پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

مدیرعامل شرکت توانیر: سال ۱۴۰۴، حدود ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم

  • کد خبر: ۳۰۸۷۰۵
  • ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴
مدیرعامل شرکت توانیر: سال ۱۴۰۴، حدود ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بیش از ۳۵ هزار مگاوات از بار مصرفی شبکه در تابستان متاثر از سیستم‌های سرمایشی است که در صورت ادامه این روند، سال آینده، ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.

به گزارش شهرآرانیوز،  مصطفی رجبی‌مشهدی موضوع فرهنگ‌سازی و بهینه‌سازی مصرف برق را مستلزم بهره‌گیری از کنتور‌های هوشمند و استفاده از بستر‌های ارتباطی پایدار و امن عنوان کرد که به جهت اقتصادی‌بودن، مورد توجه کشور‌های توسع‌یافته قرار گرفته و کشورهایی چون فرانسه، سوئد، کانادا و کره جنوبی از روش‌های تعرفه‌ای مانند قیمت‌گذاری زمان استفاده (Time of use) و تعرفه پیک بحرانی (CPP) برای کاهش ۶ تا ۱۲ درصدی مصرف برق در ساعات اوج استفاده می‌کنند.

وی بهینه‌سازی مصرف برق را راهکاری اقتصادی عنوان کرد که یک‌دهم سرمایه‌گذاری در بخش‌های توسعه‌ای را نیاز دارد و در آمریکا طی سال ۲۰۲۳ با اختصاص یک میلیارد دلار پاداش به ۱۰ میلیون مشترک، توانستند ۱۳۶۰۰ مگاوات از مصرف برق را از طریق طرح‌های بهینه‌سازی کاهش دهند.

رجبی‌مشهدی با اشاره به افزایش ۱۳ برابری ظرفیت نیروگاهی کشورمان طی سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۲، متوسط جهانی افزایش در این مدت را ۴.۵ برابر ذکر کرد که در بخش تولید برق نیز ۲۲ برابر رشد را در مقابل ۳.۴ درصد رشد جهانی، تجربه کردیم. 

وی توسعه ۱۲ برابری ظرفیت شبکه، ۲۱ برابرشدن ظرفیت ترانسفورماتور‌های انتقال و ۱۳ برابرشدن روستا‌های برق‌دار کشور از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون را از دیگر ویژگی‌های ممتاز صنعت برق کشور برشمرد و افزود: درحالی‌که طی سال‌های ۵۷ تا ۶۷ سالانه ۴۲۰ مگاوات به میزان مصرف برق افزوده شد، این میزان در دهه‌های بعدی به ترتیب به ۹۵۰، ۱۸۰۰، ۲۲۰۰ و ۳۸۰۰ مگاوات رسید و در سال آخر که سال جهش تولید بود، ۶۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شد.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بیش از ۳۵ هزار مگاوات از بار مصرفی شبکه در تابستان متأثر از سیستم‌های سرمایشی است که به ۲۰ هزار مگاوات ناترازی در تابستان امسال انجامید و در صورت ادامه این روند، سال آینده ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.

رجبی‌مشهدی دلیل اصلی این کمبود را تعرفه‌های ارزان برق در کشور عنوان کرد که موجب شده هر نوع کسب‌وکار و فعالیتی در کشورمان اقتصادی شود.

وی اقتصاد انرژی را مهم‌ترین پیشران در این حوزه معرفی کرد و قیمت هر کیلووات‌ساعت برق را در سال ۱۴۰۳، بدون هزینه سوخت حدود ۳۹۲ تومان تخمین زد که یک‌سوم قیمت واقعی (۱۲۵۰ تومان) است و در صورت احتساب هزینه سوخت، قیمت هر کیلووات‌ساعت برق بیش از ۴ هزار تومان است که در این صورت بخش مهمی از برنامه‌های مدیریت مصرف و اقتصادی‌شدن کسب‌وکار‌ها به طور خودجوش محقق می‌شود.

مدیرعامل توانیر توضیح داد: در شرایطی که قیمت برق قابل اصلاح نیست، باید با برپایی پویش‌ها و اقدامات تشویق‌محور، مردم را به مدیریت مصرف برق تشویق کنیم و برق صرفه‌جویی‌شده به بخش‌های مولد و صنعتی کشور برسد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->