ایران ادعای مداخله در قتل خاخام یهودی در امارات را رد کرد بازداشت عاملان قتل خاخام صهیونیست در امارات وزارت خارجه ایران: خشونت علیه زنان و دختران در غزه بی‌سابقه و تکان‌دهنده است تصویب قانون جوانی جمعیت این بار در روسیه|جریمه‌های سنگین برای تبلیغ زندگی بدون فرزند آغاز رزمایش مشترک نیروی زمینی سپاه و ارتش جمهوری آذربایجان پایگاه دریایی «حیفا» مورد هدف حزب‌الله قرار گرفت (۴ آذر ۱۴۰۳) سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان به صورت زنده از تلویزیون پخش می‌شود (۵ آذر ۱۴۰۳) تاکید پزشکیان بر ضرورت اتخاذ رویکرد و حرکت جهادی برای حل مشکلات کشور لاریجانی: ایران در حال برنامه‌ریزی برای پاسخ به اسرائیل است واکنش نتانیاهو به کشته شدن خاخام صهیونیست فرانسه مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد خود را به اوکراین داد اجرای عملیات تخریب انشعابات غیر مجاز در روستای گمیزدر مشهد (۴ آذر ۱۴۰۳) محمد نوذری استاندار قزوین شد+سوابق مهدی یونسی رستم آبادی استاندار مازندران شد+ سوابق بیش از ۱۰ صهیونیست در حملات موشکی بی‌سابقه حزب‌الله زخمی شدند (۴ آذر ۱۴۰۳) محمدجواد کولیوند استاندار سمنان شد+ سوابق برگزاری جلسه مشترک مجلس و دولت در هفته آتی (۴ آذر ۱۴۰۳) آیت‌الله کعبی: عاملان کشتار شیعیان پاراچنار مجازات شوند بررسی طرح برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در حوزه‌های بدون نماینده در جلسه چهارشنبه (۷ آذر ۱۴۰۳) سردار غیاثی: تعامل خوبی میان سپاه امام‌رضا(ع) و شهرداری مشهد مقدس برقرار است آخرین وضعیت بررسی طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در مجلس شورای اسلامی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی فقط در حوزه انتخابیه تبریز برگزار خواهد شد مؤمنی: در کابینه دوم دولت، از اقوام و مذاهب مختلف حضور دارند شهردار مشهد مقدس با فرمانده سپاه امام‌رضا(ع) دیدار کرد (۴ آذر ۱۴۰۳) عراقچی برای حضور در اجلاس «مجمع تمدن‌های کهن» به پرتغال می‌رود پایان کار کاظمی‌قمی در افغانستان | «بیگدلی» رئیس نمایندگی ایران در کابل می‌شود (۴ آذر ۱۴۰۳) مسکو: شراکت میان روسیه و ایران، شامل حوزه‌های امنیتی و دفاعی است اولین نشست خبری رئیس مجلس دوازدهم چهارشنبه (۷ آذر ۱۴۰۳) برگزار می‌شود
سرخط خبرها

امضای اعلامیه مشترک ایران و روسیه درباره ارتقای حقوق بین الملل

  • کد خبر: ۳۰۷۵۳
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۳
امضای اعلامیه مشترک ایران و روسیه درباره ارتقای حقوق بین الملل
اعلامیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه ارتقای حقوق بین الملل به امضای دو وزیر خارجه رسید.
به گزارش شهرآرانیوز، در جریان دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان از روسیه و پس از ملاقات با سرگئی لاوروف وزیرامور خارجه فدراسیون روسیه اعلامیه مشترک دو کشور در زمینه ارتقای حقوق بین الملل به امضای دو وزیر خارجه رسید.

متن کامل اعلامیه به شرح زیر است:  

۱.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر تعهد کامل خود به اصول حقوق بین الملل که در «منشور ملل متحد» و «اعلامیه سال ۱۹۷۰ درباره اصول حقوق بین الملل مربوط به روابط دوستانه و همکاری میان دولت‌ها منطبق با منشور ملل متحد»، منعکس شده اند، تاکید می‌نمایند. اصول حقوق بین الملل که اساس روابط بین المللِ عادلانه و برابر هستند، همکاری برد ـ برد را به منصه ظهور می‌رسانند و فضای مشترکی را برای همکاری‌های امنیتی و اقتصادیِ برابر و جدایی ناپذیر ایجاد می‌کنند.

۲.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر این نکته اشتراک نظر دارند که اصل برابری حاکمیت‌ها برای ثبات در روابط بین الملل حیاتی می‌باشد. دولت‌ها از حقوق خود بر مبنای استقلال و برابری بهره مند می‌شوند و تعهدات و مسئولیت هایشان را بر اساس احترام متقابل بر عهده می‌گیرند. دولت‌ها حق دارند در ایجاد و اِعمال حقوق بین الملل به صورت برابر مشارکت نمایند. آن‌ها همچنین متعهد هستند به نحو منسجم و مستمر، حقوق بین الملل را با حسن نیت رعایت نمایند.

۳.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر اصل لزوم خودداری دولت‌ها از تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت سرزمینی یا استقلال سیاسی هر کشور دیگر برخلاف منشور ملل متحد، تأکید می‌کنند. بر این اساس، آن‌ها مداخله‌های نظامی یک جانبه را محکوم می‌نمایند.

۴.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از اصل عدم مداخله در امور داخلی یا خارجی دولت‌ها به طور کامل حمایت می‌کنند و هر گونه مداخله دولت‌ها در امور داخلی یا خارجی دولت‌های دیگر با هدف تغییر جعلی حکومت‌های مشروع را که ناقض اصل مزبور است، محکوم می‌نمایند.

۵.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه هر گونه اقدام یا تلاش برای تضعیف یا بی ثبات سازی دولت‌ها یا نهاد‌های آن‌ها را به هر شکل یا بهانه ای، نقض اصل یادشده قلمداد می‌نمایند.

۶.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اِعمال فراسرزمینی مغایر با حقوق بین الملل قوانین ملی دولت‌ها را به عنوان مصداق دیگری از نقض اصل عدم مداخله در امور داخلی دولت‌ها محکوم می‌نمایند.

۷.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به عنوان بخشی از اصل عدم مداخله در امور داخلی یا خارجی دولت ها؛ حق حاکمه و غیر قابل نقض دولت‌ها در تعیین نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود برای توسعه روابط بین المللی و اِعمال حاکمیت دائمی بر منابع طبیعی خود، مطابق با اراده مردمشان و بدون دخالت خارجی، مداخله، براندازی، اجبار یا تهدید به هر صورت را مورد تاکید قرار می‌دهند.

۸.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر اصل حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات تأکید کرده و اعتقاد راسخ دارند که دولت‌ها باید اختلافات شان را از طریق ابزار‌ها و سازوکار‌هایی که در مورد آن توافق کرده اند، حل و فصل نمایند. این روند به حل مسالمت آمیز اختلافات بر طبق حقوق بین الملل قابل اِعمال کمک کرده و در نتیجه می‌تواند به کاهش تنش‌ها و افزایش همکاری صلح آمیز منجر شود. بدیهی است، برای حفظ نظم حقوقی بین المللی، ضرورت دارد که همه ابزار‌ها و سازوکار‌های حل و فصل اختلافات، مبتنی بر رضایت باشند و با حسن نیت و روحیه همکاری به کار گرفته شوند. اهداف مذکور نباید با سوءاستفاده در عمل، تضعیف گردند.

۹.     جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در این زمینه اشتراک نظر دارند که اجرای با حسن نیت اصول و قواعد کلی شناخته شده حقوق بین الملل، مانع از رویه اتخاذ استاندارد‌های دوگانه یا تحمیل اراده برخی دولت‌ها بر برخی دیگر خواهد شد. آن‌ها تحمیل اقدام‌های زورمدارانه یکجانبه -که همچنین به عنوان «تحریم‌های یک جانبه» شناخته شده اند- را مصداقی از چنین رویه‌ای قلمداد می‌نمایند. اقدام‌های زورمدارانه یکجانبه به ویژه در شکل اقدام قهری اقتصادی، گروه‌هایی را که در آسیب پذیرترین وضعیت اقتصادی و اجتماعی هستند، هدف قرار می‌دهند؛ بنابراین همه کشور‌ها باید از اعلام و اِعمال هر گونه اقدام زورمدارانه یکجانبه اجتناب نمایند؛ زیرا این اقدامات مانع از تحقق کامل توسعه اقتصادی و اجتماعی می‌شوند و آثار منفی بر بهره مندی از همه حقوق بشر از جمله حق توسعه، تجارت و سرمایه گذاری دارند.


۱۰. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، تروریسم را در هر شکل و صورتی، به عنوان یک تهدید جهانی علیه صلح و امنیت بین المللی محکوم می‌کنند و آن را تضعیف کننده نظم بین المللیِ مبتنی بر حقوق بین الملل می‌دانند. آن‌ها تاکید می‌کنند که تروریسم نباید به مذهب، ملیت، گروه قومی یا تمدنی پیوند داده شود. اقدامات تروریستی، صرف نظر از انگیزه و زما ن و مکان آن و توسط هر کس که ارتکاب یابند، اقدامی مجرمانه و غیرقابل توجیه خواهند بود. آن‌ها هم چنین بر ضرورت تلاش مشترک و رویکرد جامع در پیشگیری و مقابله با تروریسم، وفق حقوق بین الملل از جمله منشور ملل متحد تاکید می‌کنند و علاوه بر این، بر غیرقابل پذیرش بودن اتهام زنی‌های ناروا علیه نهاد‌های رسمی دولت‌های دیگر که می‌تواند تلاش‌های بین المللی در مبارزه با تروریسم را به چالش بکشد، تأکید می‌نمایند. به علاوه آن‌ها از اجرای یکپارچه و متوازن راهبرد جهانی ملل متحد برای مقابله با تروریسم حمایت می‌کنند.

۱۱. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اعلام می‌دارند که تعهدات بین المللی مربوط به مصونیت دولت ها، اموال و مقامات آن‌ها باید همواره توسط کشور‌ها محترم شمرده شوند. نقض این تعهدات در تضاد با اصل برابری حاکمیت دولت‌ها است و می‌تواند به افزایش تنش‌ها منجر شود.

۱۲. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مصمم هستند با رویکرد‌های غیرقانونی یکجانبه در حل و فصل بحران‌های جهانی مقابله کرده و فعالانه رویکرد‌های جمعی و چندجانبه عادلانه مبتنی بر اصول و قواعد کلی شناخته شده حقوق بین الملل را برای حل مسائل فوری و ضروری منطقه‌ای و جهانی ارتقاء دهند. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مفاهیمی را که در تلاش برای تضعیف نظم بین المللی مبتنی بر حقوق بین الملل هستند، مردود اعلام می‌کنند.

۱۳. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تصمیم می‌گیرند که در راستای روابط مبتنی بر مشارکت راهبردی فیمابین، همکاری‌های خود را با هدف رعایت و ارتقاء حقوق بین الملل و  استقرار یک نظم بین المللی عادلانه و مبتنی بر حقوق بین الملل گسترش دهند.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->