جانقربان-شهرآرانیوز/ معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد در گفتوگو با شهرآرانیوز افزود: امسال ۲۱ هزارهکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت جو قرارگرفته است (۱۱ هزار هکتار جو آبی و ۱۰ هزار هکتار جو دیم) و پیشبینی میشود بیش از ۵۸ هزارتن برداشت جو از این سطح را داشته باشیم.
امید طهماسبی زاده افزود: متوسط عملکرد جو آبی ۴/۵ تن در هکتار و جو دیم ۸۵۰ کیلوگرم در هکتار میباشد.
وی گفت: ارقام کشت شده در سطح شهرستان مشهد عمدتا رقم یوسف، بهمن، نوت، ریحان، بهرخ و ... است.
وی اظهار کرد: شروع کاشت از تاریخ ۹۸/۷/۱۵ آغاز شده و تا تاریخ ۹۸/۱۰/۳۰ ادامه داشته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تاریخ شروع برداشت نسبت به سال گذشته با یک هفته تأخیر شروع شده است گفت: برداشت این محصول ارتباط مستقیم با شرایط جوی و رطوبت نسبی هوا و میزان بارندگی و پراکنش آن دارد.
وی افزود: بیش ازصد دستگاه کمباین کار (۲۳ دستگاه کمباین بومی و ۸۲ دستگاه کمباین مهاجر) برداشت جو را در این شهرستان به عهده دارند و در این رابطه اکیپهای برداشت متشکل از کارشناسان مجرب مستقردرمدیریت و مراکز جهاد کشاورزی دهستانهای تابعه این شهرستان بر کار برداشت و تنظیم کمباینها نظارت دارند.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت: هرسال با آغازفصل برداشت غلات، در نشستی که با کمباینداران منطقه انجام میگیرد، نرخ برداشت انواع کمباین در هر هکتار مشخص میشود.
وی اظهار کرد: این شهرستان باداشتن بیش از صد کمباین یکی از شهرستانهای برتراستان از نظر تعداد کمباین میباشد و اکنون بیش از ۹۵ درصد برداشت غلات این شهرستان به صورت کاملا مکانیزه انجام میشود.
طهماسبیزاده گفت: نرخ برداشت هر هکتار جو با کمباینهای استاندارد جو آبا ۴۰۰ هزارتومان و جو دیم ۲۰۰ هزار تومان میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد درباره تأمین سوخت کمباینهای برداشت غلات گفت: سهمیه سوخت این کمباینهای بومی به صورت ماهانه و کمباینهای مهاجر ۱۵ روزه تأمین میشود به صورتی که برای کمباینهای سبک مثل جاندیر ۹۵۵ و جاندیر ۱۰۵۵، ۴۰۰۰ لیتر در ماه وبرای کمباینهای نیمه سنگین و سنگین مثل کمباینهای نیوهلند، سمپو و کلاس مدیوم ۳۱۰ و همچنین جاندیر ۱۱۶۵، ۶۰۰۰ لیتر درنظر گرفته شده است.
وی اقدامات انجام شده برای حمایت از کشاورزان شهرستان را توزیع بذر اصلاح شده، توزیع به موقع نهادهها، اطلاعرسانی و پیگیری بیمه محصول، اطلاعرسانی و ارائه خدمات فنی و کارشناسی بیان کرد.