به گزارش شهرآرانیوز، آیین افتتاح و بهرهبرداری از گذر فرهنگ و هنر نیشابور، ظهر امروز (۲۶ دی ۱۴۰۳) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولان استانی، اعضای مجمع نمایندگان خراسان رضوی و مدیران استان برگزار شد.
بنابر اعلام مسئولان شهری، کلنگزنی این گذر در تیرماه ۱۴۰۰ انجام شد و پس از سه سال، امروز با زیربنای ۱۴۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت هزار مترمربع به بهرهبرداری رسید تا در بخشهای مجزا مشتمل بر کافهکتاب، نگارخانه، جمعهبازار هنر و سالنهای تمرین و اجرای تئاتر در اختیار هنرمندان و اهالی فرهنگ قرار بگیرد.
استاندار خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی، دو راهبرد ویژهای است که در دولت چهاردهم به شکل جدی در دستورکار قرار دارد زیرا در دولت چهاردهم، متصدی همه وزارتخانههای فرهنگی، وزرای خراسانی هستند و این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که خراسان، مهد تمدنی این سرزمین است.
وی افزود: زمانی که روزهای ملی به نام عطار و خیام نامگذاری شدند، این یک مطالبه ملی بود که محقق شد اما اکنون بر همگان روشن است که برای ترویج این حکمتها و تبیین این منطق، صرفاً نامگذاری یک روز کافی نیست و این مطالبه جدی وجود دارد که سرمایهگذاری، برنامهریزی و تمرکز جدی برای کارهای فرهنگی عمیقتر و دقیقتر صورت بگیرد.
مظفری با اشاره به برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان برای نخستینبار خاطرنشان کرد: در این آیین، از اپرای پنجزبانه هفت شهر عشق به قلم استاد منصور دانشور رونمایی خواهد شد و براساس برنامهریزی قبلی، اجرای آن امسال در روز عطار با ۳۵۸ مجری و صداپیشه در نیشابور و با حضور مهمانان برجسته بینالمللی انجام خواهد شد.
سیدیحیی سلیمانی، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه در این شهرستان، همواره هنر زیربنای توسعه بوده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، اجلاس بینالمللی گفتمان فرهنگی بین ملتها به همت دانشگاه نیشابور برگزار میشود. این مزیت ارزندهای است، اما این ضرورت هم وجود دارد که بنیاد ملی عطار و خیام نیز هرچه زودتر روال قانونی خود را سپری کند و ایجاد شود.
وی تأکید کرد: ما نیازمند برگزاری هفته نیشابور هستیم. باید ساختارهای اداری و سازوکارهای اجرایی در حوزه فرهنگ بهشکلی تقویت شود که بنیادهای ملی و تفاهمنامههای مختلف با تشکلهای مردمی، کمکحال دستگاههای دولتی برای پیشبرد طرحها باشند. همهچیز پول و بودجه و اعتبار نیست. گاهی اوقات حمایت معنوی میتواند بیشتر از هر تزریق اعتباری راهگشا باشد و این مسئولیتی ویژه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
مهدی دونده، فرماندار نیشابور نیز در ادامه این مراسم گفت: نیشابور سهم بسزایی در شکلگیری تاریخ و تمدن ایران اسلامی داشته است. تا اوایل قرن ششم هجری، بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ نفر از مفاخر و ادبای زمانه یا زاده نیشابور بودهاند یا فضای فکری و تمدنی این شهر را درک کردهاند. این خاک حاصلخیز، شهر قلمدانهای مرصع و موطن حدیث سلسلهالذهب است و روز عطار، روز خیام و سالروز ورود امامرضا(ع) به خراسان، سه مناسبت ویژهای است که در تقویم رسمی کشور بهنام نیشابور نامگذاری شده است.
وی بیان کرد: امروز ۴۵ آموزشگاه دارای مجوز فعالیت هنری، ۹ مؤسسه سینمایی، ۴ نگارخانه و ۲ پردیس سینمایی با ۷ سالن به ظرفیت مجموع هزار و ۶۰۰ نفر در شهرستان نیشابور فعال هستند و علاوه بر اینها، ۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ نیشابور در صندوق هنر عضویت دارند.
دونده تصریح کرد: امروزه نیشابوری که به علم و ادب شهرت دارد و ۲۵۳۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، هنوز از نبود کتابخانه مرکزی رنج میبرد. شهرستان نیشابور بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگرچه از داشتن ۸ کتابخانه بهره میبرد، اما هنوز هم جای خالی کتابخانه مرکزی بهشدت احساس میشود.