بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ضرورت چاره‌اندیشی در برداشت آب از دشت‌های خراسان رضوی و مدیریت مصرف | بحران آبی در شرق کشور نمود بیشتری داشته است

  • کد خبر: ۳۱۳۲۲۸
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱
ضرورت چاره‌اندیشی در برداشت آب از دشت‌های خراسان رضوی و مدیریت مصرف | بحران آبی در شرق کشور نمود بیشتری داشته است
بیست و نهمین جلسه هیأت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با محوریت بررسی گزارش اقدامات و عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان و نیز، ارائه گزارشی از سوی کمیسیون آب و محیط زیست اتاق مشهد، برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا توکلی‌زاده در بیست و نهمین جلسه هیأت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی که با محوریت بررسی گزارش اقدامات و عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان و نیز، ارائه گزارشی از سوی کمیسیون آب و محیط زیست اتاق مشهد، برگزار شد بر ضرورت تدبیر صنایع در مدیریت مصرف آب، تاکید کرد و گفت: صنایع باید درک کنند که شرایط دسترسی به آب، مانند گذشته نخواهد بود و از این‌رو، نیازمند راهکار‌های عملی و نوآورانه برای بهینه‌سازی مصرف آب و استفاده مجدد از پساب‌های صنعتی هستند.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: یکی از راه‌حل‌های پیشنهادی، ایجاد گلخانه‌هایی در کنار واحد‌های صنعتی است که ضمن تصفیه پساب، امکان استفاده مجدد از آب را فراهم می‌آورد؛ این اقدام می‌تواند گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری مصرف آب باشد.

۵۰ درصد برداشت آب در دشت مشهد مربوط به بخش شرب و بهداشت است

در ادامه محمد علایی، رئیس کمیسیون آب و محیط زیست اتاق بازرگانی مشهد، تاکید کرد: در ایران به طور میانگین، ۸۵ درصد برداشت آب در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد در بخش شرب و بهداشت و ۵ درصد در بخش صنعت و خدمات صورت می‌گیرد؛ اما دشت مشهد تنها دشتی است که ۵۰ درصد برداشت آب مربوط به بخش شرب و بهداشت است و ۴۸ درصد برداشت مربوط به بخش کشاورزی و تنها ۲ درصد مربوط به حوزه صنعت و خدمات است. نکته کلیدی این است که چرا با این وضعیت برداشت، اقدامات لازم برای افزایش بهره‌وری آب و درنظر گرفتن الگوی کشتی متناسب با این شرایط را شاهد نیستیم.

تاکید بر مشخص شدن میزان مصرف آب بخش‌های صنعت و کشاورزی

در ادامه حسین محمدیان، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد گفت که ضروری است میزان مصرف آب بخش کشاورزی و بخش صنعت در استان مشخص شود؛ چون آمار‌های ضد و نقیضی وجود دارد. توأمان با مشخص شدن دقیق میزان مصرف، باید برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت مصرف صورت پذیرد.

در این نشست، عبدالله یزدان بخش، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی با تاکید بر اینکه فقدان آب برای صنایع، یک دغدغه به سایر دغدغه‌های این بخش اضافه خواهد کرد، گفت: ضروری است راهکار‌های حل مسئله صنایع در صورت نبود آب برای این بخش تبیین گردد.

بحران آبی در شرق کشور بیشتر نمود یافته است

همچنین علی کبیر، دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه بحران آبی در شرق کشور بیشتر نمود یافته است، گفت: امروز بحران آبی در برخی مناطق کشور موجب شکل گیری موج مهاجرت شده؛ به طوری که تعداد زیادی از روستا‌های استان سیستان و بلوچستان خالی از سکنه شده است و این بحران در شرق کشور بیشتر نمایان می‌شود. در بررسی مسائل حوزه آبی باید به این نکته توجه نمود که عمل به راهکار‌ها مهم است؛ اما سال‌هاست که راهکار‌های تبیین شده، عملیاتی نگردیده است.

غلامرضا نازپرور، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد در ادامه تاکید کرد: توجه به مسئله تامین آب در هنگام تایید طرح‌های حوزه معدن امری ضروری است. این امر باید صورت گیرد تا از نابودی سفره‌های آب زیرزمینی و نیز سرمایه معدن‌کاران جلوگیری گردد.

علی اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در ادامه عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، ۹۸ دستورکار در شورای گفت‌وگوی استان بررسی شد که حاصل بررسی آنها، ۲۰۰ مصوبه بود و در نهایت ۵۵ دستاورد حاصل گردید. در سال ۱۴۰۳ نیز تاکنون، ۶۶ دستاورد از بررسی ۶۶ دستور کار و ۱۷۵ مصوبه شورا به دست آمده است. موضوعات بانکی، بیمه‌ای و تامین اجتماعی و مالیاتی و زیرساخت‌ها به عنوان بیشترین موضوعات بررسی شده در جلسات شورا بوده است.

اهمیت اولویت‌بندی مسائل و وجود ضمانت اجرای مصوبات شورا

همچنین محمود امتی، عضو هیات رئیسه اتاق مشهد تاکید کرد که اولویت‌بندی دستورکار‌ها و نیز مسئله ضمانت اجرای مصوبات شورای گفت‌و‌گو، بسیار مهم است که باید بدان پرداخته شود. اینکه چرا برخی مصوبات اجرایی نمی‌شود، مسئله مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

تاکید بر ارتباط تنگاتنگ دبیرخانه شورا با کمیسیون‌های اتاق در بررسی مسائل مبتلابه فعالان اقتصادی

محمدحسین روشنک، عضو هیات رئیسه اتاق مشهد با تاکید بر ارتباط تنگاتنگ دبیرخانه شورا با کمیسیون‌های اتاق در بررسی مسائل مبتلابه فعالان اقتصادی، عنوان کرد: خروجی مباحث مورد مطالبه در اتاق بازرگانی باید در نهایت از مسیر شورای گفت‌و‌گو به مصوبه تبدیل شود تا مطالبه‌گری اثربخش باشد. ضروری است برای نتیجه بخش بودن بیشتر شورای گفت‌و‌گو، کمیسیون‌های اتاق و تشکل‌های بخش خصوصی بیش از این با دبیرخانه شورا عجین شوند و دبیرخانه شورا نیز از این ظرفیت فکری بخش خصوصی بیشتر استفاده نماید. همچنین، ضروری است دبیرخانه شورا با مرکز پژوهش‌های اتاق ارتباط داشته باشد تا در بررسی کارشناسانه موضوعات، اقدام بهتری صورت گیرد.

اولویت دهی به مسائل آبی و انرژی، در دستور کار شورا قرار گیرد

همچنین رضا حمیدی، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد در این نشست عنوان کرد: موضوعاتی، چون کشت غرقابی و ضرورت پیشگیری از آن و مسئله قطع برق و خسارات وارد شده به صنایع، از جمله مسائلی است که باید در دبیرخانه شورا به طور دقیق بررسی گردد تا مطالبه گری بهتری در این عرصه صورت گیرد.

شورای گفت‌و‌گو برای بررسی راهکار‌های پیشگیری از بروز مشکلات وارد عمل شود

در ادامه این نشست محمدمهدی شکورزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد با بیان اینکه در شرایط فعلی جامعه، شاید قانون بهبود محیط کسب و کار دیگر جوابگوی حل مسائل نباشد، تاکید کرد: شورای گفت‌و‌گو نیز در این میان به عنوان درمان کننده مسائل عمل می‌کند در حالیکه باید نسبت به پیشگیری از بروز مشکلات تدبیراندیشی کند. ضروری است علت حجم بالای مشکلات موجود از سوی شورای گفت‌و‌گو تحلیل گردد تا از بروز مشکلات به طور ریشه‌ای پیشگیری شود.

در نهایت نیز علی محمد شریعتی مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد عنوان کرد: ضروری است شورای گفت‌وگوی استان نسبت به بررسی عمیق مسائل ارزی اقدام نماید. همچنین، مکانیزم پایش عملکرد دولت در اجرای مصوبات شورا باید مشخص باشد تا بررسی دقیق‌تری در خصوص اثرگذاری شورا صورت گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->