تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان

  • کد خبر: ۳۱۲۲۳۴
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان
مسجد سید یکی از منحصر به فردترین مساجد اصفهان و متعلق به دوره قاجار است و تزئینات آن از مساجد عصر صفویه برگرفته شده و متاسفانه جزو بناهایی است که مستقیماً زیر نظر سازمان میراث فرهنگی اصفهان اداره نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: متاسفانه مسجد سید اصفهان چندسال است که به حال خودش رها شده و نگهداری خاصی از آن صورت نمی‌گیرد.

 شهرام امیری، درخصوص ریزش تزئینات مسجد سید توضیحاتی را ارائه داد و اظهار داشت: مسجد سید یکی از منحصر به فردترین مساجد اصفهان و متعلق به دوره قاجار است و تزئینات آن از مساجد عصر صفویه برگرفته شده و متاسفانه جزو بنا‌هایی است که مستقیماً زیر نظر سازمان میراث فرهنگی اصفهان اداره نمی‌شود.

وی افزود: تولیت بنا‌های مذهبی در وهله اول با سازمان اوقاف و امور خیریه استان است؛ از طرف دیگر نوادگان آیت‌الله شفتی (سازنده مسجد سید در دوره قاجار) نیز با دو تولیت اداره و نگهداری مسجد را بر عهده دارند.

سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اضافه کرد: مسجد سید اصفهان برخلاف همه مساجد دیگر که با یک هیئت امنا اداره می‌شوند، دو هیئت امنا و تولیت دارد و نوادگان آیت‌الله شفتی عضو هیئت امنای مسجد هستند.

وی در ادامه به تشریح دلائل ریزش تزئینات مسجد سید پرداخت و گفت: متاسفانه مسجد سید اصفهان چندسال است که به حال خودش رها شده و نگهداری خاصی از آن صورت نمی‌گیرد؛ مسجد سید جزو مساجدی است که تزئینات زیادی دارد، اما، چون روی نگهداری آن نظارت نمی‌شود، این تزئینات در حال ریزش است.

امیری در ادامه با بیان اینکه مسجد سید درگیر فرونشست است، خاطرنشان کرد: متاسفانه خطر جدی‌تری این مسجد را تهدید می‌کند و شبستان ضلع جنوب شرقی و بنای گنبدخانه مسجد دچار فرونشست شده و آسیب جدی دیده است. سازمان میراث فرهنگی طی سال‌های گذشته مرمت‌های را روی مسجد انجام داده به طور مثال تمامی ایوان و سردر مسجد را در سال ۱۳۹۷ مرمت کردیم و همچنین برای مرمت‌ها را هم دوی درب‌های تاریخی مسجد انجام دادیم، اما مسجد سید به طور مستقیم در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیست.

سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان بیان کرد: ما سال گذشته در پایش‌های دوره‌ای که انجام دادیم، متوجه فرونشست و شکاف‌های عمیقی روی دیواره‌های ضلع شبستان جنوب غربی شدیم و از همان زمان تا شش ماه اول سال جاری ۴ عملیات مرمتی شامل اصلاح کف شبستان و گنبدخانه، مرمت پشت بام و گنبد را انجام دادیم و تا حدی خطر فروپاشی شبستان را رفع کردیم.

وی ادامه داد: بعد از این عملیات‌ها پس از بررسی‌هایی که انجام دادیم متوجه شدیم که بخش قابل توجهی از تزیینات منحصر‌به‌فرد و زیبای این مسجد از جمله گچ‌بری‌ها و کاشی‌کاری‌ها، تزیینات چوبی درب و پنجره‌ها آسیب دیده و در حال فروپاشی هستند و بخشی از تزئینات را هم مرمت کردیم، اما با توجه به آنکه اعتبارات ما محدود است و از طرف این مسجد به طور مستقیم در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیست، سایر ارگان‌ها به ویژه سازمان اوقاف درخواست کمک کردیم.

امیری گفت: سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند مسجد سید را مرمت کند، چون بودجه لازم را ندارد و از طرفی مسجد هم در اختیارش نیست و حفاظت و نگهداری بنا‌های مذهبی بر عهده سازمان اوقاف است و این دوستان باید پای کار بیایند؛ علاوه بر این هر دو هیئت امنای مسجد هم باید گزارش کار بدهند تا مشخص شود که داخل مسجد درحال انجام چه کاری هستند.

وی ادامه داد: وقتی مسجدی دو هیئت امنا دارد قاعدتاً باید کارهایش هم بهتر پیش برود، اما متاسفانه در مسجد سید شاهد هستیم که نه تنها کار پیش نمی‌رود بلکه معضلات مسجد هر روز بیشتر می‌شود. بر اساس پیمایشی که انجام دادیم، متوجه شدیم که کاشی‌های مسجد در حال ریزش هستند و تزئینات چوبی درگیر پوسیدگی زیادی شده‌اند و متاسفانه معضلات زیادی مسجد سید را تهدید می‌کند.

امیری با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی برای مرمت مسجد تنهاست و هیچ ارگانی به ما کمک نکرده، گفت: باز هم تاکید می‌کنم که این مسجد مستقیما در اختیار ما نیست، اما، چون بنای آن تاریخی بوده و به ثبت رسیده است و از طرفی خانه خداست، این مکان را مرمت کردیم، اما طبق برآورد اولیه‌ای که انجام دادیم، مرمت و بازسازی کامل مسجد حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و سازمان میراث فرهنگی چنین بودجه‌ای را در اختیار ندارد و در این راستا گزارش کاملی به استاندار ارائه دادیم.

«سازمان اوقاف استان به درخواست سازمان میراث فرهنگی چه پاسخی داده؟» وی در پاسخ به این سوال گفت: تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده‌ایم؛ همان طور که گفتم طبق قانون سازمان اوقاف متولی بنا‌های مذهبی است؛ مسجد سید در عین حال که یک بنای مذهبی است، یک بنای تاریخی هم محسوب می‌شود و ما در حد توان به وظیفه قانونی خودمان عمل کرده‌ایم و بوجه‌ای را به صورت اضطراری را تامین و اقدامات لازم در جهت ایمن‌سازی قسمت‌های درگیر فرونشست را انجام داده‌ایم، اما هنوز از جانب سازمان اوقاف اقدامی انجام نشده و همچنان در انتظار هستیم که دوستان به این موضوع ورود کنند.

امیری یادآور شد: البته حدود یک ماه و نیم قبل یک گزارش تلویزیونی در این مورد پخش شد و سازمان اوقاف هم اعلام کرد که دنبال دریافت بودجه ملی است و امیدوارم هر چه سریع‌تر این بودجه را دریافت و به وظیفه قانونی و اخلاقی خودشان عمل کنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->