معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی

  • کد خبر: ۳۱۰۷۲۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی گفت: برای تامین این نیاز، باید حدود ۷۶ هزار ظرفیت خوابگاهی برای اسکان دانشجویان مجرد و ۷۵ هزار واحد برای اسکان دانشجویان متاهل اختصاص یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خوابگاه دانشجویی، همانطور که از نام آن برمی‌آید، محل اسکان موقت دانشجویان غیربومی در دوره دانشجویی است و اگر دانشگاهی خوابگاه یا خوابگاه مناسبی نداشته باشد، باعث می‌شود دانشجویان یا آن دانشگاه را برای تحصیل انتخاب نکنند یا با مشکلات مختلفی در دوره تحصیل رو‌به‌رو شوند.

موضوع خوابگاه‌های دانشجویی و مشکلات دانشجویان هم در رسانه‌ها مطرح شده و هم دولتمردان به آن توجه کرده‌اند؛ حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مدت کوتاهی که سکان هدایت نظام آموزش عالی را به دست گرفته است از خوابگاه‌هایی دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی و پروفسور حسابی دانشگاه تهران بازدید و تاکید کرده وضعیت خوابگاه‌ها تاسف‌آور است.

البته وزیر علوم در بازدید از خوابگاه دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی خبر مهمی هم در این مورد داده و گفته بود، زمینه تجمیع خوابگاه‌ها و دانشکده‌های پراکنده در قانون ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده و اگر مجلس شورای اسلامی با این پیشنهاد موافقت کند، مشکل فضای خوابگاه دانشجویی حل می‌شود.

براساس آخرین آمار، جمعیت دانشجویی کشور در سال تحصیلی گذشته (۱۴۰۲-۱۴۰۱) سه میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ دانشجو بوده است. همچنین دو میلیون و ۶۶۳ هزار و ۲۱۳ نفر از دانشجویان در مجموع دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی به صورت روزانه تحصیل می‌کنند که ۹۳.۵ درصد دانشجویان را شامل می‌شود؛ از این تعداد یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳ نفر فقط در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل هستند؛ یک درصد به شیوه الکترونیکی، ۴.۱ درصد به صورت شبانه، ۰.۶ درصد دانشجویان به شیوه فراگیر و ۰.۷ درصد دانشجویان در پردیس مشغول به تحصیل بوده‌اند. در نهایت حدود ۶۰۰ هزار دانشجو به شکل روزانه تحصیل می‌کنند و از این تعداد هم نزدیک به ۴۰۰ هزار دانشجو غیربومی هستند و نیاز به خوابگاه دارند.

صندوق رفاه دانشجویان وظیفه ساخت‌وساز خوابگاه‌ها را به طور مشخص برعهده ندارد، اما از آنجا که در هر مورد مرتبط با رفاه دانشجویی اقدام می‌کند، اگر روسای دانشگاه‌ها در این زمینه کمکی بخواهند با ارائه تسهیلات و برای رفاه دانشجویان مشارکت خواهد کرد. صندوق رفاه دانشجویی در واقع وظیفه دارد تا در ایام تحصیلی دانشجویان تسهیلات مالی به دانشجویان ارائه دهد. دانشگاه‌ها برای بودجه‌های عمرانی ردیف بودجه دارند و ردیف بودجه تملک دارایی دانشگاه‌ها برای تعمیر و بازسازی خوابگاه‌ها باید استفاده شود.

هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای تعمیر خوابگاه‌ها

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویی تعداد دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشگاهی وابسته به وزارت علوم را در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۴۴ هزار نفر عنوان و اظهار کرد: یک هزار و ۱۳۳ بلوک با ظرفیت حدود ۲۲۴ هزار نفر در قالب خوابگاه‌های دولتی در حال استفاده بوده که از این تعداد یک هزار و ۷۴۲ واحد، خوابگاه متاهلی است.

وی افزود: همچنین حدود ۲۰ هزار دانشجو در خوابگاه‌های استیجاری سکونت دارند که این خوابگاه‌ها بیشتر خودگردان هستند و هزینه ودیعه و اجاره ماهانه آن را دانشجویان و دانشگاه با مشارکت یکدیگر تامین می‌کنند، البته صندوق رفاه دانشجویی هم برای کمک به دانشجویان در تامین ودیعه خوابگاه به شکل ودیعه مسکن مجردی به دانشگاه‌ها کمک کرده است؛ بنابراین در مجموع ۲۴۴ هزار دانشجو در خوابگاه‌های ملکی و استیجاری ساکن هستند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی گفت: برای تامین این نیاز، باید حدود ۷۶ هزار ظرفیت خوابگاهی برای اسکان دانشجویان مجرد و ۷۵ هزار واحد برای اسکان دانشجویان متاهل اختصاص یابد.

گنجی بیان کرد: امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از سه منبع خیرین، دانشگاه‌ها و صندوق رفاه دانشجویی برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دولتی هزینه شده که هرکدام حدوداً بین ۶۷ تا ۷۵ میلیارد تومان در این امر سهم داشته‌اند. صندوق رفاه دانشجویان طبق روال همه‌ساله برای تعمیر، تجهیز و ارتقای کیفیت خوابگاه‌ها براساس مصوبات هیات امناء به دانشگاه‌ها کمک می‌کند و امسال هم مانند سال‌های گذشته اقدام کرده است.

وی در خصوص خوابگاه‌هایی که قابل استفاده نیست، تصریح کرد: ۲۱ بلوک خوابگاهی در سطح کشور داریم که بنا‌های آنها قدیمی است و قابل استفاده نیستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->