عمو قناد در جمع داوران جشنواره نمای باران جایزه جشنواره ساندنس به ۲ سینماگر ایرانی کنسرت نمایش سی‌صد در تخت جمشید برگزار می‌شود؟ پنام زرین، نام ویژه تندیس چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر رویکردی متفاوت در برگزاری جوایز گرمی ۲۰۲۵ سریال زخم کاری ۵ ساخته می‌شود؟ + فیلم فیلم رگ‌های آبی، نخستین فیلم بخش ویژه جشنواره فیلم فجر رقابت بازیگران زن سینمای ایران برای تصاحب سیمرغ فجر فیلم‌های روز دوم جشنواره فیلم فجر + اسامی و زمان اکران برنامه ترکیبی «برش کوتاه» فیلم‌های کوتاه جشنواره فیلم فجر را بررسی می‌کند + تیزر و زمان پخش فیلم صنم جایگزین اثر حذف‌شده جشنواره فجر شد کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد رونمایی از تصویر پژمان جمشیدی و بیژن بنفشه خواه در فیلم آنتیک + عکس نامزدهای دو بخش جشنواره تئاتر فجر را بشناسید + اسامی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ شکست‌ها و پیروزی‌های فراموش نشدنی | مروری بر عملکرد هنرمندان مشهدی در ۱۰ دوره اخیر جشنواره فیلم فجر استمرار، شرط لازم و کافی موفقیت | گزارشی از همایش بیست سالگی کانون شهید روحی
سرخط خبرها

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

  • کد خبر: ۳۱۳۹۳۳
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر
در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، آثار متعددی با محوریت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نمایش درآمده‌اند. این فیلم‌ها با روایت‌های متنوع و نگاه‌های تازه، تلاش دارند گوشه‌هایی از تاریخ و فرهنگ این دوران را بازتاب دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، جشنواره فیلم فجر یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فرهنگی و سینمایی ایران است که به صورت سالانه، نیمه بهمن ماه در دهه فجر (۱۲ تا ۲۲ بهمن) برگزار می‌شود. این جشنواره از سال ۱۳۶۱ به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی (بهمن ماه ۱۳۵۷) تا به امروز به صورت مستمر برگزار شده است. با توجه به مناسبت جشنواره فیلم فجر، آثار سینمایی با ژانر دوران قبل از انقلاب اسلامی و پس از پیروزی آن و دفاع مقدس اهمیت ویژه‌ای برای حضور و نمایش در این رویداد را دارند.

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر میزبان ۶ فیلم دفاع مقدس همچون «خدای جنگ»، «اشک هور»، «اسفند»، «پیشمرگ»، «صیاد» و «بچه مردم» و چهار فیلم با موضوع انقلاب اسلامی همچون «بازی خونی»، «شمال از جنوبی غربی»، «تاکسیدرمی» و «۱۹۶۸» خواهد بود. در ادامه به جزییات این فیلم‌ها نگاهی می‌اندازیم.

«خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی

فیلم سینمایی «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی می‌شود.

این فیلم سینمایی به نویسندگی احسان ثقفی محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهمِ معاصر را به تصویر کشیده است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «لیبیایی‌ها قطعاتی را از موشک‌ها برمی‌دارند تا ایرانی‌ها نتوانند از موشک‌ها در جنگ تحمیلی استفاده کنند. ابراهیم شریفی و نیروهایش با تلاش شبانه‌روزی موفق می‌شوند قطعات را جایگزین کنند. اما در پیداکردن پیچی با آلیاژ نقطه‌ذوب بالا به مشکل برمی‌خورند. درنهایت، آنها موفق به پرتاب موشک می‌شوند.»

ساعد سهیلی، داریوش کاردان، حسین سلیمانی، پیام احمدی‌نیا، نادر فلاح، مهدی فریضه، دانیال نوراش، سید مهدی حسینی، پیمان پورنیک و احمد یاوری در این فیلم سینمایی به ایفای نقش می‌پردازند. حسین دارابی پیش از این کارگردانی ۲ فیلم سینمایی «مصلحت» و «هناس» را برعهده داشته است.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

«اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی

فیلم سینمایی «اسفند» به نویسندگی و کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیه‌کنندگی مرحوم جلیل شعبانی و مهاجر توحیدپرست در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی می‌شود.

«اسفند» مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر می‌کشد.

این فیلم مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی، از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس، در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را روایت می‌کند. عملیاتی که یکی از بزرگ‌ترین تهاجم‌های ایران به عراق به حساب می‌آید و طی آن سردارانی، چون ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند. گستردگی این عملیات به همراه شخصیت‌هایی بزرگی که در این نبرد حضور داشتند، خود حکایت از یک پروژه بزرگ دارد که می‌تواند برای مخاطب، غافلگیری‌هایی به همراه داشته باشد.

محمدرضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقار کاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی، محمد عسگری، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، مهدی فتحی و نیما جمالی در این فیلم سینمایی به ایفای نقش می‌پردازند.

این فیلم سینمایی محصول مشترک سازمان هنری رسانه‌ای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است

دیگر عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از مدیر فیلمبرداری: سعید براتی، تدوین: اسماعیل علیزاده، آهنگساز: کارن همایونفر، مدیر صدابرداری: میثم کیامرثی، طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان، اصلاح رنگ و نور: علی شعبانی و استودیو روشنا، طراح گریم: محسن ملکی، طراح صحنه و لباس: داریوش پیرو، دستیار اول کارگردان: جعفر نامنی، مدیر برنامه ریزی: مجتبی خادم‌زاده، مدیر جلوه‌های ویژه بصری: فرهاد یوسفی، مدیر تولید: طاهر امانی، مدیر تبلیغات: بهنام توفیقی، عکاس: سمیه جعفری، روابط عمومی: علی سلمان‌زاده.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

 

«صیاد» به کارگردانی جواد افشار

فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی به برشی از زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی می‌پردازد و نگارش فیلمنامه آن پس از پنج سال تحقیق و پژوهش، توسط حسین تراب‌نژاد انجام شده است.

پیش‌تر قرار بود داستان زندگی این شهید سعید، در قالب یک سریال تلویزیونی تولید شود، اما به دلیل خارج شدن از اولویت‌های تولید در رسانه ملی، گروه سازنده تصمیم گرفتند اثری سینمایی ساخته شود.

علی سرابی، هومن برق‌نورد، مارال بنی‌آدم، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی، رز رضوی و … بازیگران فیلم هستند. مارال بنی آدم به عنوان راوی فیلم و بازیگر نقش همسر سپهبد علی صیاد شیرازی در فیلم سینمایی «صیاد» به جشنواره فیلم فجر می‌آید.

مارال بنی آدم همسر علی سرابی بازیگر نقش اصلی فیلم «صیاد» است که در این فیلم به عنوان زوج واقعی توانسته‌اند رابطه خانوادگی ملموس‌تری را به تصویر بکشند. او به غیر از بازی در این نقش، راوی فیلم نیز خواهد بود. روایتی که بر اساس دست نوشته شهید طراحی و اجرا شده است.

این فیلم محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که با حمایت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و توسط موسسه فرهنگی هنری صاد تولید شده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: مدتی است این سوال رهایم نمی‌کند، چرا گلوله‌ها از کنارم می‌گذرند و نادیده‌ام می‌گیرند؟!

سایر عوامل فیلم سینمایی «صیاد» عبارتند از مدیر فیلمبرداری: داوود محمدی، مدیر صدابرداری: فرشید احمدی، طراح چهره پردازی: شهرام خلج، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، صداگذار: امین شریفی، تدوین: خشایار موحدیان/ الاهه ایزدی، طراح جلوه‌های بصری: امیر ولی خانی، طراح جلوه‌های میدانی: حمید رسولیان، آهنگساز: مسعود سخاوت دوست، دستیار کارگردان و برنامه ریز: علیرضا ناصربخت، مدیرتولید: سامان شعشعه، مدیر تدارکات: سعید رضوی، عکاس: علی نیک رفتار، مدیر روابط عمومی: سروناز مظاهری، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری صاد.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

«بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی

محمود کریمی، مستندساز شناخته‌شده‌ای که پیش از این در عرصه تلویزیون با تولید پشت صحنه برنامه‌های محبوبی همچون خندوانه شهرت یافت، حالا نخستین فیلم سینمایی خود را در جشنواره چهل و سوم فجر به نمایش گذاشته است. فیلم بچه مردم که به طور کامل در سکوت خبری تولید شده، به یکی از آثار مورد انتظار این جشنواره تبدیل شده است. این فیلم اجتماعی با حضور جمعی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون ایران، به داستانی تکان‌دهنده درباره کودکی ر‌ها شده پرداخته است که در مسیری پرچالش و عجیب به سوی هویت خود حرکت می‌کند.

فیلمنامه این اثر توسط محمود کریمی و فائزه یارمحمدی نوشته شده و میلاد پرتویی به‌عنوان مدیر فیلمبرداری در این پروژه حضور داشته است. تدوین فیلم را عماد خدابخش انجام داده و کریستف رضاعی ساخت موسیقی متن را برعهده داشته است. پرویز آبنار به‌عنوان صداگذار این پروژه فعالیت کرده است.

گوهر خیراندیش، رضا کیانیان، حسن معجونی، بهروز شعیبی، سیامک صفری، سیاوش چراغی‌پور، ‌امید روحانی، زهرا داوودنژاد، سیدجواد یحیوی، ونوس کانلی، کامبیز‌امینی، سیامک ادیب، زری کریمی، سیاوش جامع و همچنین مهبد جهان‌نوش، احسان احمدی، فرزین فلسفین و ایلیا یعقوبی در این فیلم نقش آفرینی می کنند.

این فیلم با سرمایه‌گذاری مؤسسه خیریه بهشت امام رضا(ع) ساخته شده است؛ مؤسسه‌ای که با فعالیت‌هایش در حوزه کمک به کودکان شناخته می‌شود.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد

فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی می‌شود.

مصطفی زمانی، امیر آقایی، بهناز جعفری، مهدی زمین پرداز، هومن حاجی عبداللهی، علی دهکردی، امیررضا دلاوری، مهدی احمدی، سیامک صفری، خاطره اسدی، رضا توکلی، مجید پتکی، محمدرسول صفری، بهزاد جعفری، ویهان نوروزی بازیگران این فیلم هستند.

این فیلم محصول بنیاد فرهنگی روایت فتح و تهیه شده در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است. در خلاصه داستان آمده است: «مشکل ما اینه که باید درد دلامون سربسته بمونه…» در واقع کامیونی پر از مواد منفجره برای بمب‌گذاری از عراق وارد استان‌های شمالی کشور شده که در مرحله تعقیب و مراقبت، گم می‌شود.

این فیلم داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت می‌کند؛ عراق در دوران دفاع مقدس تصمیم می‌گیرد یک کامیون پر از مهمات را وارد کشور و در یکی از نقاط حساس کشور آن را منفجر کند…

سایر عوامل فیلم عبارت انداز کارگردان: حمید زرگرنژاد، تهیه‌کننده: مهدی مددکار، مجری طرح: مهدی اسدی، نویسندگان: محمد جواد اسلامی، حمید زرگرنژاد، سید محمد حسینی، مدیر فیلمبرداری: علی محمد قاسمی، طراح چهره‌پردازی شهرام خلج، آهنگساز: حبیب خزاعی فر، تدوین: حمید زرگرنژاد، مجید طارمی، طراح لباس: نیاز حمیدی، صدا بردار: مسیح حدپور سراج، صداگذار: مهرشاد ملکوتی، جلوه‌های ویژه بصری: حسن ایزدی، برنامه ریز: امیر رحمت حیدری، دستیار اول کارگردان: علی غیاثوند، جلوه‌های ویژه میدانی: رضا ترکمان، اصلاح رنگ‌: سامان مجد وفایی، مدیر روابط عمومی: جواد تمدنی، مدیر تدارکات: سید رسول حسینی، مشاور رسانه و تبلیغات: مریم کریمیان.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

«اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری

فیلم سینمایی «اشک هور» به نویسندگی و کارگردانی مهدی جعفری و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده، روایتی است از روز‌های پایانی زندگی شهید علی هاشمی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نمایش داده می‌شود.

رضا ثامری، رویا افشار، تورج الوند، میثم رازفر، شبنم گودرزی و ساره رشیدی از جمله بازیگران این اثر سینمایی هستند.

در خلاصه داستان «اشک هور» آمده است: «سفره شام ننه علی باز مانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضدهوایی‌‏ها در عمقِ تاریکِ کوچه او را نگران می‏‌کرد. ننه علی درانتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی ِجلوی در نشست… بیست و دو سال ِتمام.»

این فیلم سینمایی دومین همکاری مهدی جعفری و مجتبی فرآورده بعد از فیلم سینمایی «بیست و سه نفر» است.

فیلم سینمایی «اشک هور» محصول سازمان سینمایی سوره است که با مشارکت سیمافیلم به تولید رسیده است.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

«پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری

فیلم «پیشمرگ» اثر تازه علی غفاری به برشی از زندگی یکی از چهره‌های ملی، یعنی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ می‌پردازد.

شهید سعید قهاری در سال ۵۸ در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعد‌ها نیز در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیات‌های مختلف حاضر شد. او سپس تا فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا پیش رفت و در سال ۱۳۸۵ در حالی‌که حدود ۴ ماه از فرماندهی لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سیدالشهدا می‌گذشت، به شهادت رسید.

مهدی نصرتی، الناز ملک، ساناز سعیدی و حسام منظور همراه با عبدالرضا نصاری، مهیار شاپوری، بهرام ابراهیمی، محمد اشکان فر از بازیگران اصلی این فیلم هستند.

دیگر عوامل فیلم عبارتند از مدیر فیلمبرداری: پیمان عباس‌زاده، تدوین: حمید نجفی‌راد، آهنگساز: بهزاد عبدی، طراح صحنه: محمدرضا شجاعی، طراح لباس: بهزاد آقا بیگی، طراح گریم: سید جلال موسوی، صداگذار: آرش قاسمی، جلوه‌های ویژه بصری: حسن ایزدی، مدیر تولید: شهاب علی‌بخشی، فیلمبردار: سجاد سبحانی، دستیار اول کارگردان: رهام مخدومی، مدیر برنامه‌ریزی: عادل معصومیان، برنامه‌ریز: جاوید یزدانی، جلوه‌های ویژه میدانی: حمید رسولیان، طراح بدلکاری: امیر خنجری، منشی صحنه: محمد گل‌افشان و عکاس: پویا شاه جهانی.

فیلم «پیشمرگ»، محصول بنیاد فرهنگی روایت فتح و تهیه شده در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

«بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی

این فیلم که سال ۱۴۰۱ با فیلم کت چرمی در جشنواره فیلم فجر حضور داشت دومین فیلم میرزا محمدی است.

«بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه‌کنندگی سعید پروینی تولید شده و در این دوره از جشنواره به نمایش درآمده است. بازیگرانی مانند ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مهیار شاپوری، مهدی پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنیا در این اثر ایفای نقش کرده‌اند.

فیلم سینمایی «بازی خونی» داستانی تاریخی از دوران پس از جنگ را روایت می‌کند. علی در میان آتش و دود در جزیره گم شده و سال‌ها پس از جنگ، سرنوشت او همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بدران، آخرین کسی که علی را دیده است، روایتگر این ماجراست.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

«تاکسیدرمی» به کارگردانی محمد پایدار

فیلم تاکسیدرمی یک فیلم درباره دوران پهلوی است و قرار است در چهل‌وسومین جشنواره فجر رونمایی شود.

مجید صالحی، هادی کاظمی، آناهیتا درگاهی، حسن معجونی، بیژن بنفشه‌خواه، فرزین محدث، هدیه حسینی‌نژاد، علیرضا مسعودی، جواد خواجوی و آتوسا کلانتری در این فیلم نقش‌آفرینی کرده‌اند. این فیلم به کارگردانی محمد پایدار و تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد ساخته شده است. فیلمنامه آن را محسن ملکی و محمد پایدار نوشته‌اند. سازمان سینمایی سوره به‌عنوان سرمایه‌گذار این اثر، حمایت از تولید فیلم را بر عهده داشته است.

داستان فیلم درباره برادر ناتنی محمدرضا پهلوی است که در دوران پیروزی انقلاب، به دلیل علاقه‌اش به شکار گوزن زرد، مجبور می‌شود به جنگل‌های شمال سفر کند. در طول این سفر، او و همراهانش با ماجرا‌هایی مواجه می‌شوند که خط داستانی کمدی و متفاوتی را رقم می‌زند.

این فیلم توسط سازمان سینمایی سوره تولید شده است.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

فیلم «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری

فیلم ۱۹۶۸ اولین ساخته امیرمهدی پوروزیری است که قرار است در جشنواره فیلم فجر امسال رونمایی شود. این فیلم به یکی از حساس‌ترین مسابقات فوتبال تاریخ ایران می‌پردازد و آن هم دیدار فینال جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸ میان تیم ملی ایران و اسرائیل است.

حضور بازیگران معروف در کنار چهره‌های تازه‌نفس از نکات متمایز فیلم ۱۹۶۸ می‌باشد. لیندا کیانی، امیر نوروزی، پادینا کیانی و امیراحمد قزوینی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش‌آفرینی می‌کنند. امیر نوروزی با سوابقی موفق و بازی‌های متفاوتش می‌تواند از نقاط جذاب این فیلم باشد.

نام ایرج محمدی، تهیه‌کننده با سابقه و موفق سینمای ایران، هم نکته‌ای دیگر است که این فیلم را مورد توجه قرار می‌دهد. ایرج محمدی پیشتر تهیه‌کنندگی آثار مهمی را بر عهده داشته است.

این فیلم محصول موسسه امام روح الله منسوب به برخی از مدیران شبکه سوم است.

نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->