آخرین تحولات بازار سکه و طلا (۸ تیر ۱۴۰۳) برگشت وجه بیست میلیارد ریالی به شاکیان املاک در مشهد با ۱۰ موبایل پرفروش از برند‌های مختلف آشنا شوید + جزئیات و تصاویر (۷ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره‌بها مشخص شد | رقم‌های جدید روز‌های آینده به استان‌ها ابلاغ می‌شود طلا و سکه را در مشهد چند بخریم؟ (۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۳) | پیشتازی هر گرم طلا در کانال ۳.۴ میلیون تومان قیمت خودرو‌های خارجی امروز در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) | جک جی ۴، ۸۳۰ میلیون تومان قیمت خودرو‌های داخلی در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷، ۸۰۸ میلیون تومان شد اقتصاد، اولویت اول دولت آینده باشد مطالبه معدن کاران خراسانی برای اصلاح تعرفه واردات ماشین آلات معدنی ارزهای دیجیتال نزولی شدند (۷ تیر ۱۴۰۳) تجربه دلار پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های گذشته چه بود؟ پیاز و سیب زمینی کیلویی چند؟ | قیمت انواع میوه و صیفی جات در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) متوسط قیمت خرید و فروش مسکن در سال ۱۴۰۲ چقدر بود؟ قیمت کارخانه محصولات ایران خودرو در تیرماه ۱۴۰۳ مشخص شد+ جدول هوادارن سعید جلیلی در انتظار حضور او در استادیوم تختی مشهد قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ و شیائومی در بازار چقدر است؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد آخرین وعده‌های بورسی نامزد‌ها چه بود؟ شناسایی شبکه توزیع خارج از شبکه نوار تست قند خون در مشهد جهش بورس در آخرین روز کاری قبل از انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، ارز و رمزارز‌ (۶ تیر ۱۴۰۳) | حباب سکه باد کرد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا کرولا ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان شد
سرخط خبرها

کرونا و ویروس «شلختگی» در تصمیم‌های اقتصادی!

  • کد خبر: ۳۰۵۰۴
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸
کرونا و ویروس «شلختگی» در تصمیم‌های اقتصادی!
به اعتقاد رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی استان تصمیم‌های اتخاذ‌شده برای مقابله با کووید ۱۹ عمیق نیست
محسن موسوی‌زاده - سایه سنگین کرونا بر اقتصاد کشور به اندازه‌ای است که فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، از خسارت ۱۵ درصدی این ویروس بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور خبر داده است. علی ربیعی، سخن‌گوی دولت، نیز گفته است که کووید ۱۹، فقط در ۱۳ رسته محاسبه‌شده، ما را با ۱۰۸ هزار میلیارد تومان کسری درآمد و ضربه به کسب‌و‌کار‌ها مواجه کرده است.
باتوجه به گستردگی آسیب کرونا بر اقتصاد ایران، دولت اعلام کرد که تمدید زمان سررسید پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده، تمدید مهلت پرداخت حق بیمه و پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده را در نظر گرفته است. بر‌این‌اساس مقرر شد برای کمک به بخش‌های متأثر از بیماری کرونا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به واجدان شرایط پرداخت شود. از این مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت از طریق سیستم بانکی به کسب‌و کار‌ها پرداخت خواهد شد. هرچند مدت کوتاهی از ثبت‌نام و آغاز فرایند این تسهیلات می‌گذرد، به گفته رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نامناسب بودن شرایط در نظر گرفته‌شده، سبب شده است استقبالی از این تسهیلات نشود.
محسن خندان‌دل در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه در تصمیم‌های اتخاذشده برای مقابله با آسیب‌های اقتصادی کرونا نوعی آشفتگی و بی‌نظمی مشاهده می‌شود، می‌گوید: تصمیم‌های اتخاذ‌شده برای مقابله با کرونا عمیق نیست، از‌این‌رو در مقطعی شاهد تعطیلی شتاب‌زده کسب‌وکار‌ها و در مقطعی شاهد بازگشایی سریع آن‌ها هستیم. این در حالی است که اگر تصمیم‌گیری در این حوزه براساس مطالعات دقیق صورت می‌گرفت، می‌توانستیم آسیب‌های وارده را بیشتر کنترل کنیم. وی با انتقاد از بسته‌های در نظر گرفته‌شده برای اعطای وام به کارآفرینان می‌گوید: دولت ۱۳ رسته را به عنوان بیشترین آسیب‌دیدگان کرونا معرفی کرده است تا در اولویت حمایت قرار بگیرند، اما مروری بر مشاغل گنجانده‌شده به خوبی نشان می‌دهد که انتخاب رسته‌های شغلی شتاب‌زده و بدون مطالعات کافی و براساس سلیقه صورت گرفته است. این مسئله سبب شده است بسیاری از مشاغل آسیب‌دیده از کرونا مشمول حمایت قرار نگیرند. وی ادامه داد: به عنوان مثال در چند‌ماه اخیر بسیاری از پیمانکاران و کارگران فصلی به دلیل کرونا دچار زیان زیادی شده‌اند، اما مشمول حمایت نشده‌اند.
خندان‌دل با بیان اینکه بسیاری از وعده‌های دولت برای حمایت از کسب‌و‌کار‌ها عملی نشد، می‌گوید: فعالان اقتصادی برخلاف وعده‌های داده‌شده، به دلیل تأخیر در پرداخت مالیات جریمه می‌شوند. این در حالی است که قرار بود دولت در زمینه مالیات برای کارآفرینان مساعدت‌هایی در نظر بگیرد. در خصوص حق بیمه نیز هیچ حمایتی از فعالان اقتصادی صورت نگرفت.
رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی با بیان اینکه نتواستیم از فرصت‌هایی که کرونا برای ما ایجاد کرده است، استفاده کنیم، می‌گوید: اکنون کشور‌های همسایه برای مقابله با کرونا درخواست واردات تجهیزات پزشکی را دارند، اما ممنوعیت صادرات امکان استفاده از این فرصت را از ما گرفته است. این در حالی است که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توانستیم ضمن تأمین نیاز‌های داخلی، بخشی از تولیدات خودمان را به کشور‌های همسایه صادر کنیم.
خندان‌دل با بیان اینکه باید نظام تصمیم‌گیری اقتصادی را به سوی عقلانیت سوق دهیم، می‌گوید: متأسفانه سازوکار اقتصاد را به سوی توزیع رانت سوق داده‌ایم. این سازوکار سبب شده است تقاضای کاذب برای قرعه‌کشی خودرو افزایش یابد. اگر می‌خواهیم اثرات کرونا بر اقتصاد کشور را کنترل کنیم، باید روش‌های تصمیم‌گیری در این حوزه را تغییردهیم و عقلانیت را به جای تصمیم‌های احساسی و شتاب‌زده بر این حوزه حاکم کنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->