اقدامات معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در ایام تشییع پیکر سید حسن نصرالله هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۴ اسفند ۱۴۰۳) تقدیر از شهردار مشهدمقدس در همایش بزرگ ورزش استان شهردار مشهد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت از قهرمانان در دستورکار است + فیلم گرامیداشت ۱۵ هزار شهید خراسان رضوی با اهدای خون به نیابت از آنان خبر رد مصوبه مجلس در خصوص تمدید فعالیت شوراها، صحیح نیست تقدیر رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از شهرداری مشهد برای پیشبرد اهداف ملی آماده‌سازی ناوگان اتوبوسرانی مشهد برای استقبال از بهار ۱۴۰۴ مدیرکل دفتر خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد: نیازمند ایجاد مرکز داده‌های زیارت در رصدخانه شهری مشهد هستیم رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد مقدس: آثار جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ آماده می‌شوند ورود تاریخی قطار‌ شهری به مشهد | نگاهی به تاریخچه و شکل‌گیری یکی از پروژه‌های پرماجرای شهری رئیس مرکز آمار ایران: سرشماری نفوس و مسکن اواخر تابستان یا اوایل پاییز ۱۴۰۵ انجام می‌شود شهردار مشهد مقدس: اطلاعات دقیق و برخط به شهرداری مشهد کمک می‌کند تا خدمت رسانی بهتری انجام دهد + فیلم تسریع در رسیدگی به مصوبات ماده ۵ برای حل مشکلات شهری مشهد بازنگری موضوع ساماندهی رودخانه کشف رود مشهد کلید خورد | جریان امید در کشف رود تزریق اعتبار و رفع گره‌های بحرانی مترو گلبهار- مشهد نقش مترو در توسعه پایدار شهری تعاملات مؤثر شهرداری مشهد و سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو تقدیر فرماندار مشهد از تلاش‌های شهرداری مشهد برای فضاسازی نوروزی شهر
سرخط خبرها

خدمات شهری شهرداری مشهد در سرمای شدید بدون وقفه ادامه یافت

  • کد خبر: ۳۰۵۸۹۶
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
خدمات شهری شهرداری مشهد در سرمای شدید بدون وقفه ادامه یافت
خبرنگار شهرآرا یک شب تا صبح همراه خادمان مدیریت شهری در سرمای منفی ۱۵ درجه مشهد شد.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز، پیش‌بینی‌هایی که از حدود ۱۰روز پیش‌روی سایت‌های هواشناسی بارگذاری شده بود، تقریبا موبه‌مو و همان‌طور که پیش‌بینی شده بود از حوالی ساعت ۹ و ۱۰ شب شنبه تا ساعت ۸ صبح روز یکشنبه، چشم مشهد به اولین برف پاییزی روشن شد. با اینکه براساس آمار‌ها چیزی نزدیک به ۱۰سانت بارش برای مشهد ثبت شده، اما تلاش مدیریت شهری و به‌ویژه حوزه خدمات شهری، اجازه نداد که شهر از این بارش غافل‌گیر و زندگی مردم مختل شود.

خدمات شهری شهرداری مشهد در سرمای شدید بدون وقفه ادامه یافت

ساعت ۱۲ شب

تا چهار پنج ساعت قبل در هوای مشهد هیچ نشانه‌ای از برف و بوران نبود، اما از حوالی ساعت ۹ شب ناگهان ورق برگشت و همان‌طور که هواشناسی پیش‌بینی کرده بود، با یک کولاک، مشهد کاملا برفی شد. اولین برف پاییزی مشهد فقط دو ساعت زمان لازم داشت تا همه شهر را سفیدپوش کند.

با این همه، این برف یکدست که در کسری از ثانیه روی زمین نشست، شهرداری را غافل‌گیر نکرد. کار برف‌روبی و یخ‌زدایی احتمالی از خیابان‌ها و معابر از همان دقایق ابتدایی که بارش شروع شد، به‌سرعت آغاز شده است و پاکبان‌ها و خودرو‌های برف‌روب شهرداری در همه خیابان‌ها مشغول کار هستند تا تردد‌های هرچند کمِ نیمه‌شب مختل نشود و مسیری برای سواره و پیاده مسدود نشود.

خدمات شهری شهرداری مشهد در سرمای شدید بدون وقفه ادامه یافت

ساعت حدود ۲ بامداد/ از میدان امام حسین (ع) تا بولوار وکیل‌آباد

هر ۶ هزار پاکبانی که از روز گذشته به حالت آماده‌باش درآمده‌اند، در سطح شهر مشغول کار هستند. عده‌ای دارند از خیابان‌ها برف‌روبی می‌کنند، تعدادی دیگر مثل شب‌های گذشته زباله‌های سطح شهر را جمع می‌کنند. برخی دیگر در هوای منفی ۵درجه شب برفی مشهد، پشت وانت مشغول شن و نمک‌پاشی در خیابان‌ها هستند و تعدادی هم مشغول رتق‌وفتق امور برف‌روبی در خیابان‌ها و بولوار‌ها هستند. نتیجه این تلاش‌ها، تردد راحت و روان مردم در سطح شهر است، در حالی که همچنان برف با شدت می‌بارد.

با وجود گذشت دو سه ساعت از شروع بارش برف شدید در مشهد، اما برف‌روب‌های خدمات شهری از ساعتی قبل کارشان را در خیابان‌های اصلی و بزرگراه‌ها شروع کرده‌اند؛ لاین رفت و برگشت صد متری تقریبا تمام و کمال برف‌روبی شده و مشکلی برای آمدوشد پیش نیامده و تردد ماشین‌ها ادامه دارد و مختل نشده است. میدان شلوغ امام حسین (ع) و پل کابلی‌اش نیز از دقایقی قبل برای رفت‌وآمد ماشین‌ها آماده شده‌اند. در غرب مشهد هم بزرگراه امام علی (ع) مشکلی ندارد و اوضاع وکیل‌آباد به قدری مساعد است که ثانیه‌ای و دقیقه‌ای از تردد خالی نمی‌شود. 

تنها نقطه مسدود شهر، سطح دوم و سوم آزادگان و پل شهید برونسی است که آن هم به دلیل یخ‌زدگی ورودی آنهاست و همان‌ها هم یک ساعتی پس از این انسداد بازگشایی شدند. نه تنها مسیر‌های منتهی به بیمارستان‌های قائم، امام رضا (ع)، سینا، آریا و... برف‌روبی شده‌اند، بلکه بخش زیادی از خیابان‌های اصلی هم در این ساعت و در کمال تعجب به‌سرعت برف‌روبی شده‌اند و مشکلی برای تردد ندارند.

حوالی ۳ بامداد روز یکشنبه/ اطراف حرم مطهر رضوی

ماشین‌آلات سازمان عمران و سازمان پسماند همچنان در نقاط مختلف شهر برف‌روبی می‌کنند و یک لحظه دست از کار نمی‌کشند. پاکبان‌ها و ماشین‌آلات معابر منتهی به حرم امام رضا (ع) را پاک‌سازی کرده‌اند و رفت‌وآمد به سمت حرم مطهر رضوی چه برای پیاده‌ها و چه برای سواره‌ها کاملا فراهم است.

اما راننده تاکسی‌ها در شب برفی و سرد مشهد، مثل بقیه نیرو‌های مدیریت شهری پای کار آمده‌اند و نه فقط در اطراف حرم مطهر، بلکه در فرودگاه، راه‌آهن و سطح شهر هم فعال هستند و اجازه نمی‌دهند که در هوای منفی ۸ درجه مشهد، مسافری کنار خیابان معطل بماند. آن‌طور که مدیرعامل سازمان تاکسی‌رانی شهرداری می‌گوید، در شب برفی مشهد، ۴۵۰۰ تاکسی در اطراف حرم و مبادی ورودی شهر و بیش از ۲هزار تاکسی بی‌سیم آماده‌باش بودند تا به مردم سخت نگذرد.

حدود ۴ صبح/ بزرگراه چراغچی؛ توقفگاه سازمان اتوبوس‌رانی

جنب‌وجوش در توقفگاه سازمان اتوبوس‌رانی متوقف نمی‌شود و اتوبوس‌ها یکی‌یکی آماده می‌شوند تا دو سه ساعت دیگر وارد خطوط شده و به مردم خدمت‌رسانی کنند. تقریبا از ۱۰ روز پیش که این آب‌وهوا و هشدار نارنجی برای شهر مشهد صادر شد، اقدامات اتوبوس‌رانی هم برای آماده به‌کار نگه‌داشتن ۱۶۰۰ دستگاه اتوبوس شروع شد.

بچه‌های اتوبوس‌رانی از نیمه‌های شب ۲۵‌آذر کارشان را برای رتق وفتق اتوبوس‌ها آغاز کرده‌اند و حالا که نزدیک پنج صبح است، ناوگان اتوبوس شهری مشهد یکی پس از دیگری از توقفگاه خارج و روانه ایستگاه‌ها می‌شوند تا در صبح سرد و برفی شهر، مردم لنگ اتوبوس و وسایل حمل‌ونقل عمومی نمانند. 

اینکه اتوبوس‌ها مثل هر روز از حوالی شش صبح کارشان را شروع کرده‌اند و در حالی که مشهد شب سردی را پشت سر گذاشته است و هوای اول صبح هم روی منفی پنج درجه قفل شده است، اتوبوس‌ها مثل روز‌های قبل به ایستگاه می‌رسند و گرمِ گرم هستند، برای مردم خیلی عجیب بود! هرچند که خبر نداشتند پشت این اتفاقات، تلاش شبانه‌روزی ۲۰۰ نفر از کارکنان سازمان اتوبوس‌رانی است.

خدمات شهری شهرداری مشهد در سرمای شدید بدون وقفه ادامه یافت

ساعت ۸ صبح/شهر در امن و امان است

از حدود نه و نیم شب تا حوالی هفت صبح، یک‌سره برف باریده است، اما معابر اصلی شهر همه باز است و تردد در شهر تقریبا مثل روز‌های دیگر در جریان است و اختلالی در عبور و مرور مردم نیست؛ آن هم در حالی که پرواز‌های فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد، از دیشب تا صبح به خاطر برف به صورت کامل لغو شد. حالا که برف‌روبی معابر اصلی تمام شده، نیرو‌های خدمات شهری و ماشین‌آلات سازمان پسماند و عمران، سراغ برف‌روبی معابر فرعی پرتردد رفته‌اند و خوشبختانه در بخشی از نقاط شهر مردم هم به کمک شهرداری آمده‌اند و حداقل جلوی خانه‌ها و پیاده‌رو‌ها را تمیز کرده‌اند.

با این‌همه، پاکبان‌ها، بعد از دوازده ساعت کار مداوم و برف‌روبی در سرمای استخوان‌سوز شبانه مشهد، هنوز هم دارند کار می‌کنند و برف‌روبی؛ از پل‌های عابر پیاده و پیاده‌رو‌ها گرفته تا بعضی از معابر فرعی پرتردد. البته که با دمای منفی ۱۵ درجه یکشنبه شب، کار پاکبان‌ها یک جور‌هایی تازه شروع می‌شود و بعد از برف‌روبی شنبه، یخ‌زدایی را باید آغاز کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->