۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

در حال ساخت واکسن سالک هستیم

  • کد خبر: ۳۱۴۴۹۴
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
در حال ساخت واکسن سالک هستیم
مدیر بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «رضا فدائی» گفت: استان اصفهان یکی از ۱۹ استان کشور است که بیماری سالک در آن مشاهده می‌شود و حدود ۱۲ شهرستان از مجموع ۲۹ شهرستان استان اصفهان دچار این بیماری شده‌اند و علت بروز آن هم حضور انگل، مخزن و پشه متناسب با هم است که این بیماری را به چرخه انتقال درآوردند و موجب انتقال آن در اصفهان و مناطق مشابه شدند. شیوع بیماری سالک در اصفهان به دلیل جنس خاک، حضور جونده مخزن بیماری و حضور پشه است که به عنوان ناقل بیماری منطقه را مستعد می‌کند یعنی در مناطق صخره‌ای و کوهستانی معمولا این بیماری دیده نمی‌شود، بلکه در جایی رشد می‌کند که خاک نرمی داشته باشد پشه در آن لانه‌سازی کند و بیماری را انتقال دهد.

وی افزود: یک پشه به خصوصی به نام پشه خاکی است که منتقل کننده بیماری است. انواعی از موش هستند که در خاک نرم لانه می‌سازند و انگل در بدنشان وجود دارد، پشه از آنها انگل را می‌مکد و انسان را نیش می‌زند که موجب ایجاد زخم می‌شود. این فرآیند انتقال این بیماری است که در اصفهان و جا‌های مشابه مشاهده می‌شود.

 فدایی خاطر نشان کرد: نوع دیگری از سالک وجود دارد که از انسان به انسان منتقل می‌شود که در مناطقی مانند خراسان و کرمان شایع است، اما این نوع انتقال در اصفهان دیده نشده است، بلکه در مناطق استان‌های دیگری وجود دارد که به آن اصطلاحا «سالک خشک» گفته می‌شود و نوع انتقال سالک در اصفهان «سالک مرطوب» نامیده می‌شود.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: قبل از اینکه اقدام به کنترل در سطح استان کنیم سالانه بین ۴ تا ۵ هزار مورد بیماری در سطح استان ثبت می‌شد، چون که این بیماری خودش هم نوسان دارد یعنی بدون هیچ اقدامی، بیماری در دوره‌های ۳ تا ۵ ساله کم و زیاد می‌شود. از سال ۸۷ اقدام به کنترل این بیماری کردیم و اکنون موارد بیماری بین حدودا ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد در سال‌های اخیر در نوسان است.

وی در ادامه گفت: برای کنترل سالک در کشور اقدام به کنترل موش‌ها در شعاع یک کیلومتری مناطق مسکونی بوده که از طریق بستن لانه‌های موش‌ها و سم گذاشتن در لانه‌های آنها بوده است. روش دیگر سم پاسی برای از بین بردن پشه‌ای که ناقل این انگل است. همچنین آموزش مردم برای این که چه اقدامی کنند گزیده نشوند. این اقدامات نیروی انسانی عظیمی نیاز داشته است و به طور معمول سالانه حدود دوازده هزار نیروی انسانی را صرف کنترل سالک می‌کنیم که در این حدود باقی بماند. در همین حال فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد. امیدواریم اگر ساخت واکسن به نتیجه برسد و بتوان واکسن تهیه کرد نیازی به اقدامات بیشتر نباشد.

فدایی اظهار داشت: با توجه به اینکه این بیماری در ۱۹ استان از ۳۱ استان کشور شایع است، گاهی اوقات مردم سفر چند روزه به مناطق سالک‌خیز و مناطق کویری می‌کنند و شب را در مناطق سالک‌خیز اقامت می‌کنند و دچار گزش می‌شوند؛ لذا یکی از ارکان کار ما یادآوری به مسافرین عزیزاست که قبل از سفر از آن مناطق درباره شیوع وعدم شیوع بیماری سالک یا بیماری‌هایی مشابه آن که از طریق پشه منتقل می‌شوند، بررسی‌های لازم را انجام دهند. اگر جایی که سفر می‌کنند سالک‌خیز است مشکلی نیست سفر کنند، اما مواد دافع حشرات با خود همراه داشته باشند و به پوست خود بمالند تا گزیده نشوند. البته خوابیدن در پشه بند، نصب توری روی پنجره ها، جلوگیری از تجمع زباله و نخاله در اطراف مناطق مسکونی روش‌های موثری در کنترل بیماری برای مسافرین است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->