قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات در میادین تره بار مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد
سرخط خبرها

کرونا و ویروس «شلختگی» در تصمیم‌های اقتصادی!

  • کد خبر: ۳۰۵۰۴
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸
کرونا و ویروس «شلختگی» در تصمیم‌های اقتصادی!
به اعتقاد رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی استان تصمیم‌های اتخاذ‌شده برای مقابله با کووید ۱۹ عمیق نیست
محسن موسوی‌زاده - سایه سنگین کرونا بر اقتصاد کشور به اندازه‌ای است که فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، از خسارت ۱۵ درصدی این ویروس بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور خبر داده است. علی ربیعی، سخن‌گوی دولت، نیز گفته است که کووید ۱۹، فقط در ۱۳ رسته محاسبه‌شده، ما را با ۱۰۸ هزار میلیارد تومان کسری درآمد و ضربه به کسب‌و‌کار‌ها مواجه کرده است.
باتوجه به گستردگی آسیب کرونا بر اقتصاد ایران، دولت اعلام کرد که تمدید زمان سررسید پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده، تمدید مهلت پرداخت حق بیمه و پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده را در نظر گرفته است. بر‌این‌اساس مقرر شد برای کمک به بخش‌های متأثر از بیماری کرونا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به واجدان شرایط پرداخت شود. از این مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت از طریق سیستم بانکی به کسب‌و کار‌ها پرداخت خواهد شد. هرچند مدت کوتاهی از ثبت‌نام و آغاز فرایند این تسهیلات می‌گذرد، به گفته رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نامناسب بودن شرایط در نظر گرفته‌شده، سبب شده است استقبالی از این تسهیلات نشود.
محسن خندان‌دل در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه در تصمیم‌های اتخاذشده برای مقابله با آسیب‌های اقتصادی کرونا نوعی آشفتگی و بی‌نظمی مشاهده می‌شود، می‌گوید: تصمیم‌های اتخاذ‌شده برای مقابله با کرونا عمیق نیست، از‌این‌رو در مقطعی شاهد تعطیلی شتاب‌زده کسب‌وکار‌ها و در مقطعی شاهد بازگشایی سریع آن‌ها هستیم. این در حالی است که اگر تصمیم‌گیری در این حوزه براساس مطالعات دقیق صورت می‌گرفت، می‌توانستیم آسیب‌های وارده را بیشتر کنترل کنیم. وی با انتقاد از بسته‌های در نظر گرفته‌شده برای اعطای وام به کارآفرینان می‌گوید: دولت ۱۳ رسته را به عنوان بیشترین آسیب‌دیدگان کرونا معرفی کرده است تا در اولویت حمایت قرار بگیرند، اما مروری بر مشاغل گنجانده‌شده به خوبی نشان می‌دهد که انتخاب رسته‌های شغلی شتاب‌زده و بدون مطالعات کافی و براساس سلیقه صورت گرفته است. این مسئله سبب شده است بسیاری از مشاغل آسیب‌دیده از کرونا مشمول حمایت قرار نگیرند. وی ادامه داد: به عنوان مثال در چند‌ماه اخیر بسیاری از پیمانکاران و کارگران فصلی به دلیل کرونا دچار زیان زیادی شده‌اند، اما مشمول حمایت نشده‌اند.
خندان‌دل با بیان اینکه بسیاری از وعده‌های دولت برای حمایت از کسب‌و‌کار‌ها عملی نشد، می‌گوید: فعالان اقتصادی برخلاف وعده‌های داده‌شده، به دلیل تأخیر در پرداخت مالیات جریمه می‌شوند. این در حالی است که قرار بود دولت در زمینه مالیات برای کارآفرینان مساعدت‌هایی در نظر بگیرد. در خصوص حق بیمه نیز هیچ حمایتی از فعالان اقتصادی صورت نگرفت.
رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی با بیان اینکه نتواستیم از فرصت‌هایی که کرونا برای ما ایجاد کرده است، استفاده کنیم، می‌گوید: اکنون کشور‌های همسایه برای مقابله با کرونا درخواست واردات تجهیزات پزشکی را دارند، اما ممنوعیت صادرات امکان استفاده از این فرصت را از ما گرفته است. این در حالی است که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توانستیم ضمن تأمین نیاز‌های داخلی، بخشی از تولیدات خودمان را به کشور‌های همسایه صادر کنیم.
خندان‌دل با بیان اینکه باید نظام تصمیم‌گیری اقتصادی را به سوی عقلانیت سوق دهیم، می‌گوید: متأسفانه سازوکار اقتصاد را به سوی توزیع رانت سوق داده‌ایم. این سازوکار سبب شده است تقاضای کاذب برای قرعه‌کشی خودرو افزایش یابد. اگر می‌خواهیم اثرات کرونا بر اقتصاد کشور را کنترل کنیم، باید روش‌های تصمیم‌گیری در این حوزه را تغییردهیم و عقلانیت را به جای تصمیم‌های احساسی و شتاب‌زده بر این حوزه حاکم کنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->