«علیرضا کاظمی» وزیر آموزش و پرورش، امروز (۲۹ آذرماه) در حاشیه برگزاری همایش چهلمین سال تاسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد در پاسخ به خبرنگار شهرآرانیوز درباره کمبود معلم و کلاس درس در کشور گفت: اصلا کمبود معلم نداریم. کلاسهای ما دایر است و حتی یک کلاس با کمبود معلم مواجه نیست.
وی افزود: طبیعی است که آموزش و پرورش، تمام نیروهای مورد نیاز خود را با استفاده از نیروهای موظف تامین نمیکند. حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد این نیروها از طریق نیروهای موظف و مابقی نیز با استفاده از ظرفیت نیروهای غیرموظف تامین میشود و این یک رویه معمول در مراکز آموزشی است که بخشی از نیاز خود را با استفاده از نیروهای غیرموظف تامین کند. دلیل آن نیز سیال بودن و جابجایی جامعه مخاطب است.
کاظمی خاطرنشان کرد: البته در آینده نه چندان دور و در افق ۱۴۰۸ جمعیت دانشآموزی سیر نزولی پیدا میکند و باید به شدت مراقب باشیم نیروی انسانی مازاد تبدیل به بحران نشود.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به این که با کمبود فضای آموزشی در کشور مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: جمعیت دانشآموزان از سال ۱۳۹۲ تا کنون از ۱۲ میلیون و پانصد هزار نفر به ۱۶ میلیون و پانصد هزار نفر افزایش پیدا کرده و با توجه به این رشد جمعیت دانشآموزی، نیاز به کلاسهای درس متعدد داریم. البته با افزایش تراکم کلاسها، این نیاز تامین شده است.
وی افزود: کشور در حوزه اعتبارات عمرانی با چالشهایی مواجه است که البته در آموزش و پرورش، بخش مهمی از چالشها توسط خیران برطرف شده است و مهرماه سال گذشته حدود هزار و ۷۰۰ پروژه و ۸ کلاس درس ساخته شده است.
کاظمی خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی، کار منحصر به فردی صورت گرفته و از طریق مولدسازی و با مشارکت خیران، ساخت ۵ هزار کلاس درس آغاز شده است و بخشی از داراییهای غیرمولد آموزش و پرورش در قبال ساخت مدرسه و کلاس، تهاتر شده است.