عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید اجرای ویژه‌برنامه‌های فرهنگی با محوریت سیره رضوی در سراسر کشور | «چهارشنبه‌های امام رضایی (ع)» به صورت ملی اجرا می‌شود تولیت آستان قدس رضوی: صرفه جویی انرژی اولویت حرم مطهر است آماده‌سازی بسته فرهنگی‌معرفتی «بی‌نهایت عاشقی» ویژه معتکفین ماه رجب دست امام (ع) روی قلب ماست
سرخط خبرها

اصلاح تصور ما درباره نماز

  • کد خبر: ۳۰۶۵۲۶
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
اصلاح تصور ما درباره نماز
ظاهر نماز اگرچه ملاک صحت است و لازم است که باشد و باید رعایت شود، اما چیزی فراتر از این ظاهر باید باشد که این نماز را اوج بدهد و بالا ببرد.

یکی از عبادات بزرگ در اسلام، نماز است. شاید بعد از اسلام آوردن و مسلمان شدن، اولین کاری که به یک مسلمان آموزش داده می‌شود، نماز باشد. آن عبادتی که بناست زندگی انسان مسلمان را با خداوند پیوند بزند، نماز است. احادیث و آیات زیادی درباره اهمیت نماز بیان شده است، اما در این میان، در روایتی از پیامبر خدا (ص) آمده است که: «إنّ الرَّجُلَینِ مِن اُمَّتی یَقُومانِ فی الصَّلاه، و رُکوعُهُما و سُجودُهُما واحِدٌ، و إنّ ما بینَ صلاتَیهِما مِثلُ ما بینَ السَّماءِ و الأرضِ: دو نفر از امت من به نماز می‌ایستند و رکوع و سجود هر دو نفرشان یکى است، اما فاصله نماز آنها با یکدیگر از زمین تا آسمان است».

این چه سری است که می‌تواند زمین تا آسمان در نماز خواندن ما تفاوت ایجاد کند و نماز زمینی ما را آسمانی کند؟

آنچه باید بدانیم، این است که ظاهر نماز اگرچه ملاک صحت است و لازم است که باشد و باید رعایت شود، اما چیزی فراتر از این ظاهر باید باشد که این نماز را اوج بدهد و بالا ببرد.

در یک کلمه اگر بخواهیم پاسخ این سؤال را بدهیم، باید بگوییم مهم فهم معنای نماز است. بله؛ فهم معنای نماز، کلید بالا رفتن در این عبادت اسرارآمیز است. به میزانی که ما اسرار این عبادت بزرگ را بفهمیم و بتوانیم در این عوالم سیر کنیم، باطن نماز ما نیز اصلاح خواهد شد.

باید ببینیم نگاه اولیای خدا به نماز چگونه است و سپس نگاه و تصور خودمان را باتوجه‌به آن اصلاح کنیم. مرحوم آیت‌ا... ری‌شهری درباره نگاه اولیای خدا مخصوصا آیت‌ا... بهجت (ره) به نماز می‌گوید: «آیت‌ا... بهجت رحمه‌ا... تعالی می‌فرمودند کمترین مراتب لقاءا... آن حالی است که در نماز به انسان دست می‌دهد و انسان در حال نماز، احساس یک نوع انس با خدا و دلگرمی پیدا می‌کند. جاذبه دیدار خدا، انسان را مجذوب خودش در نماز می‌کند تا انسان از نماز لذت ببرد و احساس شیرینی کند. لذتی که اولیای خدا از نماز می‌برند، بالاترین جایگاه بوده و این پایین‌ترین مرتبه لقاءا... است که به نمازگزار حقیقی دست می‌دهد».

پیامبر خدا (ص)، چون وقت نماز مى رسید، چنان منقلب مى شدند که گویا از مدت‌ها قبل، منتظر فرارسیدن چنین وقتى بوده‌اند و در این حال نه ایشان کسى را می‌شناخت و نه کسى ایشان را.

روزى به ابوذر غفارى فرمودند: «اى اباذر! خداوند متعال، نماز را محبوب دل من ساخته است؛ همان‌گونه که غذا را محبوب دل گرسنگان و آب را مطلوب تشنگان قرار داده است؛ البته گرسنه و تشنه از غذا و آب سیر مى شوند، اما من هرگز از نماز سیر نمى شوم». خداوند این حالت را به همه مشتاقان و عاشقان معبود حقیقی و ما عنایت کند!

از همسر پیامبر (ص) روایت شده است: «با رسول خدا (ص) سخن می‌گفتیم، همین که موقع نماز می‌شد، حالتی به خود می‌گرفت که گویی نه او ما را می‌شناخته است، نه ما او را می‌شناخته‌ایم».

درباره آیت‌ا... بهجت (ره)، این مجسمه نماز در عصر ما، نقل شده است: تابستان بود و هوای شهر قم داغ‌داغ بود. برایشان پنکه‌ای تهیه و به‌سختی قانعشان کردند که پنکه، در زمان نماز خواندن روشن باشد. پنکه، اما چاره‌ای برای گرما نبود. روزی با همان تن خیس عرقشان بعد از فراغت از نماز، رو به فرزندشان کردند و گفتند: «اگر سلاطین عالم، لذت نماز را درک می‌کردند، به‌دنبال لذت‌های دیگر دنیا نمی‌رفتند».

اصلاح تصور ذهنی ما درباره نماز، یعنی بدانیم در نماز قرار است با چه کسی صحبت کنیم. داراترین دارایان، داناترین دانایان، خدایی که از همه‌کس به ما نزدیک‌تر است و از مادر به ما مهربان‌تر است، همان دوستی که از رگ گردن به ما نزدیک‌تر است و بر همه‌چیز قادر است، در هنگام نماز، ما را فرامی‌خواند تا با او نجوا و درددل کنیم و درک و یادآوری همین معانی نماز، ما را اوج می‌دهد و بالا می‌برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->