راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه

  • کد خبر: ۳۱۴۴۳۷
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: باوجود چالش‌های پس از انقلاب، ایران در حوزه سلامت به خودکفایی رسیده و به قطب درمانی منطقه تبدیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار حسن عراقی زاده گفت: پیروزی انقلاب اسلامی دستاورد‌های بزرگی در حوزه‌های مختلف به همراه داشته است که همگی مرهون رهبری امام راحل، خون شهدای عزیز و ایثارگری‌های رزمندگان و ایثارگران در سال‌های گذشته است. علیرغم شرایط سختی که از ابتدای انقلاب، از جمله شورش‌های گروهک‌ها، جنگ تحمیلی، و تحریم‌های گسترده بر کشور تحمیل شد و پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه سلامت و بهداشت کشور حاصل شده است.

وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی، نظام سلامت کشور علاوه بر ارائه خدمات درمانی به عموم مردم، وظیفه درمان بیش از ۵۰۰ هزار مجروح و جانباز را نیز بر عهده داشت. پزشکان و پرستاران بسیاری به جبهه‌ها اعزام شدند و بیمارستان‌های صحرایی و اورژانس‌های جنگی در نزدیکی خطوط مقدم دایر شد. پس از جنگ نیز خدمات درمانی به جانبازان همچنان ادامه دارد و بار سنگینی بر دوش نظام سلامت کشور است.

عراقی زاده با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه درمان افزود: پیش از انقلاب، بسیاری از بیماران برای انجام عمل‌های جراحی پیچیده مانند قلب و مغز و اعصاب، ناچار به سفر به خارج از کشور بودند، اما امروز نه‌تنها نیازی به این کار نیست، بلکه ایران به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت منطقه تبدیل شده است. بیمارستان‌های بزرگ کشور مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز دارای بخش‌های ویژه‌ای برای پذیرش بیماران خارجی هستند که از کشور‌های همسایه برای درمان به ایران سفر می‌کنند.

خودکفایی پزشکی؛ از واردات پزشک تا اعزام متخصصان ایرانی

وی ادامه داد: پیش از انقلاب، ایران با کمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص از کشور‌های دیگر مانند هند و پاکستان برای ارائه خدمات به ایران می‌آمدند. اما امروزه، کشور نه تنها از نظر پزشک خودکفا شده، بلکه پزشکان ایرانی به کشور‌های دیگر اعزام می‌شوند و در مراکز درمانی معتبر جهان مشغول به کار هستند.

کاهش چشمگیر مرگ‌ومیر نوزادان و مادران باردار

عراقی زاده به برخی آمار‌های مستند اشاره کرد و گفت: طبق بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۱، شاخص‌های بهداشتی و درمانی ایران بهبود چشمگیری یافته است. مرگ‌ومیر مادران باردار از ۲۵۴ در ازای ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۵۶، به ۲۵.۰۱ در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. همچنین، مرگ‌ومیر نوزادان از ۱۵۴ در هزار به ۹.۳۴ در هزار و مرگ کودکان زیر یک سال از ۱۹۵ در هزار به ۱۲.۵۸ در هزار کاهش یافته است.

وی در ادامه افزود: پوشش واکسیناسیون کودکان در کشور به ۱۰۰ درصد رسیده و همین امر موجب ریشه‌کن شدن بیماری‌هایی مانند آبله و فلج اطفال و کنترل شدید بیماری‌هایی مانند سل و سیاه‌سرفه شده است. همچنین، قانون بیمه همگانی سلامت تصویب شده و بخش زیادی از مردم، حتی افراد فاقد بیمه‌های تأمین اجتماعی یا نیرو‌های مسلح، تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفته‌اند.

عراقی زاده گفت: تعداد دانشکده‌های پزشکی کشور از ۹ مورد قبل از انقلاب به ۶۴ دانشکده افزایش یافته و تعداد دانشجویان گروه پزشکی از ۲۵،۸۴۸ نفر به ۲۳۴،۳۲۵ نفر رسیده است و حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است، همچنین، ایران در حوزه پژوهش‌های پزشکی، در منطقه جز کشور‌های برتر محسوب می‌شود و در برخی رشته‌های تخصصی، در سطح جهانی نیز جایگاه بالایی دارد.

موفقیت‌های پزشکی در پیوند اعضا و درمان‌های تخصصی

وی در پایان افزود: ایران در زمینه‌های پیوند کلیه، کبد، ریه، مغز استخوان و قرنیه، نه تنها به خودکفایی رسیده، بلکه به یکی از مراکز درمانی معتبر منطقه تبدیل شده است. همچنین، عملکرد سریع و موفق نظام سلامت کشور در مدیریت بحران‌هایی مانند زلزله و سیل، نشان از توانمندی‌های بالای ایران در ارائه خدمات درمانی دارد. به عنوان نمونه، در زلزله اخیر ترکیه، تیم‌های امدادی و درمانی ایران به سرعت در منطقه حاضر شده و بیمارستان‌های صحرایی برپا کردند.

عراقی زاده تأکید کرد که این دستاورد‌ها مرهون تلاش‌های بی‌وقفه متخصصان و کادر درمان کشور است و این پیشرفت‌ها باید برای نسل جوان تبیین شود تا از میزان توسعه و رشد کشور در حوزه سلامت آگاه شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->