گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) «علی طیب‌نیا» وزارت اقتصاد را نپذیرفت غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد
سرخط خبرها

واکنش قاطع مکزیک به اظهارات ترامپ: نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد

  • کد خبر: ۳۰۹۶۶۳
  • ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
واکنش قاطع مکزیک به اظهارات ترامپ: نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد
وزیر اقتصاد مکزیک در پاسخ به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، مبنی بر تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» و اینکه این کشور، آمریکای لاتین، «توسط کارتل‌ها اداره می‌شود»، گفت: «نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد؛ می‌خواهی کمک کنی؟ سلاح نفرست.»

به گزارش شهرآرانیوز، «مارسِلو ابرارد» وزیر اقتصاد مکزیک در نشستی مطبوعاتی تصریح کرد: [اظهارات ترامپ] مثل این است که من بگویم پس منظورت این است که آنها (کارتل‌ها) بر ایالت پنسیلوانیا حکومت می‌کنند؛ این حرف‌ها ما را به جایی نمی‌رساند. بهتر است ببینیم چگونه می‌توانیم با هم کار کنیم. می‌خواهی به مکزیک کمک کنی؟ سلاح نفرست.

ابرارد خاطرنشان کرد که به منظور حفاظت از روابط مکزیک و ایالات متحده باید «خونسردی» داشت و در برابر اظهارات ترامپ، عاقلانه عمل کرد.

وزیر امور خارجه مکزیک تاکید کرد: اگر ۳۰ سال دیگر نیز یکدیگر را ببینیم، خلیج مکزیک همچنان خلیج مکزیک نامیده می‌شود، قرار نیست وارد این بحث شویم؛ کاری که می‌خواهیم انجام دهیم حفاظت از رابطه میان دو کشور است.

ابرارد پیشتر نیز در واکنش به تهدید‌های ترامپ مبنی بر تعرفه‌گذاری بر محصولات وارداتی از مکزیک، بر لزوم حفظ «خونسردی» تاکید و اعلام کرد مکزیک یک کشور آزاد و مستقل است و نباید تحت تاثیر تحریک‌های رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا قرار گیرد.

ترامپ دیروز سه‌شنبه در جریان یک نشست خبری پس از شکایت از کارتل‌هایی که از خلیج مکزیک برای جابجایی مواد مخدر استفاده می‌کنند، ایده تغییر نام این آبراهه را مطرح کرد.

وی افزود: ما می‌خواهیم نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهیم. این خلیج قلمرو زیادی را در بر می‌گیرد. خلیج آمریکا، چه نام زیبا و مناسبی.

این سیاستمدار جمهوری‌خواه بار‌ها اعلام کرده است که یکی از اقداماتی که بلافاصله پس از بازگشت به کاخ سفید انجام خواهد داد، معرفی گروه‌های قاچاق مواد مخدر مکزیکی به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی خواهد بود.

«کلائودیا شینباوم» رئیس‌جمهوری مکزیک در واکنش به اظهارات ترامپ تاکید کرد این کشور آمریکای لاتین «مداخله» را نمی‌پذیرد و «هرگز» تابع منافع خارجی نخواهد بود.

مکزیک را شاید بتوان کشوری شناسایی کرد که بیشترین تاثیر از تحولات آمریکا با پیروزی دوباره ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری را متحمل خواهد شد. سه هزار کیلومتر مرز مشترک، آمریکا به عنوان بزرگترین شریک تجاری و میلیون‌ها خانواده‌ای که به هر دو کشور تعلق دارند، از دلایل ساختاری است که توضیح این مساله هستند.

در کنار دلایل ساختاری، برخی عوامل مقطعی نیز بر اهمیت تحولات آمریکا برای این همسایه جنوبی می‌افزاید و برنامه تهاجمی ترامپ در برابر مکزیک شامل اعمال تعرفه‌های بالا بر واردات از این کشور و اخراج مهاجران غیرقانونی در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد.

روابط دوجانبه مکزیک- آمریکا در طول تاریخ، انواع شرایط سخت را پشت سر گذاشته است. در سال ۲۰۱۶ اعتقاد بر این بود که ترامپ برای مکزیک مشکل‌ساز خواهد شد و نتیجه تا حدودی برعکس بود. اکنون یک ترامپ شاید متفاوت و جاه‌طلب‌تر از راه می‌رسد و در مکزیک اولین رئیس‌جمهوری زن مترقی، طرفدار محیط زیست و برخوردار از پایگاه قدرتمند مردمی هدایت دولت را عهده‌دار است. در هر صورت وضعیت چالش برانگیز دیگری در راه است و روابط دو کشور در دور دوم ترامپ، پر پیچ و خم به نظر می‌رسد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->