نتانیاهو دوباره علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران لفاظی کرد پزشکیان: اساتید دانشگاه و دانشگاه‌ها مسئولیت حل مشکلات را بر عهده بگیرند واکنش تمسخرآمیز ترامپ به سیلی خوردن مکرون از همسرش + فیلم ادعای رسانه فرانسوی: ایران غنی‌سازی اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است رئیس دفتر مقام معظم رهبری: امام خمینی (ره) فتنه‌های بزرگی را شناسایی و مهار کردند سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: تکلیف معرفی وزیر اقتصاد از سوی دولت همچنان معلوم نیست رئیس ستاد انتخابات کشور: انتخابات ۱۴۰۵ شورا‌ها تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود پزشکیان دستور توقف فوری فروش اینترنتی دارو را صادر کرد استاندار خراسان رضوی: شهربازی پارک ملت مشهد نیاز به بازسازی کامل دارد| کوهستان پارک مشهد احیا می شود افشاگری نیویورک‌تایمز: ایلان ماسک مواد مخدر و روانگردان مصرف می‌کند تتلو به زندان برگشت (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) نقض حقوق بشر در قلب فرانسه سید حسن خمینی: باید به تیم مذاکره‌کننده وزارت خارجه اعتماد کرد تماس تلفنی نماینده آمریکا با فرمانده نیرو‌های دموکراتیک سوریه حملات هوایی ارتش اسرائیل به سوریه یک کشته و سه مجروح در پی داشت شورای شهر بارسلونا روابط با تل‌آویو را قطع کرد اینفوگرافیک | نگاهی به جنگنده‌ها، ناو‌ها و سامانه‌های جدید ارتش حملات شدید هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به غزه اعلام جزئیات مراسم ارتحال حضرت امام‌خمینی(ره) در شب و روز ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ عراقچی در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام‌خمینی(ره): زیر بار توقف غنی‌سازی نخواهیم رفت حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مناطقی از سوریه (۹ خرداد ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس‌جمهور به «ریحانه مبینی» برای کسب مدال طلا در دوومیدانی آسیا سطح مناسبات ایران و تاجیکستان افزایش می‌یابد پیام تسلیت رئیس‌جمهور به محمد هاشمی رفسنجانی رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی شهادت سرباز بوشهری در درگیری با قاچاقچیان (۹ خرداد ۱۴۰۴) شهادت ۲ مرزبان در مریوان بر اثر انفجار مین (۹ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ژنرال «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۹۸۹۹
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
ژنرال «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳)
جلسه پارلمان لبنان برای تعیین رئیس جمهور این کشور بعد از وقفه‌ای دو ساله برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، جوزف عون فرمانده ارتش لبنان که گفته می‌شد بیشترین شانس را برای انتخاب به عنوان رئیس جمهور این کشور دارد نتوانست اکثریت آرا را به دست آورد.

جلسه پارلمان لبنان امروز بعد از گذشت ۲ سال از خالی ماندن کرسی رئیس جمهور برگزار شد، اما در پر کردن این پست ناکام ماند.

در جلسه امروز هیچ یک از اسامی ارائه شده توسط نمایندگان نتوانست ۸۶ رای به دست آورد، این تعداد رای، برای هر نامزدی جهت ورود به کاخ بعبدا در مرحله اول مورد نیاز است.

در رای‌گیری امروز، «ژوزف عون» فرمانده ارتش ۷۱ رای و «شبلی الملاط» ۲ رای به دست آوردند. همچنین ۳۷ برگه سفید و ۴ آرای باطله به صندوق انداخته شد و ۱۴ نماینده نیز نام «حاکمیت قانون» را به صندوق انداختند.

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، جلسه انتخابات ریاست جمهوری را به مدت دو ساعت به تعویق انداخت.

جلسه امروز پارلمان لبنان به ریاست نبیه بری، رئیس پارلمان و با حضور کامل ۱۲۸ نماینده و سفرای کشور‌های عربی و خارجی برگزار شد.

پس از شکست نمایندگان پارلمان لبنان در دور اول انتخاب رئیس‌جمهور این کشور، نبیه بری، رئیس پارلمان دستور تعویق جلسه به مدت ۲ ساعت صادر کرد.

جوزف عون نامزد اصلی ریاست جمهوری لبنان برای کسب کرسی ریاست جمهوری به ۸۶ رأی از ۱۲۸ رأی پارلمان نیاز داشت.

وی در دور نخست رأی‌گیری که لحظاتی پیش برگزار شد تنها توانست ۷۱ رأی کسب کند و از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور بازماند.

با این وجود نجیب میقاتی نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان گفته است که عون در دور دوم رأی‌گیری به عنوان رئیس جمهور انتخاب خواهد شد.

پیش از این نیز «حسن فضل‌الله» نماینده حزب‌الله تأکید کرد که موضع نهایی حزب‌الله درباره رئیس‌جمهوری در زمان رأی‌گیری و مطابق با «قناعت ملی» اتخاذ خواهد شد و از اعلام موضع مستقیم در این مرحله خودداری کرد.

گروه نمایندگان مستقل و ترقی خواه لبنان در بیانیه‌ای اعلام کردند که تصمیم گرفته‌اند به ژنرال جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور رأی بدهند و این انتخاب را گامی در جهت ثبات سیاسی کشور دانستند.

اما جریان ملی آزاد (التیار الوطنی الحر) مخالفت جدی خود را با انتخاب ژنرال عون ابراز و این تصمیم را «مغایر با قانون اساسی» توصیف کرد.

مهلت قانونی برای انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان از اول سپتامبر ۲۰۲۲ آغاز شد و تا ۳۱ اکتبر همین سال ادامه داشت، اما لبنان در نتیجه عدم وجود توافق سیاسی برای انتخاب رئیس جمهور قبل از پایان مهلت مقرر قانونی، وارد مرحله خلاء ریاست جمهوری شد و این خلا تا به امروز ادامه یافت.

به موجب قانون، انتخاب رئیس جمهور با اکثریت دو سوم مجموع اعضای پارلمان متشکل از ۱۲۸ نماینده یعنی ۸۶ نماینده در دور نخست رای‌گیری و در دور دوم با اکثریت مطلق یعنی ۶۵ نماینده انجام خواهد شد.

طبق تقسیم‌بندی‌های فرقه‌ای و مذهبی در لبنان، رئیس‌جمهوری بایستی، همچون جوزف عون، مسیحی مارونی باشد. اما او برای احراز این سمت نیازمند رأی دو سوم اعضای پارلمان، یعنی ۸۶ نماینده است. افزون بر این، از آنجا که جوزف عون به‌عنوان یک نظامی کارمند دولت محسوب می‌شود، باز هم با رأی دو سوم نمایندگان اصلاح قانون اساسی ضروری خواهد بود. کسی که به عنوان رئیس جمهور برگزیده می‌شود باید به مدت دو سال در سطوح عالی دولتی پستی به عهده نداشته باشد.

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، پیش‌تر برای این مسئله راه حل پیدا کرده بود: وقتی که در سال ۲۰۰۸ میشل سلیمان که او هم در آن زمان رئیس ارتش بود، انتخاب شد، بری گفت: اگر ۸۶ نفر به سلیمان رأی بدهند، می‌توانیم از اصلاح قانون اساسی صرف‌نظر کنیم، چون دو سوم آرا را داریم.

به گزارش یورو نیوز، دیروز چهارشنبه، ۸ ژانویه، سلیمان فرنجیه، نامزد حزب‌الله برای ریاست جمهوری، از نامزدی خود انصراف داد و در کنار تعداد زیادی از دیگر نمایندگان پارلمان لبنان حمایتش را از جوزف عون اعلام کرد. جوزف عون از سوی دیگر نزد افکار عمومی به عنوان نامزد موردنظر عربستان و آمریکا محسوب می‌شود. این دو عامل در کنار هم شانس جوزف عون برای احراز مقام ریاست جمهوری لبنان را بیشتر می‌کند.

چهار منبع سیاسی لبنانی که هفته گذشته با فرستاده عربستان سعودی ملاقات کردند، گفتند که این کشور هم از عون حمایت می‌کند.

پس از ترور سید حسن نصرالله، آمریکا و فرانسه تلاش‌های گسترده‌ای برای دخالت در امور لبنان انجام دادند. در این زمینه فرانسه و آمریکا بر حمایت از ارتش لبنان تاکید کردند و در تلاش بودند تا پیش از آتش بس اسرائیل و حزب الله لبنان، انتخاب رئیس جمهور صورت گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->