خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل بر ملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی چهار سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

در حال ساخت واکسن سالک هستیم

  • کد خبر: ۳۱۴۴۹۴
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
در حال ساخت واکسن سالک هستیم
مدیر بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «رضا فدائی» گفت: استان اصفهان یکی از ۱۹ استان کشور است که بیماری سالک در آن مشاهده می‌شود و حدود ۱۲ شهرستان از مجموع ۲۹ شهرستان استان اصفهان دچار این بیماری شده‌اند و علت بروز آن هم حضور انگل، مخزن و پشه متناسب با هم است که این بیماری را به چرخه انتقال درآوردند و موجب انتقال آن در اصفهان و مناطق مشابه شدند. شیوع بیماری سالک در اصفهان به دلیل جنس خاک، حضور جونده مخزن بیماری و حضور پشه است که به عنوان ناقل بیماری منطقه را مستعد می‌کند یعنی در مناطق صخره‌ای و کوهستانی معمولا این بیماری دیده نمی‌شود، بلکه در جایی رشد می‌کند که خاک نرمی داشته باشد پشه در آن لانه‌سازی کند و بیماری را انتقال دهد.

وی افزود: یک پشه به خصوصی به نام پشه خاکی است که منتقل کننده بیماری است. انواعی از موش هستند که در خاک نرم لانه می‌سازند و انگل در بدنشان وجود دارد، پشه از آنها انگل را می‌مکد و انسان را نیش می‌زند که موجب ایجاد زخم می‌شود. این فرآیند انتقال این بیماری است که در اصفهان و جا‌های مشابه مشاهده می‌شود.

 فدایی خاطر نشان کرد: نوع دیگری از سالک وجود دارد که از انسان به انسان منتقل می‌شود که در مناطقی مانند خراسان و کرمان شایع است، اما این نوع انتقال در اصفهان دیده نشده است، بلکه در مناطق استان‌های دیگری وجود دارد که به آن اصطلاحا «سالک خشک» گفته می‌شود و نوع انتقال سالک در اصفهان «سالک مرطوب» نامیده می‌شود.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: قبل از اینکه اقدام به کنترل در سطح استان کنیم سالانه بین ۴ تا ۵ هزار مورد بیماری در سطح استان ثبت می‌شد، چون که این بیماری خودش هم نوسان دارد یعنی بدون هیچ اقدامی، بیماری در دوره‌های ۳ تا ۵ ساله کم و زیاد می‌شود. از سال ۸۷ اقدام به کنترل این بیماری کردیم و اکنون موارد بیماری بین حدودا ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد در سال‌های اخیر در نوسان است.

وی در ادامه گفت: برای کنترل سالک در کشور اقدام به کنترل موش‌ها در شعاع یک کیلومتری مناطق مسکونی بوده که از طریق بستن لانه‌های موش‌ها و سم گذاشتن در لانه‌های آنها بوده است. روش دیگر سم پاسی برای از بین بردن پشه‌ای که ناقل این انگل است. همچنین آموزش مردم برای این که چه اقدامی کنند گزیده نشوند. این اقدامات نیروی انسانی عظیمی نیاز داشته است و به طور معمول سالانه حدود دوازده هزار نیروی انسانی را صرف کنترل سالک می‌کنیم که در این حدود باقی بماند. در همین حال فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد. امیدواریم اگر ساخت واکسن به نتیجه برسد و بتوان واکسن تهیه کرد نیازی به اقدامات بیشتر نباشد.

فدایی اظهار داشت: با توجه به اینکه این بیماری در ۱۹ استان از ۳۱ استان کشور شایع است، گاهی اوقات مردم سفر چند روزه به مناطق سالک‌خیز و مناطق کویری می‌کنند و شب را در مناطق سالک‌خیز اقامت می‌کنند و دچار گزش می‌شوند؛ لذا یکی از ارکان کار ما یادآوری به مسافرین عزیزاست که قبل از سفر از آن مناطق درباره شیوع وعدم شیوع بیماری سالک یا بیماری‌هایی مشابه آن که از طریق پشه منتقل می‌شوند، بررسی‌های لازم را انجام دهند. اگر جایی که سفر می‌کنند سالک‌خیز است مشکلی نیست سفر کنند، اما مواد دافع حشرات با خود همراه داشته باشند و به پوست خود بمالند تا گزیده نشوند. البته خوابیدن در پشه بند، نصب توری روی پنجره ها، جلوگیری از تجمع زباله و نخاله در اطراف مناطق مسکونی روش‌های موثری در کنترل بیماری برای مسافرین است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->