نگاهی به مراکزی غیرمجاز در مشهد با نام خوابگاه شاغلان | خواب آشفته در خوابگاه دختران انهدام یک شبکه پیچیده سرقت خودرو توسط پلیس آگاهی مشهد انجام بیش از ۱۰۰ مأموریت مرتبط با زمین‌خوردن شهروندان توسط اورژانس مشهد بازخورد‌های مردمی به شرایط جوی دو روز اخیر | از تقدیر خدمات شهری تا تدبیر دیرهنگام برای تعطیلی‌ها پیش‌بینی بارش برف در نوار غربی کشور از جمعه (۳۰ آذر ۱۴۰۳) آموزش کنترل ایدز باید از مدرسه آغاز شود حال ناخوش توریسم سلامت ایران معرفی چند نوشیدنی مفید برای سم‌زدایی از کبد ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است بررسی آخرین وضعیت درمانی در مشهد | پژمان‌فر: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه درمان در مشهد پیگیری شود پیام فرمانده سپاه امام رضا(ع) به مناسبت هفته پژوهش ارائه خدمات به ۸۳۱ مسافر در راه مانده جاده تربت حیدریه ۸۰ درصد علت تصادفات جاده‌ای ناشی از سرعت، سبقت غیرمجاز و عدم توجه به جلو است تعطیلی مدرسه مقابل محل حادثه ریزش ساختمان ۶ طبقه در اهواز آخرین وضعیت محورهای مشهد و خراسان رضوی (۲۶ آذر ۱۴۰۳) آتش‌سوزی یک دستگاه اتوبوس در مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) ایرانی‌ها ۸ برابر متوسط جهانی دچار سوختگی می‌شوند قطعی برق «آموزش غيرحضوری» را با مشکل مواجه کرده است تردد در جاده کرج-چالس و آزادراه تهران-شمال تا چه روزی ممنوع شد؟ نجات ۵۶ شهروند از حادثه خیابان گلستان شرقی مشهد(دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس و ادارات استان تهران فردا سه شنبه (۲۷ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا سه‌شنبه (۲۷ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا ادارات استان خراسان رضوی تا پایان هفته تعطیل است؟ (۲۶ آذر ۱۴۰۳) اطلاعیه استانداری خراسان رضوی درباره فعالیت مدارس استان تا پایان هفته (۲۶ آذر ۱۴۰۳) سرپرست مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی: ۳۰ درصد نانوایی‌های مشهد دوگانه‌‎سوز شده‌اند + فیلم استمرار برودت هوا تعطیلی مدارس و ادارات خراسان رضوی را در پی خواهد داشت آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ترافیک پرحجم در مسیر‌های منتهی به تفریحات زمستانی در مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) مدیرکل راه‌آهن خراسان: در روز گذشته توانستیم تمام قطار‌ها را طبق برنامه اعزام کنیم + فیلم
سرخط خبرها

ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است

  • کد خبر: ۳۰۵۸۸۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره ارتباط فعالیت پشه آئدس و بیماری تب دنگی با «توسعه» و همچنین ضرورت بهسازی محیط زندگی و پیرامونی جهت جلوگیری از تکثیر این پشه توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قباد مرادی، با بیان اینکه «تب دنگی» به واسطه شرایط آب‌وهوایی در برخی نقاط کره زمین افزایش یافته، اظهار کرد: پشه «آئدس» که عامل انتقال تب دنگی محسوب می‌شود در بسیاری از کشور‌های جهان حضور دارد؛ به نحوی که بررسی‌ها بیانگر این است این پشه در ۱۴۰ کشور حضور دارد.

شرایط اقلیمی برای گسترش تب دنگی 

وی با بیان اینکه پشه «آئدس» ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دارد، توضیح داد: به نظر می‌رسد که پشه آئدس به هر منطقه‌ای که ورود کند در آن منطقه مستقر می‌شود. با توجه به ویژگی‌های پشه آئدس، هنگامی که آئدس در یک منطقه مستقر می‌شود به سادگی نمی‌توان این پشه را از آن منطقه بیرون کرد.

وضعیت تب دنگی در برخی کشور‌ها

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیاری از کشور‌ها با چالش پشه آئدس مواجه هستند، گفت: بنابر آمار و ارقام، بیش از ۵ میلیون نفر در کشور برزیل طی سال جاری میلادی به تب دنگی مبتلا شده‌اند. همچنین گفته می‌شود که تعداد مبتلایان به تب دنگی در هند حدود ۳۲ میلیون نفر است. 

مرادی گفت: هنگامی که یک اقلیم جغرافیایی از نظر دما و رطوبت دارای شرایط ایده‌آل برای پشه آئدس باشد، این پشه در آن منطقه مستقر شده و شرایط برای انتقال تب دنگی مهیا می‌شود. 

ناگزیری مواجهه با برخی بیماری‌ها

وی با بیان اینکه کشور‌هایی که در نیمه جنوبی کره زمین قرار دارند سال‌ها است که با بیماری تب دنگی مواجه هستند، گفت: انتقال تب دنگی در کشور‌های افغانستان و پاکستان که در همسایگی ایران قرار دارند نیز گزارش شده است. با توجه به همسایگی با کشور‌های افغانستان و پاکستان و همچنین ویژگی‌های مرزی با این کشورها، ورود برخی بیماری‌ها به کشور اجتناب‌ناپذیر است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه پشه آئدس در کشور حضور دارد، افزود: می‌بایست تمام تلاش خود را به‌کار گیریم که پشه آئدس در تمام کشور مستقر نشود.

وی با بیان اینکه تب دنگی با «توسعه» ارتباط مستقیم دارد، خاطرنشان کرد: تعداد بیماری محدودی را می‌شناسم که مانند تب دنگی با توسعه ارتباط مستقیم دارد. منظور از ارتباط تب دنگی با توسعه این است که عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بر بیماری تب دنگی در مقایسه با سایر بیماری‌ها بسیار اثرگذار است.

چگونگی مواجهه با تب دنگی و پیشگیری از این بیماری

مرادی درباره چگونگی مواجهه با بیماری تب دنگی توضیح داد: اگر خواهان مبارزه و کنترل تب دنگی هستیم، می‌بایست نسبت به بهسازی محیط زندگی و پیرامونی خود اقدام کنیم. به طور مثال، سیستم لوله کشی و همچنین سیستم دفع فاضلاب و زباله می‌بایست استاندارد باشد. به عنوان مثال متاسفانه شرایط زندگی و حاشیه‌نشینی در شهر چابهار به نحوی است که شرایط گسترش بیماری تب دنگی را فراهم می‌کند.

وی گفت: اگرچه بیماری تب دنگی در ۱۴۰ کشور دنیا حضور دارد، اما این موضوع نباید به این معنا باشد که نسبت به این بیماری بی‌تفاوت باشیم. تمام سازمان‌ها و مجموعه‌هایی که می‌توانند در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری تب دنگی اثرگذار باشند، می‌بایست به پای کار بیایند. به طور مثال، دفع مناسب پسماند‌ها و سیستم لوله کشی مناسب در پیشگیری از تب دنگی بسیار اثرگذار است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->