لغو کلیه امتحانات دانشگاه‌های آزاد استان خراسان رضوی تا پایان روز جمعه ۳۰ خردادماه افشای شیوه جاسوسی واتس‌آپ برای اسرائیل فعالیت دفاتر اسناد رسمی با یک‌سوم ظرفیت تأثیر وحشتناک حملات موشکی رژیم صهیونیستی بر بیماران بستری حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری به‌موقع پرداخت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | از فردا، هوای مشهد خنک می‌شود درگیرشدن ۲۱ استان کشور، از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی تاکنون | به حدود ۱۰۰۰ نفر اسکان اضطراری داده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آمادگی کامل نظام سلامت در شرایط جنگی مدیریت اقامت و خروج زائران خارجی مشهد، در دستور کار ستاد شرایط اضطراری خراسان رضوی با کمک بسیج ناحیه یک عمار مشهد اجیرشدگان یک زن برای انتقام‌گیری دستگیر شدند پیگیری شهرآرا برای آزمون‌های لغو شده | خانواده‌ها نگران برگزاری آزمون‌ها نباشند مراقب چشم‌ها در برابر موج انفجار باشید داروخانه‌ها طبق روال معمول در حال ارائه خدمات به مردم هستند تأکید مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌ زیست تهران بر حفظ منابع حیاتی اطلاعیه جدید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد درباره نحوه برگزاری امتحانات (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دستور به دادستان‌های کشور برای برخورد شدید و عبرت‌آموز با جاسوسان رژیم صهیونیستی شهادت ۳ تن از همکاران شاغل و بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی در حملات رژیم صهیونیستی وام ۵۰ میلیون تومانی به حساب ۲ هزار و ۲۹۰ بازنشسته خراسانی واریز شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) مهمان‌نوازی مشهدی‌ها در روز‌های سخت اهمیت ورزش زیاد در جوانی برای کنترل فشار خون در میانسالی وضعیت ذخیره دارویی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطلوب است بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان غذا و دارو به شایعه کمبود دارو‌های پیوند عضو بیمار مرگ مغزی ساکن تربت‌جام جان ۴ نفر را نجات داد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آتش‌سوزی سه نفتکش در دریای عمان + عکس مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد حمله مستقیم رژیم صهیونیستى به تیم هاى امدادى هلال احمر در حین عملیات | احتمال شهادت ٢ امدادگر اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم
سرخط خبرها

در حال ساخت واکسن سالک هستیم

  • کد خبر: ۳۱۴۴۹۴
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
در حال ساخت واکسن سالک هستیم
مدیر بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «رضا فدائی» گفت: استان اصفهان یکی از ۱۹ استان کشور است که بیماری سالک در آن مشاهده می‌شود و حدود ۱۲ شهرستان از مجموع ۲۹ شهرستان استان اصفهان دچار این بیماری شده‌اند و علت بروز آن هم حضور انگل، مخزن و پشه متناسب با هم است که این بیماری را به چرخه انتقال درآوردند و موجب انتقال آن در اصفهان و مناطق مشابه شدند. شیوع بیماری سالک در اصفهان به دلیل جنس خاک، حضور جونده مخزن بیماری و حضور پشه است که به عنوان ناقل بیماری منطقه را مستعد می‌کند یعنی در مناطق صخره‌ای و کوهستانی معمولا این بیماری دیده نمی‌شود، بلکه در جایی رشد می‌کند که خاک نرمی داشته باشد پشه در آن لانه‌سازی کند و بیماری را انتقال دهد.

وی افزود: یک پشه به خصوصی به نام پشه خاکی است که منتقل کننده بیماری است. انواعی از موش هستند که در خاک نرم لانه می‌سازند و انگل در بدنشان وجود دارد، پشه از آنها انگل را می‌مکد و انسان را نیش می‌زند که موجب ایجاد زخم می‌شود. این فرآیند انتقال این بیماری است که در اصفهان و جا‌های مشابه مشاهده می‌شود.

 فدایی خاطر نشان کرد: نوع دیگری از سالک وجود دارد که از انسان به انسان منتقل می‌شود که در مناطقی مانند خراسان و کرمان شایع است، اما این نوع انتقال در اصفهان دیده نشده است، بلکه در مناطق استان‌های دیگری وجود دارد که به آن اصطلاحا «سالک خشک» گفته می‌شود و نوع انتقال سالک در اصفهان «سالک مرطوب» نامیده می‌شود.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: قبل از اینکه اقدام به کنترل در سطح استان کنیم سالانه بین ۴ تا ۵ هزار مورد بیماری در سطح استان ثبت می‌شد، چون که این بیماری خودش هم نوسان دارد یعنی بدون هیچ اقدامی، بیماری در دوره‌های ۳ تا ۵ ساله کم و زیاد می‌شود. از سال ۸۷ اقدام به کنترل این بیماری کردیم و اکنون موارد بیماری بین حدودا ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد در سال‌های اخیر در نوسان است.

وی در ادامه گفت: برای کنترل سالک در کشور اقدام به کنترل موش‌ها در شعاع یک کیلومتری مناطق مسکونی بوده که از طریق بستن لانه‌های موش‌ها و سم گذاشتن در لانه‌های آنها بوده است. روش دیگر سم پاسی برای از بین بردن پشه‌ای که ناقل این انگل است. همچنین آموزش مردم برای این که چه اقدامی کنند گزیده نشوند. این اقدامات نیروی انسانی عظیمی نیاز داشته است و به طور معمول سالانه حدود دوازده هزار نیروی انسانی را صرف کنترل سالک می‌کنیم که در این حدود باقی بماند. در همین حال فعالیت‌های علمی بسیار دقیقی برای ساخت واکسن علیه بیماری سالک در جریان است که البته ساخت آن بیش از چند سال طول می‌کشد. امیدواریم اگر ساخت واکسن به نتیجه برسد و بتوان واکسن تهیه کرد نیازی به اقدامات بیشتر نباشد.

فدایی اظهار داشت: با توجه به اینکه این بیماری در ۱۹ استان از ۳۱ استان کشور شایع است، گاهی اوقات مردم سفر چند روزه به مناطق سالک‌خیز و مناطق کویری می‌کنند و شب را در مناطق سالک‌خیز اقامت می‌کنند و دچار گزش می‌شوند؛ لذا یکی از ارکان کار ما یادآوری به مسافرین عزیزاست که قبل از سفر از آن مناطق درباره شیوع وعدم شیوع بیماری سالک یا بیماری‌هایی مشابه آن که از طریق پشه منتقل می‌شوند، بررسی‌های لازم را انجام دهند. اگر جایی که سفر می‌کنند سالک‌خیز است مشکلی نیست سفر کنند، اما مواد دافع حشرات با خود همراه داشته باشند و به پوست خود بمالند تا گزیده نشوند. البته خوابیدن در پشه بند، نصب توری روی پنجره ها، جلوگیری از تجمع زباله و نخاله در اطراف مناطق مسکونی روش‌های موثری در کنترل بیماری برای مسافرین است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->