بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

در حال ساخت واکسن سالک هستیم

  • کد خبر: ۳۱۴۴۹۴
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
در حال ساخت واکسن سالک هستیم
مدیر بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «رضا فدائی» گفت: استان اصفهان یکی از ۱۹ استان کشور است که بیماری سالک در آن مشاهده می‌شود و حدود ۱۲ شهرستان از مجموع ۲۹ شهرستان استان اصفهان دچار این بیماری شده‌اند و علت بروز آن هم حضور انگل، مخزن و پشه متناسب با هم است که این بیماری را به چرخه انتقال درآوردند و موجب انتقال آن در اصفهان و مناطق مشابه شدند. شیوع بیماری سالک در اصفهان به دلیل جنس خاک، حضور جونده مخزن بیماری و حضور پشه است که به عنوان ناقل بیماری منطقه را مستعد می‌کند یعنی در مناطق صخره‌ای و کوهستانی معمولا این بیماری دیده نمی‌شود، بلکه در جایی رشد می‌کند که خاک نرمی داشته باشد پشه در آن لانه‌سازی کند و بیماری را انتقال دهد.

وی افزود: یک پشه به خصوصی به نام پشه خاکی است که منتقل کننده بیماری است. انواعی از موش هستند که در خاک نرم لانه می‌سازند و انگل در بدنشان وجود دارد، پشه از آنها انگل را می‌مکد و انسان را نیش می‌زند که موجب ایجاد زخم می‌شود. این فرآیند انتقال این بیماری است که در اصفهان و جا‌های مشابه مشاهده می‌شود.

 فدایی خاطر نشان کرد: نوع دیگری از سالک وجود دارد که از انسان به انسان منتقل می‌شود که در مناطقی مانند خراسان و کرمان شایع است، اما این نوع انتقال در اصفهان دیده نشده است، بلکه در مناطق استان‌های دیگری وجود دارد که به آن اصطلاحا «سالک خشک» گفته می‌شود و نوع انتقال سالک در اصفهان «سالک مرطوب» نامیده می‌شود.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: قبل از اینکه اقدام به کنترل در سطح استان کنیم سالانه بین ۴ تا ۵ هزار مورد بیماری در سطح استان ثبت می‌شد، چون که این بیماری خودش هم نوسان دارد یعنی بدون هیچ اقدامی، بیماری در دوره‌های ۳ تا ۵ ساله کم و زیاد می‌شود. از سال ۸۷ اقدام به کنترل این بیماری کردیم و اکنون موارد بیماری بین حدودا ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد در سال‌های اخیر در نوسان است.

وی در ادامه گفت: برای کنترل سالک در کشور اقدام به کنترل موش‌ها در شعاع یک کیلومتری مناطق مسکونی بوده که از طریق بستن لانه‌های موش‌ها و سم گذاشتن در لانه‌های آنها بوده است. روش دیگر سم پاسی برای از بین بردن پشه‌ای که ناقل این انگل است. همچنین آموزش مردم برای این که چه اقدامی کنند گزیده نشوند. این اقدامات نیروی انسانی عظیمی نیاز داشته است و به طور معمول سالانه حدود دوازده هزار نیروی انسانی را صرف کنترل سالک می‌کنیم که در این حدود باقی بماند. در همین حال فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد. امیدواریم اگر ساخت واکسن به نتیجه برسد و بتوان واکسن تهیه کرد نیازی به اقدامات بیشتر نباشد.

فدایی اظهار داشت: با توجه به اینکه این بیماری در ۱۹ استان از ۳۱ استان کشور شایع است، گاهی اوقات مردم سفر چند روزه به مناطق سالک‌خیز و مناطق کویری می‌کنند و شب را در مناطق سالک‌خیز اقامت می‌کنند و دچار گزش می‌شوند؛ لذا یکی از ارکان کار ما یادآوری به مسافرین عزیزاست که قبل از سفر از آن مناطق درباره شیوع وعدم شیوع بیماری سالک یا بیماری‌هایی مشابه آن که از طریق پشه منتقل می‌شوند، بررسی‌های لازم را انجام دهند. اگر جایی که سفر می‌کنند سالک‌خیز است مشکلی نیست سفر کنند، اما مواد دافع حشرات با خود همراه داشته باشند و به پوست خود بمالند تا گزیده نشوند. البته خوابیدن در پشه بند، نصب توری روی پنجره ها، جلوگیری از تجمع زباله و نخاله در اطراف مناطق مسکونی روش‌های موثری در کنترل بیماری برای مسافرین است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->