به گزارش شهرآرانیوز؛ امروزه نقش شهرداریها به ارائه خدمات عمومی محدود نیست و به عنوان مراکز راهبری رشد و رونق شهر در عرصههای مختلف شناخته میشوند. حجم گسترده و طیف وسیع وظایف شهرداریها که از ارائه خدمات تا پیشبرد توسعه پایدار شهر را شامل میشود، در کنار استقلال مالی شهرداریها از بودجه دولتی، ضرورت ایجاد منابع درآمدی پایدار را بیش ازپیش نمایان کرده است.
حال آنکه بدون مشارکت مؤثر شهروندان نه توسعه پایدار شهر محقق خواهد شد و نه درآمدهای پایدار شهرداری. براین اساس شهرداریها نیازمند سازمانی تخصصی در زمینه اقتصاد شهری و تأمین مالی هستند تا به کمک بهره مندی از شیوههای نوین جذب مالی و تأمین مالی پروژههای شهری به شکوفایی، رونق اقتصادی و اشتغال زایی در شهرها دست یابند.
مدیران شهری برای ایجاد توسعه و رونق و فراهم آوردن محیط مناسب برای زیست پذیری، اجرای پروژههای زیربنایی و روبنایی متناسب با چشم انداز توسعه شهر را در دستورکار قرار میدهند.
جای هیچ گونه تردیدی نیست که استفاده از منابع سرمایه گذاری بخش خصوصی و سرمایه گذاران اعم از داخلی و خارجی ازجمله راهکارهای توسعه و پیشرفت شهرهاست و راهکارهای سنتی پاسخگوی نیازهای فزاینده شهرها نیست. به دیگرسخن، امروزه همکاری و مشارکت بخش خصوصی از الزامات ایجاد توسعه شهری است و نمیتوان فقط با اتکا به منابع داخلی به توسعه شهر پرداخت.
شهرداری مشهد در راستای سامان دهی حاشیه شهر و ساخت مسکن مناسب برای ساکنان حاشیه شهر و اقشار کم درآمد که یکی از اهداف توسعه شهری و ایجاد عدالت اجتماعی است، با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به طراحی و اجرای پروژه مشارکتی زندگی در منطقه کم برخوردار شهری اقدام کرده است. این پروژه دارای ۲۱۲۰ واحد مسکونی در قالب سه فاز است که با توجه به قرارداشتن پروژه در حاشیه شهر، با امکانات و خدمات زیرساختی توسط شهرداری و سرمایه گذار ساخته شد. شهرداری به منظور ایجاد رونق اقتصادی در شهر و با هدف بهبود منابع درآمدی و داراییهای در اختیار خــود، بخشی از سهم الشراکه خود در پروژه زندگی را با دو برج مسکونی از پروژه یاس تهاتر کرده است.
هزینه کل سرمایه گذاری: ۵۴۴۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۷
یکی از شاخصهای توسعه عدالت شهری و ایجاد شهر متوازن، احداث مجتمع مسکونی با قیمت مناسب در مناطق کم برخوردار شهر است. در این راستا مدیریت شهری اقدام به تعریف پروژههایی با کاربریهای متنوع جهت ارائه خدمات رفاهی و شهری به قشر کم درآمد کرده است و در این راستا پروژه یاس در سال ۱۳۹۱ و پس از اخذ مصوبه شورای اسلامی شهر عملیاتی شد.
هزینه کل سرمایه گذاری: ۱۰۳۷ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۱
قرارداد پروژه مشارکتی ایثار واقع در منطقه ۵ شهرداری با سرمایه گذاری شرکت الماس تابان کیش با زیربنای ۶۸۰۷ مترمربع در ۹ طبقه منعقد شد. از ویژگیهای پروژه پارک بازار میتوان به فضای خدماتی و چندمنظوره برای رفاه شهروندان اشاره کرد. نمای خاص پروژه و سازگاری آن با فضای سبز موجود از ویژگیهای این پروژه است.
هزینه کل سرمایه گذاری: ۱۱۳۴ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۴
قرارداد پروژه مشارکتی بازار ملل در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت ۹۱۹۸ مترمربع با زیربنای ۶۷۹۵۲ مترمربع با مشارکت بخش خصوصی منعقد شـد. پروژه بازار ملل با کاربری تجاری و پارکینگ در ۱۰ طبقه در حاشیه بزرگراه شهیدبابانظـر، ابتدای بولوار شهیدآوینی واقع شده است. این پروژه از لحاظ موقعیت قرارگیری، طراحی و کاربریهای خدماتی مختلف در نوع خود منحصربهفرد است.
هزینه کل سرمایه گذاری: ۵۹۷ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۰
شهرداری مشهد در راستای حفاظت از اقلیم و غنی سازی گونههای گیاهی باارزش کلان شهر مشهد، به ساخت، طراحی و تکمیل پروژه باغ گیاه شناسی مشهد اقدام کرد. این باغ در سال ۱۳۹۶ طبق مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد در قالب قرارداد سرمایه گذاری ساخت، بهره برداری و انتقال با کاربری تفریحی و گردشگری، بازطراحی و توسعه یافت و نامش به باغ مشهد تغییر کرد. باغ مشهد دارای امکانات و جاذبههای گوناگونی ازجمله دهکده اقوام، جشنواره دائمی گلهای داوودی، سالنهای چندمنظوره برای برگزاری جشن ها، مراسمها و همایش ها، انواع رستورانها و دمنوش سرا، فضاهای بازی کودکان، پارک ژوراسیک و... است.
هزینه کل سرمایه گذاری: ۱۰۳۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲
پروژه آرمیتاژ گلشن برجی با ۳۳ طبقه و دارای معماری باشکوه و نمایی فوق العاده، مرتفعترین برج تجاری واداری شمال شرق کشور و بلندترین برج در مشهد است. این پروژه با مشارکت شرکت پاریز شرق در ابتدای بولوار هفتم تیر، خیابان گلشن مشهد اجرا شده است. از ویژگیهای این برج میتوان به کاربریهای خدماتی آن از قبیل سینما، فودکورت و مجموعه ورزشی اشاره کرد که موجب رفاه شهروندان میشود.
هزینه کل سرمایه گذاری: ۵۷۳ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۹