درخشش سینمای ایران در مالزی| جشنواره فیلم‌های ایرانی ۲۰۲۵ برگزار شد رسانه‌ها؛ پل ارتباطی میان صنعت و مردم رسانه‌ها دیده‌بان توسعه و افشاگر فساد هستند رسانه‌ها نباید در حوزه اقتصاد خط قرمز داشته باشند نگرانی هواداران از آینده «جیمز باند» پس از تصاحب آمازون پژمان بازغی تهیه‌کننده سریال می‌شود آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) جشنواره بین‌المللی سیمرغ بازتاب هویت ایرانی با دیدگاه حماسی است آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) تأکید جشنواره بین‌المللی سیمرغ بر اهمیت جایگاه حماسی فردوسی جزئیات رفع مشکل هم‌پوشانی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر اجرای نوروزی علی رهبری در روسیه فراخوان هفته فیلم و عکس انجمن سینمای خراسان رضوی منتشر شد | جشن استانی فیلم کوتاه در مشهد لئوناردو دی کاپریو بدلکار می‌شود! آمار فروش سینمای ایران ( ۲۷ بهمن تا ۴ اسفند ۱۴۰۳) + عکس سریال‌های ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ درگذشت سلیمان سیسه، فیلمساز آفریقایی و داور جشنواره سینماحقیقت نامزد‌های ادبیات جایزه کتاب سال را بشناسید + اسامی نازنین بیاتی و مهسا حجازی در پشت صحنه سریال تاسیان + عکس
سرخط خبرها

موسیقی مقامی و سنتی ایران در وضعیت بحرانی است

  • کد خبر: ۳۱۱۱۲۶
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
موسیقی مقامی و سنتی ایران در وضعیت بحرانی است
یک فعال حوزه موسیقی گفت: آموزش موسیقی مقامی و سنتی در کشور به شدت ضعیف است و علاقه‌مندان جدید به این حوزه کاهش یافته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، حامد طاهری‌تهرانیان با اشاره به وضعیت نامطلوب موسیقی ایرانی، اظهار کرد: ذائقه جوانان ما به سمت موسیقی‌های خارجی از جمله موسیقی کره‌ای تغییر کرده است. این تغییر نتیجه سرمایه‌گذاری و تلاش‌های مداوم کشور‌های دیگر در حوزه موسیقی است، در حالی که ما در این زمینه کم‌کاری کرده‌ایم.

موسیقی مقامی؛ هویتی که در خطر فراموشی است

وی با بیان اینکه موسیقی مقامی و سنتی ایران در وضعیت بحرانی قرار دارد، افزود: آموزش موسیقی مقامی و سنتی در کشور به شدت ضعیف است و علاقه‌مندان جدید به این حوزه کاهش یافته‌اند. اگر این روند ادامه یابد، نسل‌های آینده با موسیقی مقامی و سنتی ایران کاملاً بیگانه خواهند بود.

این فعال حوزه موسیقی با اشاره به اهمیت موسیقی مقامی در استان خراسان، گفت: چندین سال است که پیشنهاد تأسیس پژوهشکده موسیقی مقامی در خراسان مطرح شده است، اما همچنان در عمل هیچ اقدامی صورت نگرفته است. این پژوهشکده می‌تواند بستری برای حفظ و گسترش موسیقی مقامی و تربیت نسل جدیدی از هنرمندان باشد.

گوش شنوایی برای آواز ایرانی وجود ندارد

طاهری‌تهرانیان ادامه داد: سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های متولی در توسعه و حمایت از موسیقی سنتی و مقامی کاملاً روشن است. متأسفانه زمین موسیقی ایرانی را به رقبا باخته‌ایم و حال موسیقی ما، به‌ویژه موسیقی مقامی، اصلاً خوب نیست.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به آواز ایرانی تاکید کرد: به نظر می‌رسد نسل دهه ۷۰ و ۸۰ آخرین نسل‌هایی هستند که آواز ایرانی را گوش می‌دهند. اگر این وضعیت اصلاح نشود، موسیقی مقامی و آواز ایرانی به‌کلی فراموش خواهند شد و شعر و ادب فارسی نیز از این بی‌توجهی آسیب خواهد دید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->