در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم

  • کد خبر: ۳۰۶۶۴۳
  • ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری با اشاره به فراهم نبودن زیرساخت‌های کافی برای درمان سوختگی از جمله عدم پوشش بیمه‌ای و فرسودگی دستگاه‌ها، گفت: به دلیل دسترسی آسان مردم به مواد اسیدی، سوختگی‌های سهوی با اسید بسیار زیاد است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی ده مرده‌ای با انتقاد از پخش مطالب آموزشی و پیشگیرانه در ساعات و شبکه‌های کم مخاطب، گفت: دیدگاه‌ها نسبت به سلامت باید تغییر کند، وقتی یک کلیپ آموزشی و پیشگیری از سوختگی از پزشکان و متخصصان تهیه می‌شود، باید در زمان‌های مناسب و پرمخاطب مانند قبل از بخش‌های خبری یا بین مسابقات ورزشی پخش شود.

وی افزود: وقتی یک کودک دچار سوختگی می‌شود تا آخر عمر، خود و خانواده اش درگیر می‌شوند.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران از رضایت گیرندگان، ارائه دهندگان و کارفرما یا حاکمیت به عنوان عوامل موثر در ارزیابی سیستم‌ها یاد کرد و گفت: در مورد درمان سوختگی مردم به عنوان گیرندگان خدمات، نیرو‌های درمانی به عنوان ارائه دهندگان خدمات و دولت، رضایت ندارند.

ده مرده‌ای خاطرنشان کرد: وقتی بیماران به بخش‌ها و بیمارستان‌های سوانح سوختگی مراجعه می‌کنند نیاز به حمایت مددکار دارند و خانواده آنها نیز باید مورد حمایت واقع شوند، اما چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. بر اساس قانون نباید از بیماران هزینه‌ای دریافت کنیم، اما ما از بیماران و همراهان آنها هزینه می‌گیریم و بسیاری از بیماران حتی توان پرداخت ۱۰ درصد فرانشیز که حدود ۵ میلیون تومان است را هم ندارند البته وزارت بهداشت تاکید کرده، از بیماران ضعیف، هزینه‌ای دریافت نکنیم، اما فشار به رییس بیمارستان وارد می‌شود که نقدینگی ندارد.

وی ادامه داد: شرکت‌های دارویی به ما داروی نسیه نمی‌دهند و اول طلب پول می‌کنند و تجهیزات پزشکی سوختگی، خیلی گران است و بیمارستان‌ها و دستگاه‌های مراکز سوختگی مانند درماتومی، قدیمی و فرسوده هستند.

ده مرده‌ای با بیان اینکه هر روز بیمارستان سوختگی از سوی سازمان آتش نشانی، اخطار می‌گیرد، گفت: آتش نشانی به ما مجوز نداده و اگر اتفاقی در بیمارستان رخ دهد، بنده به عنوان رئیس بیمارستان مقصر هستم، اما بیمارستانی که سن آن از بنده بیشتر و ۶۰ سال پیش افتتاح شده، زیرساخت آتش نشانی و آی تی ندارد.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران گفت: برخی اقلام مانند لباس، پانسمان‌های نوین و پماد‌های سوختگی اگر تحت پوشش بیمه باشد، بیمه نباید برای عمل جراحی بعدی هزینه کند، اما بیمه‌ها در حال حاضر ۱۰ برابر بیشتر از هزینه لباس و پماد‌های مورد نیاز بیماران سوختگی هزینه می‌کنند، اما این اقلام را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.

وی با انتقاد از طولانی شدن روند احداث پروژه بیمارستان سوختگی باب الحوائج در منطقه کن تهران، تاکید کرد: پنج سال است می‌گویند ۲۰ درصد این بیمارستان باقی مانده تا تحویل شود که اگر راه اندازی شود کمک شایانی به بیماران سوختگی خواهد کرد.

ده مرده‌ای با بیان اینکه از نظر دانش فنی و تنوع در اعمال جراحی در سوختگی، ایران وضعیت بسیار خوبی در دنیا دارد، گفت: جراحان سوختگی ایران در دنیا بی نظیر هستند، اما به نسبت سایر کشورها، امکانات کمتری در درمان سوختگی داریم و توان خرید دستگاه‌های جدید با یورو را نداریم. یک نوع پانسمان برای بیماران سوختگی ضروری است که قیمت آن حدود ۵۰ میلیون تومان است که وزارت بهداشت، بیمار و حتی خیر توان تهیه آن را ندارند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی، بیشترین دلیل سوختگی کودکان را مایعات داغ دانست و گفت: کارکنان آزمایشگاه‌ها بیشتر با اسید دچار سوختگی می‌شوند. کارکنان برخی شرکت‌ها مانند شیشه گر‌ها و ذوب آهن، بیشتر با مواد مذاب دچار سوختگی می‌شوند و کارگران ساختمانی نیز به دلیل عدم رعایت حریم ساخت و ساز در شبکه‌های برق فشار قوی دچار برق گرفتگی می‌شوند که گاهی به قطع دست و پا هم منجر می‌شود.

وی با اشاره به انفجار‌های ناشی از گاز شهری در بسیاری از مشاغل به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی در وسایل گرمایشی، گفت: برخی سوختگی‌ها مثل سوختگی در مراسم‌های مختلف مختص کشور ماست که شاهدیم گاهی کودکان پای دیگ غذا دچار سوختگی می‌شوند.

ده مرده‌ای از کاهش سوختگی‌های اسیدی عمدی در کشور خبر داد و گفت: سوختگی‌های سهوی با اسید بسیار زیاد است، چون در هیچ کجای دنیا مثل ایران اسید به راحتی در دسترس همه نیست بلکه در بسیاری از کشورها، اسید به افراد خاص و با مهارت، فروخته می‌شود، اما در حال حاضر به راحتی حتی در سوپرمارکت نیز می‌توان اسید تهیه کرد.

رئیس بیمارستان شهید مطهری تهران بیشترین گروه سنی دچار سوختگی را مربوط به سنین کار و بین ۱۵ تا ۵۰ سال عنوان کرد و افزود: بیشتر سوختگی در سنین کار مربوط به حوادث شغلی است، اما در افراد کمتر از ۱۵ سال، سوختگی با مایعات داغ و آتش به کرات مشاهده می‌شود، البته ژل‌های آتش زنه هم استاندارد نیستند و گاهی منفجر و باعث سوختگی می‌شوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->