هزینه درمان دیابت در کشور ۷۰ برابر بودجه ورزش است تجهیز آمبولانس‌های اورژانس به ذخیره گروه خونی O منفی نقش پدران در سقط جنین نباید نادیده گرفته شود| حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور درگیری مرگبار در جورقان همدان و قتل ۵ عضو یک خانواده توسط داماد باند بین المللی قاچاق مواد مخدر توسط پلیس فرودگاه مشهد متلاشی شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) یادی از مرحوم محمود مرتضایی‌فر، معروف به وزیر شعار | تنها عضو وزارت شعار «نسل‌کشی زنان»؛ مفهوم جنایت توسط رژیم صهیونیستی را عمیق‌تر کرد در حال ساخت واکسن سالک هستیم شیوع کمبود ویتامین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد، به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) سنگ‌نگاره کمرمقبولا در طرقبه‌شاندیز، در معرض تخریب انسانی آرمان امیدی برای ادامه درمان به تهران منتقل شد تولید کفش ضدیخ با الهام از کف پای مارمولک رانندگانی که فاصله طولی را رعایت نکنند، جریمه می‌شوند ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه راهکارهای ساده برای حفظ سرمایه‌های شهری | بی تفاوت‌نبودن، مسئله این است! انجام ۷۳ مورد عمل کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وضعیت نگران‌کننده نرخ بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان | ترک تحصیل حدود یک میلیون دانش‌آموز آغاز اصلاح مدل بازرسی مشاغل خاص برای عدم قطع بیمه پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش تدریجی دما از فردا تا روز‌های پایانی هفته چرا از کودکی هیچ خاطره‌ای به یاد نمی‌آوریم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر تجهیز مدارس به فناوری‌های نوین دستیابی ایران به فناوری کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضد سرطان آغاز عرضه بدون محدودیت شیرخشک در داروخانه‌های سراسر کشور (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) دستاورد‌های کمیته امداد در ۴۶ سال خدمت باقی‌مانده پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی در روزهای پیش‌ رو واریز می‌شود سرگذشت پسری معتاد که به‌همراه برادرانش، تمام شهرت و اعتبار پدر را نابود کرد دستگیری چند سارق و مال‌خر توسط پلیس مشهد | زندگی لاکچری زالو‌های شهری خودروی شوتی با ۴۴ میلیون تومان خلافی، در بوشهر توقیف شد ایران، برترین کشور منطقه در اهدای داوطلبانه خون ۱۸ مرگ ناشی از هاری از ابتدای سال تاکنون (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آمار قابل تأمل حیوان گزیدگی در ایران
سرخط خبرها

در حال ساخت واکسن سالک هستیم

  • کد خبر: ۳۱۴۴۹۴
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
در حال ساخت واکسن سالک هستیم
مدیر بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «رضا فدائی» گفت: استان اصفهان یکی از ۱۹ استان کشور است که بیماری سالک در آن مشاهده می‌شود و حدود ۱۲ شهرستان از مجموع ۲۹ شهرستان استان اصفهان دچار این بیماری شده‌اند و علت بروز آن هم حضور انگل، مخزن و پشه متناسب با هم است که این بیماری را به چرخه انتقال درآوردند و موجب انتقال آن در اصفهان و مناطق مشابه شدند. شیوع بیماری سالک در اصفهان به دلیل جنس خاک، حضور جونده مخزن بیماری و حضور پشه است که به عنوان ناقل بیماری منطقه را مستعد می‌کند یعنی در مناطق صخره‌ای و کوهستانی معمولا این بیماری دیده نمی‌شود، بلکه در جایی رشد می‌کند که خاک نرمی داشته باشد پشه در آن لانه‌سازی کند و بیماری را انتقال دهد.

وی افزود: یک پشه به خصوصی به نام پشه خاکی است که منتقل کننده بیماری است. انواعی از موش هستند که در خاک نرم لانه می‌سازند و انگل در بدنشان وجود دارد، پشه از آنها انگل را می‌مکد و انسان را نیش می‌زند که موجب ایجاد زخم می‌شود. این فرآیند انتقال این بیماری است که در اصفهان و جا‌های مشابه مشاهده می‌شود.

 فدایی خاطر نشان کرد: نوع دیگری از سالک وجود دارد که از انسان به انسان منتقل می‌شود که در مناطقی مانند خراسان و کرمان شایع است، اما این نوع انتقال در اصفهان دیده نشده است، بلکه در مناطق استان‌های دیگری وجود دارد که به آن اصطلاحا «سالک خشک» گفته می‌شود و نوع انتقال سالک در اصفهان «سالک مرطوب» نامیده می‌شود.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: قبل از اینکه اقدام به کنترل در سطح استان کنیم سالانه بین ۴ تا ۵ هزار مورد بیماری در سطح استان ثبت می‌شد، چون که این بیماری خودش هم نوسان دارد یعنی بدون هیچ اقدامی، بیماری در دوره‌های ۳ تا ۵ ساله کم و زیاد می‌شود. از سال ۸۷ اقدام به کنترل این بیماری کردیم و اکنون موارد بیماری بین حدودا ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد در سال‌های اخیر در نوسان است.

وی در ادامه گفت: برای کنترل سالک در کشور اقدام به کنترل موش‌ها در شعاع یک کیلومتری مناطق مسکونی بوده که از طریق بستن لانه‌های موش‌ها و سم گذاشتن در لانه‌های آنها بوده است. روش دیگر سم پاسی برای از بین بردن پشه‌ای که ناقل این انگل است. همچنین آموزش مردم برای این که چه اقدامی کنند گزیده نشوند. این اقدامات نیروی انسانی عظیمی نیاز داشته است و به طور معمول سالانه حدود دوازده هزار نیروی انسانی را صرف کنترل سالک می‌کنیم که در این حدود باقی بماند. در همین حال فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد. امیدواریم اگر ساخت واکسن به نتیجه برسد و بتوان واکسن تهیه کرد نیازی به اقدامات بیشتر نباشد.

فدایی اظهار داشت: با توجه به اینکه این بیماری در ۱۹ استان از ۳۱ استان کشور شایع است، گاهی اوقات مردم سفر چند روزه به مناطق سالک‌خیز و مناطق کویری می‌کنند و شب را در مناطق سالک‌خیز اقامت می‌کنند و دچار گزش می‌شوند؛ لذا یکی از ارکان کار ما یادآوری به مسافرین عزیزاست که قبل از سفر از آن مناطق درباره شیوع وعدم شیوع بیماری سالک یا بیماری‌هایی مشابه آن که از طریق پشه منتقل می‌شوند، بررسی‌های لازم را انجام دهند. اگر جایی که سفر می‌کنند سالک‌خیز است مشکلی نیست سفر کنند، اما مواد دافع حشرات با خود همراه داشته باشند و به پوست خود بمالند تا گزیده نشوند. البته خوابیدن در پشه بند، نصب توری روی پنجره ها، جلوگیری از تجمع زباله و نخاله در اطراف مناطق مسکونی روش‌های موثری در کنترل بیماری برای مسافرین است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->