آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان
سرخط خبرها

نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی

  • کد خبر: ۳۱۰۷۲۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی گفت: برای تامین این نیاز، باید حدود ۷۶ هزار ظرفیت خوابگاهی برای اسکان دانشجویان مجرد و ۷۵ هزار واحد برای اسکان دانشجویان متاهل اختصاص یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خوابگاه دانشجویی، همانطور که از نام آن برمی‌آید، محل اسکان موقت دانشجویان غیربومی در دوره دانشجویی است و اگر دانشگاهی خوابگاه یا خوابگاه مناسبی نداشته باشد، باعث می‌شود دانشجویان یا آن دانشگاه را برای تحصیل انتخاب نکنند یا با مشکلات مختلفی در دوره تحصیل رو‌به‌رو شوند.

موضوع خوابگاه‌های دانشجویی و مشکلات دانشجویان هم در رسانه‌ها مطرح شده و هم دولتمردان به آن توجه کرده‌اند؛ حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مدت کوتاهی که سکان هدایت نظام آموزش عالی را به دست گرفته است از خوابگاه‌هایی دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی و پروفسور حسابی دانشگاه تهران بازدید و تاکید کرده وضعیت خوابگاه‌ها تاسف‌آور است.

البته وزیر علوم در بازدید از خوابگاه دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی خبر مهمی هم در این مورد داده و گفته بود، زمینه تجمیع خوابگاه‌ها و دانشکده‌های پراکنده در قانون ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده و اگر مجلس شورای اسلامی با این پیشنهاد موافقت کند، مشکل فضای خوابگاه دانشجویی حل می‌شود.

براساس آخرین آمار، جمعیت دانشجویی کشور در سال تحصیلی گذشته (۱۴۰۲-۱۴۰۱) سه میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ دانشجو بوده است. همچنین دو میلیون و ۶۶۳ هزار و ۲۱۳ نفر از دانشجویان در مجموع دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی به صورت روزانه تحصیل می‌کنند که ۹۳.۵ درصد دانشجویان را شامل می‌شود؛ از این تعداد یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳ نفر فقط در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل هستند؛ یک درصد به شیوه الکترونیکی، ۴.۱ درصد به صورت شبانه، ۰.۶ درصد دانشجویان به شیوه فراگیر و ۰.۷ درصد دانشجویان در پردیس مشغول به تحصیل بوده‌اند. در نهایت حدود ۶۰۰ هزار دانشجو به شکل روزانه تحصیل می‌کنند و از این تعداد هم نزدیک به ۴۰۰ هزار دانشجو غیربومی هستند و نیاز به خوابگاه دارند.

صندوق رفاه دانشجویان وظیفه ساخت‌وساز خوابگاه‌ها را به طور مشخص برعهده ندارد، اما از آنجا که در هر مورد مرتبط با رفاه دانشجویی اقدام می‌کند، اگر روسای دانشگاه‌ها در این زمینه کمکی بخواهند با ارائه تسهیلات و برای رفاه دانشجویان مشارکت خواهد کرد. صندوق رفاه دانشجویی در واقع وظیفه دارد تا در ایام تحصیلی دانشجویان تسهیلات مالی به دانشجویان ارائه دهد. دانشگاه‌ها برای بودجه‌های عمرانی ردیف بودجه دارند و ردیف بودجه تملک دارایی دانشگاه‌ها برای تعمیر و بازسازی خوابگاه‌ها باید استفاده شود.

هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای تعمیر خوابگاه‌ها

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویی تعداد دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشگاهی وابسته به وزارت علوم را در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۴۴ هزار نفر عنوان و اظهار کرد: یک هزار و ۱۳۳ بلوک با ظرفیت حدود ۲۲۴ هزار نفر در قالب خوابگاه‌های دولتی در حال استفاده بوده که از این تعداد یک هزار و ۷۴۲ واحد، خوابگاه متاهلی است.

وی افزود: همچنین حدود ۲۰ هزار دانشجو در خوابگاه‌های استیجاری سکونت دارند که این خوابگاه‌ها بیشتر خودگردان هستند و هزینه ودیعه و اجاره ماهانه آن را دانشجویان و دانشگاه با مشارکت یکدیگر تامین می‌کنند، البته صندوق رفاه دانشجویی هم برای کمک به دانشجویان در تامین ودیعه خوابگاه به شکل ودیعه مسکن مجردی به دانشگاه‌ها کمک کرده است؛ بنابراین در مجموع ۲۴۴ هزار دانشجو در خوابگاه‌های ملکی و استیجاری ساکن هستند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی گفت: برای تامین این نیاز، باید حدود ۷۶ هزار ظرفیت خوابگاهی برای اسکان دانشجویان مجرد و ۷۵ هزار واحد برای اسکان دانشجویان متاهل اختصاص یابد.

گنجی بیان کرد: امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از سه منبع خیرین، دانشگاه‌ها و صندوق رفاه دانشجویی برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دولتی هزینه شده که هرکدام حدوداً بین ۶۷ تا ۷۵ میلیارد تومان در این امر سهم داشته‌اند. صندوق رفاه دانشجویان طبق روال همه‌ساله برای تعمیر، تجهیز و ارتقای کیفیت خوابگاه‌ها براساس مصوبات هیات امناء به دانشگاه‌ها کمک می‌کند و امسال هم مانند سال‌های گذشته اقدام کرده است.

وی در خصوص خوابگاه‌هایی که قابل استفاده نیست، تصریح کرد: ۲۱ بلوک خوابگاهی در سطح کشور داریم که بنا‌های آنها قدیمی است و قابل استفاده نیستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->