ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند گفت‌وگو تلفنی مسعود پزشکیان با رئیس جمهور ترکمنستان توقیف ۲ نفتکش خارجی توسط نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس بیانیه سپاه پاسداران به مناسبت فرا رسیدن ۱۲ فروردین: «انسجام اجتماعی» برای گذر از شرایط خطیر امروز ضروری است عراقچی: ایران وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا نمی‌شود ارتش: اگر دشمنان تعرضی نسبت به سرزمین ایران کنند، پاسخ پشیمان کننده دریافت خواهند کرد پزشکیان: نوروز فرصتی برای تقویت همفکری و برادری میان کشور‌های اسلامی است سردار حاجی‌زاده به آمریکایی‌ها هشدار داد سردار سلامی: دشمنان ایران از حوادث ۴۵-۴۶ سال گذشته درس عبرت نگرفتند عراقچی: پاسخ ایران به دست آمریکایی‌ها رسیده است هشدار ایران به آمریکا فرود اضطراری هواپیمای رژیم صهیونیستی در ترکیه (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مارین لوپن مجرم شناخته شد بقائی: خشونت، خشونت می‌زاید و صلح، صلح می‌آفریند سخنگوی وزارت خارجه به تهدید ضدایرانی ترامپ واکنش نشان داد پزشکیان: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را عملیاتی می‌کنیم رهبر معظم انقلاب: اتحاد دنیای اسلام، تنها راه ایستادگی در مقابل باج‌طلبی قدرت‌های بزرگ است آیت‌الله علم‌الهدی: در برخورد با منکرات، هیچ عذری از هیچ مسئولی پذیرفتنی نیست | توسعه فساد، عامل خسارت به سرمایه معنوی جامعه تبریک پزشکیان به مردم ایران به مناسبت عید فطر تنها راه صیانت از پول ملی، ارتقای حکمرانی ریال است فردا (دوشنبه ۱۱ فروردین) نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه می‌شود اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری: هلال ماه شوال رویت شد | فردا (دوشنبه ۱۱ فروردین) عید سعید فطر است
سرخط خبرها

موانع پولی بین ایران و روسیه حل می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۱۱۱۱۴
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۳
موانع پولی بین ایران و روسیه حل می‌شود؟
سفیر ایران در روسیه گفت: سال ۲۰۲۵ را سال حل مسائل پولی و بانکی بین دو کشور می‌دانم.

به گزارش شهرآرانیوز، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه در گفت‌وگوی خبری در خصوص سفر رئیس جمهور به مسکو و برنامه‌های وی گفت: سفر آقای پزشکیان فردا جمعه انجام خواهد شد و هدف اصلی از این سفر امضای موافقت‌نامه راهبردی همکاری‌های جامع ۲۰ ساله بین دو کشور است. این موافقتنامه طی سه سال گذشته کار شده و اکنون آماده برای امضا است.

وی افزود: در کنار این ریاست محترم جمهور دیداری را با نخست وزیر روسیه و دیدار خصوصی با آقای پوتین دارند.

جلالی در واکنش به گلایه‌ها مبنی بر عدم حضور تجار کافی در این سفر گفت: انتظار ما از اتاق بازرگانی این بود که به سرعت در روسیه حضور پیدا کند و دفتر داشته باشد. در اصل فضایی که ایجاد شده را دریابند و عملا تجار ما ورود پیدا کنند.

سفیر ایران در خصوص موانع همکاری بین ایران و روسیه در گذشته گفت: ما پنج مانع در روابط تجاری و اقتصادی خود با روسیه داریم که باید آنها را حل کنیم. مسئله اول بحث عدم شناخت است. متاسفانه تجارت در روسیه عمدتا به شکل تصادفی و اتفاقی است. مسئله دوم، مسئله ترانزیت است که ما به لحاظ جاده‌ای، ریلی و دریایی مشکل داریم.

وی افزود: بخش سوم به مسائل گمرکی باز می‌گردد. شما به آستارا برودید و مشکلات را ببینید. کمرگ اگر می‌خواهد در مسیر شمال - جنوب فعال باشد باید دیجیتال شود. مشکل بعدی در حوزه پولی و بانکی است که بخشی از آن حل شده است. مشکل آخر لجستیک است. ما در بحث قطار، کامیون و ناوگان دریایی دچار مشکل هستیم که متناسب با روابط خود باید جدی بگیریم.

جلالی در خصوص روابط ایران و روسیه گفت: تا قبل از فوریه ۲۰۲۲ ما روابطمان با روسیه عمدتا از منظر روسیه بیشتر در شاکله سیاسی و امنیتی تعریف می‌شد، لذا روس‌ها خیلی نگاه اقتصادی به این طرف نداشتند. مثلا در دریای خزر روسیه فقط یک بندر دارد و همه بنادر در ولگا قرار دارد. ما می‌بینیم که از فوریه ۲۰۲۲ روند تغییر کرد. من که رفتم گمرکات روسیه و جاده‌ها را بازدید کردم با امسال که رفتم کاملا متفاوت بود.

وی ادامه داد: این نشان می‌دهد که روسیه هدف گذاری کرده که باید به این طرف حرکت کند و آن هم به دو دلیل، هم از ایران کالا دریافت کند و هم از ایران به عنوان هاب برای اینکه کالا‌های خودش را تامین کند، استفاده کند. روسیه می‌داند که در دریای سیاه دچار یک نوع خفگی ژئوپلیتیک شده است.

سفیر ایران در ادامه اظهار داشت: در روسیه یک نگاه جدید است و نباید گفت چندین سال پیش و یا حتی ده سال پیش. اکنون با پنج سال پیش هم متفاوت است. به هرحال بعد از به وجود آمدن کومونیسم عملا پای ایرانی‌ها از روسیه بریده شد ولی اکنون این پا دارد باز می‌شود. رویکرد دولت‌های ما کاملا رویکرد حرکت به سمت روسیه و استفاده از ظرفیت روسیه است.

وی درباره کریدور شمال - جنوب گفت: در بحث کریدور شمال - جنوب جدی گرفته نشد، اما اکنون جدی گرفته شده و دولت دارد روی موافقتنامه اجرایی رشت - آستارا کار می‌کنند و امیدوارم در سال ۲۰۲۵ آغاز شود.

جلالی همچنین اظهار داشت: در بحث گمرکی ما پل دوم را در آستارا افتتاح کردیم. اکنون ظرفیت عبور کامیون‌ها بسیار بهتر از گذشته است. دولت باید به گمرک کمک کند و امکانات بیشتری در اینجا بگذارند.

سفیر ایران همچنین اعلام کرد: پیام رسان محرمانه ما بین روسیه و ایران افتتاح شده و ما نیاز به سوئیفت نداریم. این یک گام مهمی بود که برداشته شد. در بحث "کارت‌میر" و "شتاب" دارد تلاش می‌شود تا به یکدیگر متصل شوند.

وی در آخر تصریح کرد: سال ۲۰۲۵ را سال حل مسائل پولی و بانکی بین دو کشور می‌دانم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->