صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ جوآن پلورایت، بازیگر سینما و تئاتر درگذشت درباره داوری و اختتامیه جشنواره ملی «جاده سبز» آغاز بلیت فروشی جشنواره تئاتر فجر + جزئیات همه چیز درباره فیلم سینمایی موسی‌کلیم‌الله اثر ابراهیم حاتمی‌کیا + بازیگران، خلاصه داستان و عکس فرشته صدرعرفایی در جمع بازیگران فیلم زن و بچه سعید روستایی جزئیات فیلم آواتار ۳ از زبان جیمز کامرون معرفی داوران بخش دیگرگونه‌های اجرایی جشنواره تئاتر فجر درباره برنامه «۱۰۰۱» با حضور جناب‌خان و شباهت آن به خندوانه رامبد جوان که خبرساز شد نقش‌های ماندگار شهاب حسینی، پرویز پرستویی و ترانه علیدوستی در فجر شهرام میراب اقدام، مستندساز، درگذشت + علت فوت آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۳۰ دی ۱۴۰۳) فیلم بچه مردم به فجر چهل‌وسوم می‌رود تئاتر جنایی کاور روی صحنه تماشاخانه مایان مشهد مروری بر کتاب «خاطرات بغداد: روایت یک زن از جنگ و تبعید»، نوشته نُها الراضی نوشتن همچون مبارزه | چرا یحیی سنوار سال‌های زندان را به تألیف و ترجمه گذراند؟ آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۲۹ دی ۱۴۰۳) نمایشگاه گروهی «طراحی و نقاشی»، روایتی از آموزش تا خلق آثار هنری معرفی سریال‌های جدید شبکه نمایش خانگی
سرخط خبرها

یادی از علی معلم و «جشن حافظ» که از او به یادگار ماند

  • کد خبر: ۳۰۴۵۸۲
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
یادی از علی معلم و «جشن حافظ» که از او به یادگار ماند
با آن­که کارنامه­‌ی فعالیت­‌های هنری معلم در عمر پنجاه و چهار ساله‌­اش پر بار است، اما «جشن حافظ» جایزه‌ایست که بیش از همه­‌ی کار‌های مهم او،  یاد و نام «علی معلم» را برای همیشه زنده نگه داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هر کسی که اهل تماشای فیلم و سریال باشد، احتمالا برای یک‌بار هم که شده هنرمندان محبوبش را در «جشن حافظ» دیده، همان مراسمی که سالانه برای تقدیر از اهالی سینما و تلویزیون ایران و اهدا جوایز به آن‌ها برگزار می‌شود.

علی معلم، بنیان‌گذار مجله «دنیای تصویر»، بیش­تر به خاطر همین جایزه­‌ی «جشن حافظ» شناخته شده است؛ کسی که این جایزه را در اواسط دهه هفتاد ایجاد کرد.

علی معلم متولد ۱۹ آذر ۱۳۴۱ نویسنده، ناشر، منتقد، تهیه کننده، کارگردان، مجری تلویزیون و بازیگر ایرانی بود. او با دیدن حضور و موفقیت سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، برای ایجاد احترام به فیلم‌سازان و ارتباط نزدیک بین ستارگان فیلم و مردم، به فکر ایجاد جایزه فیلم مستقل به نام «جشن حافظ» افتاد.

نخستین دوره این مراسم در ۱۳۷۶ با عنوان «حافظ» (برگرفته از تخلص شاعر بزرگ ایرانی خواجه شمس‌الدین محمد بن بها‌ءالدین محمد حافظ شیرازی) برگزار شد. جایزه­‌ای که تندیس آن فرم نوشتاری کلمه­‌ی «حافظ» است. این مراسم پیش از مرگ علی معلم با اجرا و صدای رسا و ماندگار خودش برگزار می‌شد.

علاوه بر این­‌ها معلم سردبیر و مدیرمسئول ماهنامه «دنیای تصویر» و فارغ‌التحصیل لیسانس رشته کارگردانی فیلم از دانشکده صدا و سیما و فوق لیسانس رشته پژوهش دانشگاه هنر بود. در هیئت‌های داوری و انتخاب جشنواره بین‌المللی فیلم فجر (هفت دوره)، جشنواره سینمای جوان، جشنواره فیلم‌های دانشجویی، جشنواره فیلم‌های خانوادگی، نخستین جشنواره فیلم و کیفیت، جشنواره فیلم جوان، جشنواره فیلم رویش و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر (دو دوره)، نخستین جشنواره فیلم‌های ویدئویی تهران، جشنواره فیلم زنان (پروین اعتصامی) عضویت داشت و علاوه بر مجری­‌گری و کارشناسی و سردبیری مجلات، در چند فیلم به بازیگری پرداخت. همچنین او سه دوره در هیئت انتخاب فیلم ایران برای آکادمی اسکار عضویت داشت.

با آن­که کارنامه­‌ی فعالیت­‌های هنری معلم در عمر پنجاه و چهار ساله­‌اش پر بار است، اما «جشن حافظ» جایزه‌ایست که بیش از همه­‌ی کار‌های مهم او، یاد و نام «علی معلم» را برای همیشه زنده نگه داشت. جوایز سینمایی و تلویزیونی این مراسم شامل ۲۳ رشته است.

برندگان توسط هیئت داوران نُه نفره از جمله نویسندگان و منتقدان «دنیای تصویر» انتخاب می‌شوند و نامزد‌ها از میان فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی که در یک سال اخیر پخش می‌شوند انتخاب می‌شوند.

سرانجام علی معلم در پایان سال ۱۳۹۵ به دلیل ایست قلبی در محل کارش درگذشت. پیکرش در قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->