اعتراف وزیر صهیونیست به ناگزیر شدن تل‌آویو به توافق پزشکیان مسکو را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ دی ۱۴۰۳) متن معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه منتشر شد (۲۸ دی ۱۴۰۳) پوتین: تجارت با ایران مهم است پزشکیان:‌ معاهده جامع ایران و روسیه،‌ فصل جدیدی در مناسبات دو کشور خواهد گشود گفتگوی تلفنی ترامپ و رئیس جمهور چین + جزئیات ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی امضا کردند + فیلم (۲۸ دی ۱۴۰۳) کابینه امنیتی و سیاسی اسرائیل توافق آتش‌بس را تصویب کرد واکنش اتحادیه اروپا به معاهده جامع میان ایران و روسیه واکنش ماکرون به اشغالگری رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان پاکستان بار دیگر ماهواره‌ بومی خود را با کمک چین به فضا فرستاد + فیلم رئیس جمهور روسیه: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند نخست‌وزیر روسیه: سفر پزشکیان به مسکو اهمیتی تاریخی دارد رئیس جمهور در دیدار با پوتین: ارتباط با روسیه را حیاتی، حساس و راهبردی می‌دانیم امام جمعه مشهد: حجاب، تضمین مصونیت زن در نقش‌آفرینی اجتماعی است | مقاومت مردم غزه، اسرائیل را به ذلت کشاند دیدار هیئتی از اتحادیه اروپا با الجولانی پزشکیان به بنای یادبود سرباز گمنام روسیه ادای احترام کرد+ فیلم ۲۱ سال حبس برای عمران خان و همسرش مرحله اول توافق آتش‌بس غزه از عصر یکشنبه (۳۰ دی ۱۴۰۳) آغاز می‌شود ادعای ایلان ماسک درباره آزادی خبرنگار ایتالیایی بازداشت‌شده در ایران سردار رادان: نیرو‌های فراجا تمامی توطئه‌ها را در نطفه خاموش خواهند کرد وزیر خارجه عراق: آماده کمک به کاهش تنش‌ها میان واشنگتن و تهران هستیم قالیباف: ایران همواره در برابر ظلم ایستاده است بایدن: دولت نتانیاهو افراطی‌ترین دولت در تاریخ اسرائیل است پزشکیان وارد روسیه شد + فیلم (۲۸ دی ۱۴۰۳) میقاتی و ماکرون در بیروت دیدار کردند (۲۸ دی ۱۴۰۳) دفتر نتانیاهو: اسرائیل رسما توافق آتش‌بس را امضا کرد ماکرون وارد لبنان شد (۲۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی امضا کردند + فیلم (۲۸ دی ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۱۱۹۷
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵
ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی امضا کردند + فیلم (۲۸ دی ۱۴۰۳)
مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه بعدازظهر جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند.

به گزارش شهرآرارنیوز و بنا بر اعلام قبلی منابع رسمی و دیپلماتیک، این معاهده با یک مقدمه و ۴۷ بند در سفر رسمی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به مسکو توسط پزشکیان و پوتین به امضا رسید؛ سندی که به گفته رؤسای جمهور دو کشور، گشایشی در همکاری‌ها به ویژه مناسبات اقتصادی تهران و مسکو خواهد بود.

در این آیین که در پایان مذاکرات هیأت‌های بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به ریاست رؤسای جمهور دو کشور برگزار شد، تهران و مسکو بر عزم خود بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در قالب سند جدید تأکید کردند.

قرار است رؤسای جمهور دو کشور در پایان این نشست پاسخگوی سوالات تعدادی از خبرنگاران باشند.

پیش‌تر، مدت زمان اجرای این معاهده که پس از تصویب در مجالس دو کشور عملیاتی خواهد شد، ۲۰ سال عنوان شده است.

این معاهده که نتیجه حدود سه سال مذاکرات و رفت‌وآمد‌های مقامات تهران و مسکو است، تمامی جنبه‌های همکاری دو کشور را پوشش می‌دهد و به سه حوزه اصلی: همکاری اقتصادی، همکاری علمی و فناوری و همکاری در حوزه فرهنگ و گردشگری توجه ویژه‌ای دارد.

این معاهده در واقع متن به روز شده سندی است که تهران و مسکو اواخر دهه ۱۳۷۰ با عنوان موافقت‌نامه اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه امضا کردند، سندی که از سال ۱۳۸۱ برای دو طرف لازم الاجرا شد و بعد از دوره ۲۰ ساله، به مدت پنج سال دیگر تمدید شد.

آنچه که سبب شد مقامات تهران و مسکو، امضای این معاهده را در دستور کار دهند، آن بود که موافقت‌نامه قبلی پاسخگوی حجم رو به گسترش مناسبات دو کشور در ابعاد مختلف نخواهد بود و بدین ترتیب، ایران و روسیه که دیدگاه‌های مشترک و نزدیکی در بسیاری از موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله مقابله با هژمونی آمریکا دارند، نقشه راه همکاری‌های خود را در سطوح و ابعاد مختلف ترسیم کردند.

بنا بر اعلام منابع دیپلماتیک، این سند همه جوانب حوزه‌های روابط دو جانبه را در برمی‌گیرد؛ از جمله روابط سیاسی، اینکه در ساختار قدرت، دیدگاه‌هایمان چگونه است و چگونه باید حرکت کنیم. در مجامع بین‌المللی، چگونه باید حرکت داشته باشیم. تا برسد به حوزه اقتصادی و اینکه همکاری‌های استانی، انجام پروژه‌ها و همکاری‌ها در قالب دو و چند جانبه چگونه باید باشد.

بنا بر این گزارش‌ها، با توجه به اینکه ایران و روسیه دارای منابع انرژی هستند، همکاری دو کشور در حوزه‌های تجارت بین‌المللی و انرژی نیز در این معاهدهد پیش بینی شده است.

همکاری در حوزه فناوری به ویژه فناوری‌های نوین، امنیت اطلاعات و سایبری، انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، مسائل دفاعی و نظامی و همکاری در مبارزه با تروریسم، مسائل محیط‌زیست و دریای خزر، مقابله با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته، برخی دیگر از مفاد این موافقت‌نامه را تشکیل می‌دهند.

بر این اساس، در ماده سه این معاهده، موضوع احترام به تمامیت ارضی، گنجانده شده است.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در این پیوند به ایرنا گفت: معاهده مشترک جامع فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران، خواسته‌های مردم این دو کشور دوست و همسایه را محقق می‌کند و روابط دو کشور را به سطح مشارکت راهبردی ارتقا می‌دهد.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در گفت و گویی ابراز امیدواری کرد که علاوه بر امضای این سند جامع، همکاری‌های دو کشور در کریدور شمال – جنوب و طرح انتقال گاز روسیه به ایران نیز با سرعت مطلوبی پیش رود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->