رمان‌های محبوب اورسن ولز و کاترین هپبورن ژرار دوپاردیو، بازیگر برجسته فرانسوی، در آستانه محکومیت افتتاح باشگاه ادبی سیمرغ به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی بزرگداشتی برای هنرمندی که صداقت و عشق به مردم، بخش جدایی‌ناپذیر از هنر اوست افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان تصویری از ریشه‌های نور در اقیانوس ژرف عرفان | نگاهی به نمایشگاه نقاشی و حجم در نگارخانه آسمان مشهد ادای دین هنرمندان مشهدی به شهید جمهور | درباره یک هم آفرینی هنری به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی نصرالله مدقالچی در آستانه جراحی | آماده‌سازی برای دوبله فصل جدید «آن‌شرلی» فعالیت «تلویزیون اینترنتی همشهری» بدون مجوز! همکاری مهران احمدی، امین حیایی، هادی کاظمی و مهران مدیری در فیلم سینمایی زالو شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر، به خانه ابدی بدرقه شد «شاهنامه»، کتاب راهنمای حکومت داری | درباره کتاب «استقبال از شاهنامه در سده‌های میانه به سانِ آینه پادشاهان» برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگردان فیلم پدرخوانده، یک هتل سینمایی راه انداخت تجربه‌گرایی در هنر | گفت‌و‌گو با احسان عظیمی‌مجاور، هنرمند ایرانی درباره فیلم «انفجار در قطار گلوله‌ای»، اکشن نفس‌گیر ژاپنی که نتفلیکس را تکان داد «شب‌های برره» محبوب‌ترین سریال ایرانی در سایت جهانی فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یادی از علی معلم و «جشن حافظ» که از او به یادگار ماند

  • کد خبر: ۳۰۴۵۸۲
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
یادی از علی معلم و «جشن حافظ» که از او به یادگار ماند
با آن­که کارنامه­‌ی فعالیت­‌های هنری معلم در عمر پنجاه و چهار ساله‌­اش پر بار است، اما «جشن حافظ» جایزه‌ایست که بیش از همه­‌ی کار‌های مهم او،  یاد و نام «علی معلم» را برای همیشه زنده نگه داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هر کسی که اهل تماشای فیلم و سریال باشد، احتمالا برای یک‌بار هم که شده هنرمندان محبوبش را در «جشن حافظ» دیده، همان مراسمی که سالانه برای تقدیر از اهالی سینما و تلویزیون ایران و اهدا جوایز به آن‌ها برگزار می‌شود.

علی معلم، بنیان‌گذار مجله «دنیای تصویر»، بیش­تر به خاطر همین جایزه­‌ی «جشن حافظ» شناخته شده است؛ کسی که این جایزه را در اواسط دهه هفتاد ایجاد کرد.

علی معلم متولد ۱۹ آذر ۱۳۴۱ نویسنده، ناشر، منتقد، تهیه کننده، کارگردان، مجری تلویزیون و بازیگر ایرانی بود. او با دیدن حضور و موفقیت سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، برای ایجاد احترام به فیلم‌سازان و ارتباط نزدیک بین ستارگان فیلم و مردم، به فکر ایجاد جایزه فیلم مستقل به نام «جشن حافظ» افتاد.

نخستین دوره این مراسم در ۱۳۷۶ با عنوان «حافظ» (برگرفته از تخلص شاعر بزرگ ایرانی خواجه شمس‌الدین محمد بن بها‌ءالدین محمد حافظ شیرازی) برگزار شد. جایزه­‌ای که تندیس آن فرم نوشتاری کلمه­‌ی «حافظ» است. این مراسم پیش از مرگ علی معلم با اجرا و صدای رسا و ماندگار خودش برگزار می‌شد.

علاوه بر این­‌ها معلم سردبیر و مدیرمسئول ماهنامه «دنیای تصویر» و فارغ‌التحصیل لیسانس رشته کارگردانی فیلم از دانشکده صدا و سیما و فوق لیسانس رشته پژوهش دانشگاه هنر بود. در هیئت‌های داوری و انتخاب جشنواره بین‌المللی فیلم فجر (هفت دوره)، جشنواره سینمای جوان، جشنواره فیلم‌های دانشجویی، جشنواره فیلم‌های خانوادگی، نخستین جشنواره فیلم و کیفیت، جشنواره فیلم جوان، جشنواره فیلم رویش و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر (دو دوره)، نخستین جشنواره فیلم‌های ویدئویی تهران، جشنواره فیلم زنان (پروین اعتصامی) عضویت داشت و علاوه بر مجری­‌گری و کارشناسی و سردبیری مجلات، در چند فیلم به بازیگری پرداخت. همچنین او سه دوره در هیئت انتخاب فیلم ایران برای آکادمی اسکار عضویت داشت.

با آن­که کارنامه­‌ی فعالیت­‌های هنری معلم در عمر پنجاه و چهار ساله­‌اش پر بار است، اما «جشن حافظ» جایزه‌ایست که بیش از همه­‌ی کار‌های مهم او، یاد و نام «علی معلم» را برای همیشه زنده نگه داشت. جوایز سینمایی و تلویزیونی این مراسم شامل ۲۳ رشته است.

برندگان توسط هیئت داوران نُه نفره از جمله نویسندگان و منتقدان «دنیای تصویر» انتخاب می‌شوند و نامزد‌ها از میان فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی که در یک سال اخیر پخش می‌شوند انتخاب می‌شوند.

سرانجام علی معلم در پایان سال ۱۳۹۵ به دلیل ایست قلبی در محل کارش درگذشت. پیکرش در قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->