آغاز سریال جدید رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر و بهزاد خلج نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

همه چیز درباره فیلم سینمایی ۱۹۶۸ اثر امیرمهدی پوروزیری + بازیگران، خلاصه داستان

  • کد خبر: ۳۱۲۸۰۴
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵
همه چیز درباره فیلم سینمایی ۱۹۶۸ اثر امیرمهدی پوروزیری + بازیگران، خلاصه داستان
فیلم ۱۹۶۸ اولین ساخته امیرمهدی پوروزیری است که به مسابقه تاریخی فوتبال ایران و اسرائیل می‌پردازد.

به گزارش شهرآرانیوز، فیلم سینمایی «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری، اولین تجربه کارگردانی او در سینمای بلند، داستانی از تقاطع فوتبال، تاریخ و سیاست را روایت می‌کند. این فیلم نگاهی تازه به رقابت حساس و تاریخی تیم ملی فوتبال ایران و اسرائیل در فینال جام ملت‌های آسیا دارد؛ رقابتی که در نهایت با پیروزی ۲ بر ۱ ایران به پایان رسید و به یکی از لحظات ماندگار تاریخ فوتبال کشور تبدیل شد.

فیلم «۱۹۶۸» با داستانی تاریخی و فوتبالی، دومین فیلم سینمای ایران پس از «پرویزخان» است که نگاهی سیاسی به دنیای فوتبال دارد. انتخاب این موضوع، توجه بسیاری از مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرده است. همچنین، روایت این فیلم از رقابت ایران و اسرائیل در جام ملت‌های آسیا، آن را به یکی از آثار کنجکاوی‌برانگیز این دوره از سینمای ایران تبدیل کرده است.

خلاصه داستان فیلم سینمایی «۱۹۶۸»

داستان فیلم «۱۹۶۸» در سال ۱۳۴۷ شمسی و همزمان با میزبانی ایران در مسابقات جام ملت‌های آسیا جریان دارد. در این مسابقات، تیم ملی فوتبال ایران در فینال با اسرائیل روبه‌رو می‌شود. روایت فیلم از این رقابت ورزشی، فراتر از زمین فوتبال می‌رود و به تأثیرات سیاسی و اجتماعی این بازی تاریخی نیز می‌پردازد.

بازیگران و عوامل تولید فیلم سینمایی «۱۹۶۸»

از بازیگران فیلم می‌توان به امیر نوروزی، امیر احمد قزوینی، لیندا کیانی و پادینا کیانی اشاره کرد. ایرج محمدی، تهیه‌کننده باسابقه سینما، این فیلم را به‌عنوان محصولی از مؤسسه امام روح‌الله تولید کرده است. در تیم فنی این فیلم، سعید براتی به‌عنوان مدیر فیلمبرداری، محمود سماک‌باشی مدیر صدابرداری، اصغر نژاد ایمانی طراح صحنه و لباس و ایمان امیدواری به‌عنوان طراح گریم حضور دارند.

حمید نجفی راد تدوین فیلم را انجام داده و مسعود سخاوت‌دوست ساخت موسیقی آن را برعهده داشته است. همچنین، طراحی و ترکیب صدا توسط حسین ابوالصدق و جلوه‌های ویژه بصری توسط محمد برادران انجام شده است.

محمد فراهانی سرپرستی گروه کارگردانی و برنامه‌ریزی را برعهده داشته و سعید عطایی به‌عنوان مدیر تولید فعالیت کرده است. عکاسی این پروژه نیز برعهده نوید سجادی حسینی بوده است.

فیلم «۱۹۶۸» نخستین تجربه کارگردانی پوروزیری در سینما است.

امیرمهدی پوروزیری؛ کارگردانی با تجربه مستندسازی

امیرمهدی پوروزیری که پیش از این در زمینه ساخت مستند و سریال‌های تلویزیونی نظیر «شادآباد» و «مینو» فعالیت داشته، برای نخستین فیلم بلند سینمایی خود به سراغ موضوعی ملتهب و جذاب در ژانر تاریخی و سیاسی رفته است. این انتخاب، نمایانگر علاقه او به پرداختن به سوژه‌های حساس و کمتر دیده‌شده است.

چشم‌انداز فیلم سینمایی «۱۹۶۸»

«۱۹۶۸» نه‌تنها برای علاقه‌مندان به فوتبال، بلکه برای کسانی که به روایت‌های تاریخی و سیاسی علاقه دارند، اثری جذاب به نظر می‌رسد. با توجه به تیم بازیگری، عوامل تولید حرفه‌ای و موضوع خاصی که انتخاب کرده، انتظار می‌رود که این فیلم در جشنواره‌ها و اکران عمومی با استقبال روبه‌رو شود و بتواند در میان آثار سینمایی مرتبط با تاریخ معاصر ایران جایگاه ویژه‌ای پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->