نقد و بررسی کتاب دشنام‌های سرگردان در حوزه هنری خراسان رضوی «دیباچه نویسی بر مرقع» روایتی از هنر و ادبیات در قاب کتاب حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته فرهنگی ایران در دوحه| نمایش شکوه هنر و تمدن ایرانی پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس امیرجعفری با فیلم برهوت در راه جشنواره بین‌المللی فیلم جاناکپور کارگردان عنکبوت مقدس به اذیت و آزار جنسی متهم شد پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در ۱۴۰۳ معرفی شد
سرخط خبرها

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع، با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

  • کد خبر: ۳۱۰۸۴۲
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع، با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر
آیین افتتاح و بهره‌برداری از گذر فرهنگ و هنر نیشابور، ظهر امروز با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین افتتاح و بهره‌برداری از گذر فرهنگ و هنر نیشابور، ظهر امروز (۲۶ دی ۱۴۰۳) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولان استانی، اعضای مجمع نمایندگان خراسان رضوی و مدیران استان برگزار شد.

بنابر اعلام مسئولان شهری، کلنگ‌زنی این گذر در تیرماه ۱۴۰۰ انجام شد و پس از سه سال، امروز با زیربنای ۱۴۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت هزار مترمربع به بهره‌برداری رسید تا در بخش‌های مجزا مشتمل بر کافه‌کتاب، نگارخانه، جمعه‌بازار هنر و سالن‌های تمرین و اجرای تئاتر در اختیار هنرمندان و اهالی فرهنگ قرار بگیرد.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

ضرورت تحقق دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی 

استاندار خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی، دو راهبرد ویژه‌ای است که در دولت چهاردهم به شکل جدی در دستورکار قرار دارد زیرا در دولت چهاردهم، متصدی همه وزارتخانه‌های فرهنگی، وزرای خراسانی هستند و این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که خراسان، مهد تمدنی این سرزمین است.

وی افزود: زمانی که روزهای ملی به نام عطار و خیام نامگذاری شدند، این یک مطالبه ملی بود که محقق شد اما اکنون بر همگان روشن است که برای ترویج این حکمت‌ها و تبیین این منطق، صرفاً نامگذاری یک روز کافی نیست و این مطالبه جدی وجود دارد که سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و تمرکز جدی برای کارهای فرهنگی عمیق‌تر و دقیق‌تر صورت بگیرد.

مظفری با اشاره به برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان برای نخستین‌بار خاطرنشان کرد: در این آیین، از اپرای پنج‌زبانه هفت شهر عشق به قلم استاد منصور دانشور رونمایی خواهد شد و براساس برنامه‌ریزی قبلی، اجرای آن امسال در روز عطار با ۳۵۸ مجری و صداپیشه در نیشابور و با حضور مهمانان برجسته بین‌المللی انجام خواهد شد.

بنیاد ملی عطار و خیام در انتظار تأسیس

سیدیحیی سلیمانی، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه در این شهرستان، همواره هنر زیربنای توسعه بوده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، اجلاس بین‌المللی گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها به همت دانشگاه نیشابور برگزار می‌شود. این مزیت ارزنده‌ای است، اما این ضرورت هم وجود دارد که بنیاد ملی عطار و خیام نیز هرچه زودتر روال قانونی خود را سپری کند و ایجاد شود.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

وی تأکید کرد: ما نیازمند برگزاری هفته نیشابور هستیم. باید ساختار‌های اداری و سازوکار‌های اجرایی در حوزه فرهنگ به‌شکلی تقویت شود که بنیاد‌های ملی و تفاهم‌نامه‌های مختلف با تشکل‌های مردمی، کمک‌حال دستگاه‌های دولتی برای پیشبرد طرح‌ها باشند. همه‌چیز پول و بودجه و اعتبار نیست. گاهی اوقات حمایت معنوی می‌تواند بیشتر از هر تزریق اعتباری راه‌گشا باشد و این مسئولیتی ویژه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

شهر فرهنگ و ادب، همچنان بدون کتابخانه!

مهدی دونده، فرماندار نیشابور نیز در ادامه این مراسم گفت: نیشابور سهم بسزایی در شکل‌گیری تاریخ و تمدن ایران اسلامی داشته است. تا اوایل قرن ششم هجری، بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ نفر از مفاخر و ادبای زمانه یا زاده نیشابور بوده‌اند یا فضای فکری و تمدنی این شهر را درک کرده‌اند. این خاک حاصلخیز، شهر قلمدان‌های مرصع و موطن حدیث سلسله‌الذهب است و روز عطار، روز خیام و سالروز ورود امام‌رضا(ع) به خراسان، سه مناسبت ویژه‌ای است که در تقویم رسمی کشور به‌نام نیشابور نام‌گذاری شده است.

افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر

وی بیان کرد: امروز ۴۵ آموزشگاه دارای مجوز فعالیت هنری، ۹ مؤسسه سینمایی، ۴ نگارخانه و ۲ پردیس سینمایی با ۷ سالن به ظرفیت مجموع هزار و ۶۰۰ نفر در شهرستان نیشابور فعال هستند و علاوه بر این‌ها، ۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ نیشابور در صندوق هنر عضویت دارند.

دونده تصریح کرد: امروزه نیشابوری که به علم و ادب شهرت دارد و ۲۵۳۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، هنوز از نبود کتابخانه مرکزی رنج می‌برد. شهرستان نیشابور بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگرچه از داشتن ۸ کتابخانه بهره می‌برد، اما هنوز هم جای خالی کتابخانه مرکزی به‌شدت احساس می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->