آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برگزاری «هفته علم ایران و عراق» فرصت طراحی همکاری‌های علمی بلندمدت میان دو کشور است

  • کد خبر: ۳۱۱۵۴۲
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
برگزاری «هفته علم ایران و عراق» فرصت طراحی همکاری‌های علمی بلندمدت میان دو کشور است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری «هفته علم ایران و عراق» یک فرصت مناسب است تا دو کشور برای طراحی همکاری‌های بلندمدت علمی با یکدیگر اقدام کنند. در این راستا، دین، زبان و میراث مشترک تمدنی، پایه‌های استوارِ تعمیق روابط دو کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین سیمایی صراف در آیین افتتاحیه هفته علم ایران و عراق در دانشگاه الزهرا(س) در شهر مقدس کربلا با قدردانی از وزیر آموزش عالی عراق و تمام دست‌اندرکاران این اجلاس اظهار کرد: این رویداد فرصتی گران‌بها برای تأمل در تاریخ مشترک، میراث علمی غنی، و قابلیت‌های نامحدود همکاری میان دو ملت بزرگ ایران و عراق فراهم آورده است.

وی بیان کرد: ایران و عراق، به‌ عنوان دو کشور همسایه با تاریخی کهن و تمدنی به‌ قدمت هزاران سال، همواره در خط مقدم تولید علم، فرهنگ و دانش در کنار یکدیگر و مهد بزرگ‌ترین مراکز علمی و فرهنگی در جهان اسلام بوده‌اند که از جمله آنها می‌توان به حوزه‌های علمیه در نجف و کربلا در کشور عراق و حوزه‌های علمیه و مراکز دانش در خراسان ایران اشاره کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشمندانی همچون شیخ طوسی، خواجه نصیرالدین طوسی، فارابی، ابن سینا و دیگر بزرگان علم و دانش، همواره پلی برای ارتباط میان دو ملت بوده‌اند و امروز نیز آثار آنان همچنان چراغ راه نسل‌هاست. برگزاری هفته علم، گامی مهم برای تعمیق همکاری‌ها و بهره‌برداری از میراث علمی و فرهنگی مشترکمان خواهد بود. ما به‌ عنوان دو ملت بزرگ از ظرفیت‌های علمی و فرهنگی فراوانی برخورداریم که می‌توانند پایه‌ای مستحکم برای همکاری پایدار ایجاد کنند.

سیمایی صراف با بیان اینکه ایران و عراق به توسعه نیازمند هستند و این توسعه تنها از طریق حرکت علمی و پژوهشی ممکن می‌شود، عنوان کرد: دین، زبان، و میراث مشترک تمدن اسلامی، پایه‌های استواری برای تعمیق روابط بین دو کشور هستند. از دیرباز، سنت‌های پژوهشی در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ما نشان‌دهنده پیوند نزدیک بین علوم اسلامی و تجربی بوده که اکنون باید این پیوند‌ها را تقویت کرده و گامی بزرگ به‌ سوی پیشرفت علم و فناوری برداریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هفته علم یک فرصت بی‌نظیر برای یادگیری از دستاورد‌های یکدیگر و همچنین برای طراحی برنامه‌های بلندمدت و عملی برای آینده همکاری‌های دو کشور است. تعریف پروژه‌های پژوهشی مشترک در موضوعاتی مانند مسائل زیست‌محیطی، مدیریت منابع آب و انرژی، و علوم پزشکی از جمله حوزه‌های اولویت‌دار هستند که می‌توانیم از طریق همکاری در آنها به پیشرفت چشمگیری دست یابیم.

وی ادامه داد: تبادل استادان و پژوهشگران محور دیگر همکاری است که به ایران و عراق این امکان را می‌دهد تا با تقویت برنامه‌های تبادل علمی، نسل جدیدی از پژوهشگرانی را پرورش دهند که درک عمیقی از مسائل دو کشور دارند و راه‌حل‌های مؤثری ارائه می‌دهند. باید همکاری در فناوری‌های پیشرفته را با جدیت دنبال کنیم و از فرصت همکاری در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، و فناوری نانو غافل نباشیم.

سیمایی صراف با اشاره به حمایت از پژوهش‌های علوم انسانی و اسلامی تصریح کرد: با توجه به میراث غنی مشترک میان ایران و عراق، می‌توانیم پژوهش‌های گسترده‌ای در حوزه‌هایی مانند تاریخ، فلسفه، و عقاید انجام دهیم که نه‌ تنها الهام‌بخش دو ملت، بلکه کل جهان اسلام خواهند بود. ایران و عراق هر یک به تنهایی از امکانات علمی عظیمی برخوردارند و دانشگاه‌های دو کشور در رتبه‌بندی‌های جهانی جایگاه‌های برجسته‌ای دارند. همکاری میان دو کشور می‌تواند این ظرفیت‌ها را در خدمت حل مسائل منطقه‌ای و جهانی قرار داده و الگویی برای دیگر کشور‌ها باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به نقش مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی در ایران و مرجع بزرگ شیعه حضرت آیت‌الله العظمی سید علی سیستانی در عراق اشاره کرد و گفت: این بزرگان همواره در ترویج علم و دانش و تقویت روحیه همکاری میان دو ملت پیشگام هستند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->