یک نفر با سلاح سرد در حیفا زخمی شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ثبت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی، به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم مکرون: آماده استفاده از مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی هستیم پزشکیان از دانشگاه جامع امام حسین (ع) سپاه بازدید کرد+ عکس سخنگوی سپاه پاسداران: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ما باز است + فیلم امیر سیاری: دوران هشت سال دفاع مقدس گنجینه‌ای از معارف و تجربیات است وزارت‌خانه‌های خارجه و نیرو برای پیگیری موضوع سدسازی‌ها در افغانستان دستور گرفتند بررسی اقدامات وزارت کشور با حضور رئیس جمهور (۱۷ دی ۱۴۰۳) شورای نگهبان از هفته آینده ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را بررسی خواهد کرد نماینده مشهد در مجلس: استیضاح وزیر نفت متوقف شد آیت‌الله علم‌الهدی: اشتغال جوانان موجب بهبود عملکرد چرخه اقتصاد می‌شود | تکیه‌گاه قشر کارگر و محروم، اداره کار و تعاون اجتماعی است جلسه شورای عالی روابط خارجی ایران با حضور عارف برگزار شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | بررسی انتقال پایتخت به سواحل مکران تشکیل جلسه کمیسیون حقوقی مجلس با موضوع ارزیابی معیشت مرزنشینان و فعالیت بازارچه‌های مرزی با حضور استاندار خراسان رضوی (۱۷ دی ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا؛ ۲۴ و ۲۵ دی ماه در ژنو | سفر هیاتی به ترکیه برای حل مشکل سوخت کامیون‌های ایرانی سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم برنامه‌های فشرده دیپلماتیک پزشکیان در دی ماه ۱۴۰۳؛ از میزبانی السودانی تا سفر به روسیه و تاجیکستان بیانات رهبر معظم انقلاب درباره دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» ماجرای نام‌گذاری استادیوم سعدآباد مشهد به «غلامرضا تختی» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آیا جاستین ترودو نخست وزیر کانادا استعفا خواهد داد؟ محتوای نامه محرمانه به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، چیست؟ واکنش ظریف، معاون راهبردی پزشکیان به اعلام جرم قضایی علیه محسن رنانی یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

علی لاریجانی: جریان مقاومت را ایران به وجود نیاورد

  • کد خبر: ۳۰۸۵۳۴
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
علی لاریجانی: جریان مقاومت را ایران به وجود نیاورد
مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: او فرمانده بسیار باهوشی بود و در کار‌های نظامی بسیار شجاع و دلاور برای ایران و اسلام بود. علاوه‌بر این او نسبت به مسائل سیاسی و انقلاب اسلامی بسیار حساس بود و با هوشمندی آنها را دنبال می‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی لاریجانی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان اینکه سردار شهید قاسم سلیمانی خصوصیاتی در خود جمع کرده بود که شخصیت جذابی را در وی ایجاد کرده بود، افزود: او انسان بسیار فرهنگی و کتابخوانی بود که در میان افرادی که اقدامات اجرایی انجام می‌دهند کمیاب است. او زمان تصمیم‌گیری را خوب تشخیص می‌داد و حوادث او را حیرت‌زده نمی‌کرد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: جریان مقاومت را ما به وجود نیاوردیم. یک دلیلی در منطقه وجود داشت که این جریان مقاومت به وجود می‌آمد و ایران از این جریان حمایت می‌کرد. چرا حزب‌الله به وجود آمد؟ وقتی لبنان از سوی اسرائیل اشغال شد، جریان ضداشغال در این کشور از سوی جوانانش شکل گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقای سلیمانی و ایران کمک کردند ولی وقتی بود که این جریانات به وجود آمدند. در یمن و عراق هم همینطور است که به خاطر اشغالگری، این جریان مقاومت شکل گرفت. جریان مقاومت مولود ستمی است که آمریکا و صهیونیست‌ها به منطقه وارد می‌کنند.

مشاور رهبر انقلاب اسلامی تاکید کرد: در سوریه چه زمان جریان مقاومت شکل گرفت؟ زمانی که جریان تروریستی در عراق و سوریه پهن شد. ماجراجویی آمریکا و برخی دیگر کشور‌ها که جریان بدوی داعش را به وجود آوردند منجر به فتنه‌ای می‌شود و آنان را به جان هم می‌اندازد و چهره خشنی از مسلمانان به وجود می‌آورد و آنان را سرگرم می‌کند که تا حدی هم درست بود و آنان را مشغول کرد.

وی یادآور شد: زمانی که آنان حمله کردند در سوریه و در عراق، موصل و دیگر شهر‌ها را گرفتند، سوریه هم باید از خود دفاع می‌کرد. الان می‌گویند چه شد که سوریه این چنین شد و آیا رفتار ایران در سوریه درست بود یا نه؟

مشاور رهبر انقلاب تأکید کرد: ما در مسئله مبارزه با تروریسم مشکل امنیت ملی داشتیم. فلش مهم شعار‌های این گروه‌ها را اگر ببینید به سمت ایران بود و همین مشکل را سوریه و عراق و تا حدی روسیه هم داشت. اگر موضوعی مسئله امنیت ملی چند کشور باشد، هرچند که در موضوعات مختلف اختلاف داشته باشند، مثلاً ما با روسیه در مواردی هم اختلاف نظر داریم، آنان با اسرائیل روابط نزدیک دارند، اما ما با آنان اختلاف داریم یا دولت عراق که به ما نزدیک هم هست ولی آنان درباره آمریکا جور دیگری فکر می‌کنند و ما جور دیگری.

لاریجانی گفت: در مورد ساختار سوریه هم ما یک جور فکر نمی‌کردیم، اما آیا در یک موضوع امنیت ملی وقتی چند کشور دغدغه مشترک دارند، عقلایی است که باهم کار کنند؟ یا بگویند، چون باهم در یک موضوع دیگر اختلاف داریم در اینجا باهم کار نمی‌کنیم؟ عقلایی است که نیرو‌ها را روی هم بگذاریم و حداقل در مبارزه با تروریسم باهم کار کنیم. چیزی که رخ داد این بود که ما با روسیه و سوریه و عراق در این زمینه هماهنگ شدیم. این منافع ملی همه این کشور‌ها بود نه فقط یک کشور.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر هرکدام از این کشور‌ها تک‌تک کار می‌کردند معلوم نبود آنقدر موفق باشیم و ثانیاً پرهزینه بود. ما وقتی باهم کار کردیم همه هزینه کردیم و موفق‌تر بودیم. آن نیرویی که ما گذاشتیم، مقدار بیشتری را عراق گذاشت و نیز سوریه، اما به این معنا نبود که این حکومت‌ها از هرجهت باهم هم‌سنخ هستند. هم‌سنخ نبودیم و الان هم نیستیم.

وی تصریح کرد: در این مدت، ما با هماهنگی این کشور‌ها تروریسم را پس زدیم و آنقدری پس زدند که آقایانی که عضو جبهه النصره بودند الان در سوریه می‌گویند ما رفتار مسالمت‌آمیز با همه داریم و دیگر کار‌های قبلی را انجام نمی‌دهیم. این موضوع خیلی مهم است. آنقدری که ما برای این امر سرمایه‌گذاری کردیم نفعش را هم بردیم.

لاریجانی تاکید کرد: می‌توانستند برای ما مشکل امنیت ملی درست کنند و ما با اینکه مراقبت داشتیم و سرکوبشان کردیم، اما یک غفلت کوچک باعث شد بیایند و مرقد امام را هدف قرار دادند یا به مجلس و سالگرد شهید سلیمانی حمله کردند.

مشاور رهبر انقلاب در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شرایط فعلی سوریه تهدیدی برای منافع ملی ما و دیگر کشور‌های یاد شده ایجاد می‌کند یا نه؟ تصریح کرد: بستگی به رفتار حاکمانشان دارد. این حرف‌هایی که الان می‌زنند معلوم است تا حد زیادی یعنی می‌خواهند گذشته خود را جبران کنند که نمی‌گویم این حرف‌ها را باور کنیم، می‌گویم رفتارشان این است که میگویند نمی‌خواهیم مثل گذشته عمل کنیم، اما باید صبر کنیم و ببینیم چه می‌کنند.

لاریجانی یادآور شد: از یک جهت، آنان اشتباه بزرگی کردند که در مقابل نفوذ و سیطره اسرائیل به مناطقی از خودشان سکوت کردند که این برای آنها در آینده بد خواهد شد. ضمن اینکه آمریکا هم آنجا چنبره زدند و بخش‌هایی را هم که ترکیه گرفته است و مشکلاتی پیدا کرده‌اند.

وی افزود: برخی از خطاباتشان در این زمینه نسبت به اسرائیل هم عمیق نیست و معلوم است که مشکلاتی دارند. برخی هم می‌گویند در پشت صحنه باهم کار کردند. قبلاً جبهه النصره با اسرائیل کار‌هایی می‌کرد که الان می‌گویند ما نیستیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر آنان رفتار عقلایی سامان دهند و از تمامیت ارضی سوریه حفاظت و با اقوام و مذاهب دیگر مسالمت‌آمیز رفتار کنند نه برای ما هم تهدید نیست، اما اگر جور دیگری رفتار کنند، ممکن است تهدید هم باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->