علاوه بر این­‌ها معلم سردبیر و مدیرمسئول ماهنامه «دنیای تصویر» و فارغ‌التحصیل لیسانس رشته کارگردانی فیلم از دانشکده صدا و سیما و فوق لیسانس رشته پژوهش دانشگاه هنر بود. در هیئت‌های داوری و انتخاب جشنواره بین‌المللی فیلم فجر (هفت دوره)، جشنواره سینمای جوان، جشنواره فیلم‌های دانشجویی، جشنواره فیلم‌های خانوادگی، نخستین جشنواره فیلم و کیفیت، جشنواره فیلم جوان، جشنواره فیلم رویش و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر (دو دوره)، نخستین جشنواره فیلم‌های ویدئویی تهران، جشنواره فیلم زنان (پروین اعتصامی) عضویت داشت و علاوه بر مجری­‌گری و کارشناسی و سردبیری مجلات، در چند فیلم به بازیگری پرداخت. همچنین او سه دوره در هیئت انتخاب فیلم ایران برای آکادمی اسکار عضویت داشت.

با آن­که کارنامه­‌ی فعالیت­‌های هنری معلم در عمر پنجاه و چهار ساله­‌اش پر بار است، اما «جشن حافظ» جایزه‌ایست که بیش از همه­‌ی کار‌های مهم او، یاد و نام «علی معلم» را برای همیشه زنده نگه داشت. جوایز سینمایی و تلویزیونی این مراسم شامل ۲۳ رشته است.

برندگان توسط هیئت داوران نُه نفره از جمله نویسندگان و منتقدان «دنیای تصویر» انتخاب می‌شوند و نامزد‌ها از میان فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی که در یک سال اخیر پخش می‌شوند انتخاب می‌شوند.

سرانجام علی معلم در پایان سال ۱۳۹۵ به دلیل ایست قلبی در محل کارش درگذشت. پیکرش در قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->